Sant Boi de Llobregat

Compartir
Trucar 936 35 12 00
Província: Barcelona | Comarca: Baix Llobregat | Habitants: 83.667 | Extensió: 21,5 Km2 | Altitud: 30 m

Sant Boi de Llobregat, tal i com el seu nom indica, és una població ubicada a la comarca del Baix Llobregat. El nom de Sant Boi prové del sant titular de l'església del municipi, Sant Baldiri.

Actualment, aquesta ciutat és coneguda per la practica esportiva del rugbi. L'any 1921 es creà el primer equip amb el nom d'Unió Esportiva Santboiana. De fet, fou el primer equip dedicat a aquest esport de la Península Ibèrica. Tot i així, té un altre especial interès condicionat per un personatge emblemàtic de la història catalana que residí els seus últims dies en aquest municipi, Rafael Casanova.

Pel que fa els primers indicis d'existència d'habitants en aquest territori, aquests es remunten als segles VI a.C. ja que s'han trobat uns jaciments d'origen ibèric. També es descobriren unes restes arqueològiques més tardanes que corresponen als romans. Avui dia, encara s'hi conserven unes Termes romanes que eren d'ús privat, i van ser declarades l'any 2016 bé cultural d'interès nacional.

Des del març de 2011, el Museu compta amb diversos espais temàtics, que permeten apropar als seus visitants a diferents èpoques de la història de Sant Boi. Aquests espais són: Can Barraquer, Can Torrents, les Termes Romanes, la Torre de Benviure, i l'Església Romànica. També, destacar una torre de defensa anomenada Can Paulet o de Joan I. Aquesta formava part de la quadra de Benviure. Afegir que a l'església parroquial de Sant Baldiri es troba la tomba del ja esmentat Rafael Casanova, on cada any per la Diada de Catalunya s'hi realitzen actes commemoratius.

A molts racons d'aquesta població hi podem trobar escultures de varis estils. Des de diferents escultures dedicades a Antoni Gaudí fins a obres anomenades Joc de Nens.

Per últim, destacar la Fira de la Puríssima que ja compleixen més de 70 edicions celebrant-la cada mes de desembre. És una de les festes més arrelades a la població. Aquesta tenia, inicialment, un caire agrícola i ramader, tot i que s'ha anat modernitzant. La Fira de la Puríssima té un recorregut firal de 4,1km que travessa tot el poble des del casc antic fins arribar al Parc de la Muntanyeta, amb 12.000 m2 de superfície d'exposició i 52.000m2 de recinte firal i en la que participen més de 480 expositors.

La carxofa és el producte agrícola estrella del municipi que s'ha convertit ja en un dels majors símbols de la ciutat, això ha fet que una de les principals festes populars sigui la Carxofada i qu el març sigui el Mes de la Carxofa.

L'activitat es va iniciar l'any 1999, i només es va interrompre durant els tres anys de Covid.

Així doncs, durant tot el mes de març es pot gaudir de menús carxofers als restaurants de la ciutat (carxomenús), de la ruta de la tapa carxofera (carxotapa), activitats infantils al Parc Agrari els caps de setmana (carxokids), vermuts musicals els diumenges al Parc Agrari (carxosound), etc. Totes aquestes activitats culminen amb la celebració de la Carxofada, un dinar popular per a 1.600 comensals, que es composa d'un menú degustació realitzat pels chefs de la ciutat, on la principal protagonista és la carxofa.

Què fer

Museu de Sant Boi de Llobregat

Sant Boi de Llobregat

Llegir més...

Turisme Baix Llobregat

Llegir més...

Museu Egipci de Barcelona

Barcelona (a 11.6 Km)

Llegir més...

Museu de l'Art Prohibit

Barcelona (a 11.4 Km)

Llegir més...

On menjar

Pirineu en Boca

Barcelona (a 12.3 Km)

Llegir més...

Fàbrica Moritz Barcelona

Barcelona (a 11 Km)

Llegir més...

Can Solé

Barcelona (a 12.8 Km)

Llegir més...

Restaurant Windsor

Barcelona (a 11.1 Km)

Llegir més...

On dormir

Hotel Hyatt Regency Barcelona Tower

Barcelona (a 5.6 Km)

Llegir més...

Aparthotel Silver

Barcelona (a 11.1 Km)

Llegir més...

Aparhotel Atenea Calabria

Barcelona (a 10.1 Km)

Llegir més...

Hostal Sans

Barcelona (a 8.5 Km)

Llegir més...

Agenda

Talents Jazz La Pedrera

25/05/2024 ...

Llegir més...

Visita guiada a la Maresma de les Filipines al Delta del Llobregat

26/05/2024 ...

Llegir més...

Propostes

Fires, festes i esdeveniments al Baix Llobregat

Turisme Baix Llobregat

Llegir més...

Museus de tota mena i per a tothom al Baix Llobregat

Turisme Baix Llobregat

Llegir més...

Previsió del temps

25-05-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 23º
Mínima 14º
26-05-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 25º
Mínima 16º

Destaquem...

Sorteig: Guanya 2 menús graellada a la Braseria Les Comes

Llegir més...

Descobreix l'Alta Ribagorça, l'autèntic Pirineu

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!