Destinacions turístiques esportives de Catalunya

Compartir
Destinacions turístiques esportives de Catalunya

Catalunya compta amb una destacada tradició esportiva, la qual continua vigent avui dia, ja que cada any hi tenen lloc més de 40 campionats internacionals.

L'organització d'aquests campionats, entre els quals es poden destacar la celebració dels Jocs Olímpics de 1992 o el Mundial de Rem de 2004, és possible gràcies a les infraestructures esportives i a la capacitat organitzativa de les quals disposa el territori.

Així, des de l'any 2003 l'Agència Catalana de Turisme, que és l'organisme del Govern de la Generalitat amb la funció de promocionar turísticament Catalunya, atorga als municipis que compleixen unes determinades condicions esportives la certificació de Destinació de Turisme Esportiu (DTE).

La certificació de Destinació de Turisme Esportiu, doncs, té com objectiu promocionar i comercialitzar l'oferta turística vinculada amb els esports que ofereixen els municipis que compten amb aquest segell. Doncs, les activitats esportives poden esdevenir un motor turístic significatiu i s'han convertit en un motiu més per a visitar una destinació.

A dia d'avui, Catalunya compta amb 16 Destinacions de Turisme Esportiu, les quals es troben esteses per les quatre províncies catalanes.

d

Destinació de Turisme Esportiu

Destinació de Turisme Esportiu CatalunyaUna Destinació de Turisme Esportiu (DTE) és aquella que disposa d'uns recursos i serveis d'alta qualitat que possibiliten la pràctica d'activitats esportives o bé, gaudir d'esdeveniments i campionats d'aquest àmbit a esportistes d'elit, professionals, aficionats i també a turistes.

A més, des de l'any 2012 el segell també s'implanta agrupant les destinacions certificades per especialitats esportives similars o veïnes i que compleixen uns determinats criteris, a banda de les infraestructures idònies; que siguin el marc de la pràctica d'especialitats esportives amb una significativa representació internacional i que es puguin promoure modalitats esportives i alhora entorns naturals característics de Catalunya. Per aquest motiu, moltes de les destinacions han tornat a ser reconegudes com a DTE en el darrer any.

A més, les poblacions també es poden classificar, simultàniament, en pols d'excel·lència, que possibiliten practicar esports d'alt nivell en aigües tranquil·les i braves, alta muntanya i al mar; destinacions multiesports, que, per les seves característiques, es poden dur a terme més de quatre activitats esportives; i els Centres de referència europeus , que acostumen a allotjar campionats de caràcter internacional.

Les destinacions esportives de la Costa Brava

Costa Brava VelaLa Costa Brava és la marca turística catalana amb un major nombre de municipis que disposen d'aquesta certificació, exactament quatre; Banyoles, Castelló d'Empúries, Lloret de Mar i Blanes.

Les primeres poblacions en rebre el reconeixement de Destinacions Esportives foren Banyoles i Castelló d'Empúries, el 2003.

Banyoles es caracteritza per la pràctica d'activitats com el rem i el piragüisme gràcies al seu estany, que és el primer llac natural més gran de Catalunya, el qual s'ha convertit en el signe i símbol identificatiu de la població.

Pel que fa a Castelló d'Empúries, aquest municipi es troba vinculat, especialment, amb el paracaigudisme i el futbol, dos esports amb tradició. A més, s'ha posicionat també com a destinació on s'hi poden practicar esports nàutics.

Windsurf a la Costa BravaEn moltes destinacions, sobretot de sol i platja, aquesta designació els hi permet diversificar l'oferta turística. Això succeeix, per exemple, en el cas de Castelló d'Empúries o també de Lloret de Mar.

Lloret de Mar va rebre la certificació l'any 2006. I, avui dia, és una de les destinacions més completes amb relació a la realització de disciplines esportives diverses. Per això és catalogat com a destinació multiesports.

Blanes va ser acreditada més tard, l'any 2009. Però s'ha sumat a Lloret de Mar per ésser una destinació multiesports. De fet, aquesta filosofia es transmet a la Ciutat Esportiva Blanes.

Les aigües braves del Pirineu

Piragüisme a Sort i al Pirineu CatalunyaA la província lleidatana, al Pirineu, dos municipis han estat reconeguts com a Destinació de Turisme Esportiu, gràcies, en part, a les aigües braves que transcorren per aquest territori; el Segrei la Noguera Pallaresa.

Per un costat La Seu d'Urgell, capital de la comarca de l'Alt Urgell, compta amb aquesta designació des de l'any 2006, tot i que cal destacar que aquesta població fou la subseu dels Jocs Olímpics del 92.

D'altra banda, el riu Noguera Pallaresa propicià que el municipi de Sort fos designat com a tal el mateix any que La Seu d'Urgell. A més, aquesta població s'ha convertit en una destinació referent pel que fa a la pràctica de piragüisme.

També, la Vall d'Aran forma part del conjunt de destinacions esportives. Aquest territori va rebre la certificació l'any 2003 i, actualment, és una destinació consolidada pel que fa a activitats d'alta muntanya com el ràfting, l'escalada, etc. doncs, el seu entorn natural fa d'aquesta destinació una zona idònia amb aquesta finalitat.

Per la costa de Barcelona

Atletisme a la costa de BarcelonaNovament a la costa, en aquesta ocasió de Barcelona, trobem el municipi maresmenc de Calella que l'any 2009 fou designat com a destinació que compta amb una oferta multiesports, entre les quals hi destaquen l'atletisme, running i triatló, futbol i natació.

El mateix any se li atorgà el segell a Castelldefels, municipi del Baix Llobregat que des dels Jocs del 92 compta amb un canal olímpic que s'ha convertit en una instal·lació esportiva de primer nivell pel que fa a la pràctica d'esports en aigües tranquil·les. Afegir, també, que al 2013 és designada com a Ciutat Europea de l'Esport.

Prèviament a aquests municipis, Santa Susanna ja disposava del segell l'any 2007 en els esports de ciclisme, vela lleugera, futbol i esports col·lectius. Destacant el projecte Cycling Santa Susanna, amb un seguit de rutes ciclistes que es poden iniciar al municipi, on els allotjaments, de primera qualitat i situats principalment en primera línia de mar, compten amb requisits específics per a rebre a aquests esportistes.   

Cambrils, Salou i Amposta

Les últimes destinacions que han estat certificades com a esportives i que completen la llista de les tretze són Cambrils (Baix Camp), Salou (Tarragonès) i  Amposta (Montsià).

Complex Esportiu de Futbol a SalouSalou, certificat l'any 2013, es posiciona com una destinació idònia per a practicar futbol. Al municipi s'hi ubica un Complex Esportiu Futbol Salou que disposa de 16 hectàrees amb camps de gespa artificial i gespa natural.

Cambrils, població veïna i que ha estat reconeguda com a esportiva al mateix any, es caracteritza per ésser una destinació multiesports, especialment orientada a l'atletisme, futbol, vela i ciclisme.

Per últim, i cap al sud de Catalunya, trobem la localitat d'Amposta que va aconseguir el segell de DTE durant el 2012, convertint-se en la primera destinació de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre amb aquest reconeixement. Destacar que aquesta ha estat designada com a Pol d'Excel·lència pel que fa a la pràctica de Rem en aigües tranquil·les, possible gràcies a la presència del riu Ebre.

A més, aquesta població, amb una llarga tradició en aquest esport, acull les instal·lacions del Centre de Tecnificació de Rem.

Girona

Girona s'ha convertit en una destinació ideal per a la pràctica esportiva. La ciutat és escollida cada any per nombrosos equips i esportistes professionals atrets per l'encant del seu territori, la qualitat de les seves infraestructures esportives, l'oferta d'allotjament i els serveis turístics adaptats a les seves necessitats.

L'oferta esportiva, complementada amb l'atractiu patrimonial de la ciutat, la seva reconeguda gastronomia i els esdeveniments que acull al llarg de l'any, converteixen Girona en una destinació perfecta per combinar la pràctica de l'esport, l'entrenament i el gaudi de les vacances.

La marca DTE posiciona la ciutat de Girona com una destinació turística adaptada a les necessitats dels esportistes que busquen poder realitzar els seus entrenaments i millorar el seu rendiment físic i tècnic.

L'Hospitalet de Llobregat

La localitat barcelonina de L'Hospitalet de Llobregat va rebre el segell de Destinació de Turisme Esportiu l'any 2015, certificant-se en la modalitat de Multiesports (atletisme, natació, futbol i esports col·lectius).

Diverses instal·lacions municipals perfectament equipades per practicar aquests esports i una àmplia oferta hotelera complementària han estat claus per aconseguir aquesta certificació.

On dormir

Magnolia Hotel

Salou

Hotel Adults Only situat a 50 m de la platja de Salou…

Llegir més...

Can Gat Vell

Saus, Camallera i Llampaies (a 14 Km)

Masies medievals restaurades i reconvertides en sis diferents apartaments de lloguer íntegre.…

Llegir més...

Ecocamp Vinyols

Vinyols i els Arcs (a 4.2 Km)

L'ecocamp Vinyols és un càmping familiar integrat en una finca agro-ecològica de…

Llegir més...

Les Dalies Apartaments

Salou (a 1.5 Km)

A 5 minuts a peu de les platges de Salou i a…

Llegir més...

Hostal Nou de Crespià

Crespià (a 9.1 Km)

L'Hostal Nou és un antic hostal del segle XVII curosament restaurat i…

Llegir més...

Hotel Eurosalou

Salou

A 700 m de les magnífiques platges de Salou, ja només uns…

Llegir més...

Residència L’Estany - Federació Catalana de Rem

Banyoles

Residència d'esportistes que ha posat en marxa la Federació Catalana de Rem.…

Llegir més...

Sumus Hotel Stella & Spa

Pineda de Mar (a 1.9 Km)

Som un hotel recomanat per a adults, ja que enfoquem els nostres…

Llegir més...

On menjar

Taberna Ezkurrak

Cambrils

A la taverna basca Tabarna Ezkurrak podràs descobrir la varietat de 32…

Llegir més...

Restaurant Denver Cambrils

Cambrils (a 1.3 Km)

La història del Denver comença ja fa molts anys, tants com 21…

Llegir més...

Restaurant - Croqueteria Pktus

La Seu d'Urgell

El Pktus és un restaurant jove amb una proposta innovadora basada en…

Llegir més...

Restaurant Artusi

Girona

Ubicat al cor del barri vell de Girona, recull el concepte de…

Llegir més...

Pura Brasa

Pineda de Mar (a 1.1 Km)

Una experiència gastronòmica única: Pura Brasa és un concepte proper i divertit…

Llegir més...

Hotel el Castell de Ciutat

La Seu d'Urgell (a 1.4 Km)

El Castell de Ciutat, situat als peus d'una Fortalesa del segle XI,…

Llegir més...

L'Orangerie de Clos Barenys

Vila-seca (La Pineda) (a 2.8 Km)

Sota els nostres focs elaborem alta gastronomia mediterrània seleccionant els millors productes.…

Llegir més...

El Celler dels Joglars

Sort (a 2.8 Km)

Acollidor restaurant amb molt encant on gaudirà dels excel.lents plats esquisidament elaborats…

Llegir més...

Què fer

Camping la Corona

Cambrils (a 2.5 Km)

Càmping familiar al centre de la Costa Daurada. Situat entre Cambrils i…

Llegir més...

Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep M. Codina i Bagué

Calella

El Museu-arxiu ens endinsa en les activitats fabrils del S.XVIII, XIX I…

Llegir més...

MónNatura Delta de l'Ebre

Amposta (a 15.2 Km)

MónNatura Delta de l'Ebre permet descobrir un entorn natural de gran riquesa…

Llegir més...

Refugi antiaeri del Parc Dalmau

Calella

Te una galeria principal de 66 metres de llargada, 2 metres d'alçada…

Llegir més...

Water Sports Centre

Calella

Gaudim d´una  ubicació  privilegiada, just davant l'estació de tren .Ubicats dins del…

Llegir més...

Aquopolis Costa Daurada

Vila-seca (La Pineda) (a 3.8 Km)

Aquopolis Costa Daurada, situat a la Pineda (Vila-seca), es el parc aquàtic…

Llegir més...

Museu de Turisme de Calella

Calella

El Museu del Turisme de Calella neix com una proposta museística única…

Llegir més...

Parc Samà

Cambrils (a 4.3 Km)

El Parc Samà, de 14 hectàrees d'extensió, és el jardí modernista, històric…

Llegir més...

Ofertes

Promoció per als sanitaris 15% descompte

Llegir més...

252.80 € 214.88 €

Oferta exclusiva per a socis del CLUB GHT

Llegir més...

10% descompte per a Famílies Nombroses

Llegir més...

14% descompte per llarga estada a ght balmes hotel

Llegir més...

Experiència boletaire gratuïta

Llegir més...

Agenda

Prehistòria al capvespre, Alt Empordà Sea Walking 2020

25/09/2020

Llegir més...

Documental Ripollesos al peu de la impremta al Museu Etnogràfic…

25/09/2020

Llegir més...

Itinerari El Masnou terra de mar

26/09/2020 ...

Llegir més...

Exposició temporal Passejant per Torrebesses

26/09/2020

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!