18 de maig: Dia Internacional dels Museus a Barcelona

Compartir
18 de maig: Dia Internacional dels Museus a Barcelona

En aquesta ocasió una ruta ben diferent, una ruta que us fareu vosaltres mateixos segons el vostre interès!

Com ja deveu saber, el dia 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus (organitzat per l'ICOM), per la qual cosa es realitzen diferents activitats (tallers, visites guiades, actuacions...) i jornades de portes obertes als museus de Catalunya. De manera, que la seva entrada és gratuïta. La majoria de museus fan extensible aquest Dia Internacional dels Museus al cap de setmana més proper al 18 de maig.

En aquesta ruta us proposarem diferents museus que trobareu a l'àrea metropolitana de Barcelona. Comencem?

La ciutat comtal és coneguda per ser una de les principals destinacions turístiques d'Europa, i una de les seves principals atraccions són els seus museus.

Barcelona té una gran quantitat de museus de gran qualitat, que cobreixen una àmplia varietat de temes, des de l'art contemporani fins a la història de la ciutat.

Museus d'art a Barcelona

Un dels museus més coneguts de Barcelona és el Museu Picasso. Aquest museu està dedicat a l'obra del famós pintor, i té una de les col·leccions més importants del món de les obres del període formatiu de Picasso. A més a més, també té una gran quantitat d'obres de la seva època posterior, així com obres de contemporanis de Picasso.

Un altre museu destacat de Barcelona és el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Aquest museu està situat en un palau imponent que es troba a la muntanya de Montjuïc, i té una de les col·leccions d'art més importants de Catalunya. El museu cobreix l'art català des dels seus inicis fins al segle XX, i inclou obres de pintors tan importants com El Greco, Goya i Dalí.

Per als amants de l'art contemporani, el MACBA (Museu d'Art Contemporani de Barcelona) és una parada obligatòria. Aquest museu és un dels més importants d'Europa en aquesta temàtica, i té una col·lecció permanent de més de 5.000 obres. El museu també té una gran quantitat d'exposicions temporals, i és un lloc ideal per a aquells que vulguin conèixer les tendències artístiques més actuals.

Museus d'història a Barcelona

El Museu d'Història de Barcelona és també un lloc de gran interès per als turistes. Aquest museu es troba en el Barri Gòtic, i té com a objectiu principal mostrar la història de la ciutat. El museu inclou un gran nombre d'exposicions, així com una gran quantitat d'objectes històrics, que fan que la visita sigui una experiència fascinant.

Si voleu aprofundir més en la Història, trobem el Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) que conserva, investiga i difon els vestigis arqueològics que il·lustren l'evolució històrica, des de la prehistòria a l'època medieval de Catalunya. El MAC es troba a Barcelona ciutat, però està format també per altres museus i conjunts històrics arreu de Catalunya, a Girona, la ciutat grecoromana d'Empúries (ubicada a L'Escala), el conjunt històric d'Olèrdola, el jaciment ibèric d'Ullastret, i també el Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC). El MAC ens ofereix també la Ruta de l'Art Rupestre i la Ruta dels Íbers.

Altres museus interessants a Barcelona

Per als més llepa-dits, el Museu de la Xocolata presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un element situat entre el mite i la realitat, entre les propietats medicinals i terapèutiques i el seu valor nutritiu, que relacionen tradició amb futur i que formen part del nostre imaginari col·lectiu.

En aquesta proposta no podia faltar un museu que parlés d'un bé tan preuat com és l'aigua. El museu Agbar de les aigües, situat a Cornellà de Llobregat, ens presenta l'aigua i ens hi aproxima a través de diferents activitats i tallers. Es tracta doncs d'un museu molt enriquidor on podrem conèixer els processos per on passa l'aigua des dels seus orígens fins que surt de l'aixeta de casa i torna a començar un nou cicle. El museu es troba en un edifici modernista de principis del segle XX, dissenyat per l'arquitecte Josep Amargós Samaranch.

Per acabar, no podem deixar de parlar del Museu del FC Barcelona. Aquest museu està dedicat al FC Barcelona, i és una visita obligatòria per als amants del futbol. El museu inclou una gran quantitat d'objectes relacionats amb la història del club, així com una gran quantitat d'informació sobre els seus jugadors més famosos, i els trofeus guanyats al llarg dels anys.

 

Com veieu  Barcelona és una ciutat que juntament amb la seva àrea metropolitana té una gran varietat de museus, i que ofereix una experiència única per als amants de l'art, la història i la cultura en general. La visita a aquests museus és una manera perfecta de conèixer la ciutat i la seva rica història, així com de gaudir de les seves meravelloses obres d'art. 


També et pot interessar: Anem de museus per Catalunya

Museu Eròtic de Barcelona

Barcelona

Llegir més...

Casa Batlló

Barcelona (a 1.5 Km)

Llegir més...

Museu Olimpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch

Barcelona (a 2.6 Km)

Llegir més...

Museu de la xocolata de Barcelona

Barcelona

Llegir més...

La Pedrera

Barcelona (a 2 Km)

Llegir més...

Casa Vicens

Barcelona (a 3.2 Km)

Llegir més...

Museu de les Aigües

Cornellà de Llobregat (a 1.3 Km)

Llegir més...

Museu Egipci de Barcelona

Barcelona (a 1.6 Km)

Llegir més...

Restaurant Windsor

Barcelona (a 2.2 Km)

Llegir més...

Can Solé

Barcelona

Llegir més...

Pirineu en Boca

Barcelona

Llegir més...

Fàbrica Moritz Barcelona

Barcelona (a 1.3 Km)

Llegir més...

AB Apartment Barcelona

Barcelona (a 1.5 Km)

Llegir més...

Generator Barcelona

Barcelona (a 2.2 Km)

Llegir més...

Aparhotel Atenea Barcelona

Barcelona (a 4.1 Km)

Llegir més...

Hostal Sans

Barcelona (a 3.7 Km)

Llegir més...

Destaquem...

La Primavera del Cava retorna al maig amb 16 activitats entre…

Llegir més...

Propostes

Gimcanes GeoCats

Llegir més...

33,99 €

Es busca tripulació! Activitat familiar amb infants de 4 a…

Llegir més...

4,5 €

Agenda

Sant Jordi a Sant Julià de Ramis

22/04/2024

Llegir més...

22 dabril, dia mundial de la Terra

22/04/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!