Casa Batlló Barcelona

Compartir
Passeig de Gràcia, 43 Barcelona

La Casa Batlló és una de les obres més importants d'Antoni Gaudí i la seva única casa considerada com d'estil cent per cent Modernista.

Aquest edifici, projectat el 1877 per Emili Sala i Cortès, va ser comprat al 1902 per l'empresari tèxtil Josep Batlló, qui va encarregar a Gaudí la demolició total del bloc de pisos per tal de construir de zero la seva llar.

Gaudí va convèncer al senyor Batlló de no fer l'enderroc i portar a terme una gran renovació que va durar des del 1904 al 1906. D'aquesta manera se'n van poder aprofitar els fonaments i l'estructura, i es va donar una nova vida plena de color i creativitat a un edifici senzill del Passeig de Gràcia.

La Casa Batlló destaca principalment per la seva façana on la gent troba tota mena de representacions: n'hi ha qui diuen que la casa és un carnaval, els balcons són els antifaços i les parets de colors són el confeti; d'altres diuen que la casa representa el fons del mar i els balcons i columnes són els óssos dels animals que hi resten morts. Uns altres diuen que aquesta és la casa del drac i tant a la façana com a l'interior hi ha representada la llegenda de Sant Jordi, especialment gràcies al colorit terrat amb grans peces de ceràmica que semblen ser les escames d'un rèptil travessat per una gran creu de quatre braços que representa l'espasa de Sant Jordi.

Però la Casa Batlló és molt més que la seva façana: al seu interior trobem originals tècniques de construcció que no només són decoratives sinó també funcionals, i representen una fita pel que fa a les possibilitats d'innovar que tenien els artesans en aquella època. L'univers creatiu de Gaudí girava al voltant de la natura, i és en aquestes habitacions i al pati de llums on millor queda reflectida la seva gran inspiració.

La visita actualment es fa amb una videoguia de realitat augmentada que permet conèixer com vivia la família Batlló a principis del segle XX i ens permet entendre millor les formes orgàniques de la casa i les seves funcionalitats.

Declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO el 2005, la Casa Batlló obre les portes 365 dies l'any amb diferents tipus de visita perquè tothom pugui gaudir d'aquesta gran obra del geni Antoni Gaudí.

Agenda

Exposició Aleix Clapés al Palau Güell

13/04/2021 - 30/05/2021

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!