Art i cultura

(8)
Compartir

Definir què és la cultura d'un poble no és una tasca fàcil, però si hi ha una cosa que tenim clara, és que la cultura ens fa vibrar, ens emociona i ens fa sentir més vius. En certa manera, la cultura la podem definir com tot aquest recull de costums, expressions d'art, maneres de fer i tradicions que donen lloc a un llegat en forma de patrimoni material i immaterial que es plasma en la identitat del poble d'un territori. I Catalunya ha estat des dels seus orígens un espai de confluència i intercanvi de cultures i idees, permetent-nos gaudir, avui en dia, d'un llegat cultural molt variat, singular i reconegut arreu del món. 

Ruïnes i vestigis històrics que ens expliquen els nostres orígens i arrels; la història de l'art a través de l'arquitectura romànica i la modernista, pobles medievals amb encant que ens traslladen al passat; el patrimoni industrial; la pròpia història de Catalunya, festivitats úniques i inigualables; rutes literàries; museus i monuments que ens permeten interpretar i comprendre tot aquest llegat. Una gran varietat d'atractius i recursos turístics que ens conviden a passejar, redescobrir i reconnectar amb la identitat de la cultura catalana.

A més a més, les visites culturals van més enllà del simple oci, ja que són excel·lents experiències per a viure en família, amics o parella o per què no, tots sols. A banda de tenir un caràcter lúdic ens permeten, alhora, aprendre i crear un vincle significatiu i conscient amb aquest llegat i patrimoni.

A continuació us proposem algunes activitats i experiències per a què pugueu viure de primera mà els vestigis, testimonis, tradicions, rutes i experiències que us faran gaudir de la història i la cultura de la nostra terra.

Aposta pel cinema a Catalunya

Deixa't portar per la cultura: femturisme literari

El teatre musical a Catalunya

Endinseu-vos a un món de fantasia i emocions, al circ

Gaudeix del teatre amb els cinc sentits

Sant Jordi, la Diada dels llibres i les roses a Catalunya 2024

Un viatge per l'art català

Viatja a temps passats amb les fires d'antiguitats

Destaquem...

Sorteig: 4 entrades, 2 adults i 2 infants, per una visita guiada…

Llegir més...

Els secrets que amaguen els pantans

Llegir més...

Experiències

Ruta matemàgica a Santa Cristina d'Aro

Llegir més...

DTO. 10% Llarga estada 7 nits o més

Llegir més...

Agenda

Jornades Gastronòmiques del Llagostí de Les Cases d'Alcanar

24/05/2024 - 21/06/2024

Llegir més...

Nit de llegendes a Balaguer

21/06/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!