De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Compartir
De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Punts de recàrrega

Aquesta ruta està pensada per fer-la amb vehicle elèctric, tot i que es pot realitzar amb qualsevol altre cotxe. Al llarg del recorregut us proposarem municipis que disposen de punts de recàrrega i llocs d'interès per visitar mentre carreguem piles.

Els cotxes elèctrics són una bona manera de descarbonitzar el transport per carretera. Aquests vehicles no emeten gasos d'efecte hivernacle i no necessiten combustibles fòssils per funcionar. Això els fa una opció viable per contribuir a reduir la nostra petjada de CO₂. La constant millora de la tecnologia d'aquests automòbils fa que cada vegada siguin més eficients i ecològics.

Consulteu també les recomanacions a l'hora de viatjar en cotxe elèctric.

Número de trams

6

Número de trams
Quilòmetres totals

80,5

Quilòmetres totals
Emissions locals (cotxe elèctric)

4,41 KG

Emissions locals (cotxe elèctric)

13,28 KG

Emissions locals (cotxe dièsel)

La Costa Daurada és una de les marques turístiques més conegudes de Catalunya. Si estàs buscant una ruta per gaudir del sol, del mar, de la platja i de la calor de l'estiu, aquest és sens dubte el teu destí.

La Costa Daurada, situada a la part sud de Catalunya, s'ha guanyat aquest nom pel color daurat de la sorra de les seves platges. I aquest és el seu gran reclam, però no l'únic.

A més de les seves platges i cales encisadores, els 3.000 quilòmetres quadrats que conformen el tram de costa mediterrània comprès entre L'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp) i Cunit (Baix Penedès) ofereixen una varietat de recursos turístics gairebé infinits.

Entre els seus pobles i ciutats hi pots trobar tota mena d'atractius històrics, gastronòmics, paisatgístics, d'oci i de cultura, a més de parcs temàtics, rutes o fires i festes.

La Costa Daurada està formada per les comarques tarragonines de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i el Baix Penedès. En aquesta ruta per fer en cotxe elèctric principalment en el període d'estiu, faràs parada a les poblacions de l'Ametlla de Mar, Miami Platja, Mont-roig del Camp, Cambrils, Salou i Tarragona.

Però si prefereixes fer-la fora del període estival i descobrir els llocs que et presentarem tot seguit, la qualitat de la visita no disminuirà. És cert que no podràs banyar-te al mar mentre carregues el teu vehicle, però com hem dit, els atractius de la Costa Daurada no s'acaben amb el daurat de les seves platges.

T'ho demostrem?

L'Ametlla de Mar, capital de la tonyina roja

A la longitud total de la Costa Daurada sovint s'hi afegeixen les comarques del Baix Ebre i el Montsià. I per la seva bellesa i opcions hem cregut oportú començar la ruta a la població de l'Ametlla de Mar. Aquest municipi de la comarca del Baix Ebre està situat al bell mig del golf de Sant Jordi i té una població de poc més de 7000 habitants.

La costa de l'Ametlla de Mar consta de 20 quilòmetres de costa amb 30 platges i cales verges amb grans zones protegides a causa del seu alt interès ecològic. Hi pots trobar desenes de platges amb característiques ben diferents.

Per exemple, destaquen les platges amb bandera blava, un distintiu que atorga anualment la fundació europea d'Educació Ambiental a les platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals i instal·lacions, com Cala Calafató, Cala Forn, la Platja de l'Alguer o la Platja Sant Jordi.

Si el que busques són platges verges on la natura, les roques i els penya-segats t'enceguin amb la seva bellesa (platges verdes), pots trobar la Cala de l'Illot, la Cala de Pixavaques, la Cala Llenya, la Cala Port Olivet, la Cala Santes Creus, la Cala Torrent del Pi o la Platja de l'Estany podrit.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Sortida del sol al port de l'Ametlla de Mar. Foto: Sergi Boixader

Un cop ben remullats, et recomanem que et disposis a descobrir els racons més especials de la vila marinera de l'Ametlla de Mar. Aquest és un tradicional poblet pescador del Mediterrani, així que, què millor que començar la teva visita pel port?

La pesca encara és un dels motors econòmics del poble, així que el recinte portuari de l'Ametlla de Mar compta amb un ampli ventall de barques i a més, la primera flota de tonyinaires del Principat.

La tonyina roja del Mediterrani és un peix molt apreciat al poble. Des del seu port salpen anualment flotes de vaixells pesquers a la recerca de la seva captura i anualment se celebra al poble les Jornades Gastronòmiques de L'Ametlla de Mar. En la setmana gastronòmica de la tonyina roja es presenta un programa que va dirigit a professionals i al públic en general per viure i tastar el singular univers de la tonyina roja.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Tonyina roja de l'Ametlla de Mar. Foto. PT Diputació de Tarragona

Si en vols saber més, el Tuna Tour de l'Ametlla de Mar et permetrà descobrir la història, la pesca, alimentació, investigació, biologia i valor gastronòmic d'aquest peix, a més de salpar a la mar i nedar entre centenars de tonyines roges. Una experiència inoblidable.

Per aquells que els agrada caminar per paratges idíl·lics prop del mar, cal apuntar que el camí de ronda GR92 recorre el litoral del poble i és una excel·lent manera de descobrir totes i cadascuna de les cales i platges de la població.

Propera parada?

Propera parada?

20,5 KM (Miami Platja)

Miami Platja, la platja de mont-roig

A l'Ametlla, ja ho has pogut comprovar, t'hi podries quedar tot l'estiu. D'opcions no n'hi falten. Però amb la seva bellesa i el regust de la tonyina roja al paladar, agafa l'AP7 en direcció a Miami Platja. En només 17 minuts, et plantaràs a la teva següent destinació.

Miami Platja és una urbanització costanera que se situa a uns 15 quilòmetres del nucli antic de Mont-roig del Camp. Aquest és un dels indrets més singulars de la Costa Daurada.

Miami Platja o la Platja de Mont-roig, topònim recomanat per l'IEC, se situa entre Miramar i el riu de Llastres, oferint una perspectiva espectacular del golf de Sant Jordi.

La costa d'aquest indret amaga espais de gran bellesa natural. En els seus més de 12 quilòmetres hi podreu trobar platges com la de Riudecanyes o la de la Pixerota i nou cales serpentejants com Cala Bot, Cala Califòrnia, Cala de les Sirenes, Cala Misteri o Cala del Àngels.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Litoral de Miami Platja. Foto: Ajuntament de Mont-Roig del Camp

Però ens pararem a la platja de l'Estany Gelat. Aquesta té un alt interès natural, paisatgístic i històric. També anomenada popularment platja de l'Estany Salat, forma part de la Xarxa Natura 2000, ja que és visitada regularment per ocells migratoris i també s'hi pot trobar el fartet, un peix autòcton d'aigua dolça en perill d'extinció.

Espècies animals com corriols, xivitones, gavines, ardeids, polles d'aigua o vegetació com canyissar, joncs, salicòrnia o tamarius converteix l'Estany Gelat en una petita llacuna plena de diversitat, amb una important història a l'esquena, ja que la zona va ser antigament un enclavament important pel que fa al contraban.

La platja més important de la urbanització és la Platja de Cristall, ubicada al bell mig d'un nucli urbà que consta principalment d'apartaments de vacances i vil·les. Hi podràs trobar també una gran oferta gastronòmica, d'hostaleria i serveis. Cal remarcar que durant la temporada d'estiu Miami Platja pot acollir una població d'entre 80.000 i 90.000 persones.

A més de passejar pel seu passeig marítim, que bull d'activitat els mesos d'estiu, pots visitar també l'església de Santa Maria Magdalena, una construcció curiosa feta de maó que data del 1964.

Propera parada?

Propera parada?

15,2 KM (Mont-Roig del Camp)

Necessiteu recarregar?

Necessiteu recarregar?

Miami Platja

Punts de recàrregaC. Soria, 17

Punts de recàrregaAv. del Mar, 21

Punts de recàrregaC. Soria, 17

L'Hospitalet de l'Infant (a 1,8 km)

Punts de recàrregaCtra. de Móra, 5

Punts de recàrregaCarrer Martí Franques, 5

I mentrestant: sobretot si t'atures a l'Hospitalet de l'Infant en període estival, no et pots perdre la visita a la Cova del Llop Marí. Es tracta d'una cavitat excavada pel mar a les entranyes de la muntanya on podràs descobrir la llegenda del Llop Marí, un animal fantàstic que atacava els pirates que s'acostaven a saquejar la ciutat. Es tracta d'un entorn paradisíac natural que de segur et sorprendrà.

Altres punts de recàrregaAltres punts de recàrrega

Mont-Roig del Camp, la inspiració de Joan Miró 

I de Miami Platja, com no podia ser d'altra manera, et recomanem que et dirigeixis a Mont-roig del Camp. Per fer-ho, tens diferents opcions, però el millor és que agafis la carretera que circula per la costa, la N-340 i posteriorment la T-323, així podràs gaudir de les vistes i els penya-segats. En uns vint minuts ja seràs al municipi de la comarca del Baix Camp.

Mont-roig del Camp té una població de 13.000 habitants i una superfície de 63,3 km². Com ja t'hem explicat anteriorment, la vila està separada en dos nuclis. El costaner, que és Miami Platja, i el nucli antic, que se situa a l'interior. Tot i que aquí no hi trobaràs ni mar ni platges, també podràs gaudir dels diferents atractius del municipi.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Vista de Mont Roig del Camp. Foto: masmiro.com

El primer d'ells és sens dubte l'espectacular conjunt format per l'Ermita de la Mare de Déu de la Roca i de Sant Ramon de Penyafort. Tan importants pel poble que estan ubicades damunt d'una roca de pedra sorrenca de color vermellós, que dona nom al poble de Mont-roig del Camp.

El color rogenc de la roca és un dels trets més característics de la zona, però les dues ermites, genialment integrades a la muntanya a 284 metres d'altitud, es poden visitar i ofereixen servei d'habitacions i de restaurant.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Ermita de la Mare de Déu de la Roca. Foto: Ajuntament de Mont-Roig del Camp

I si parlem de Mont-roig del Camp, no ens podem oblidar de Joan Miró, un dels pintors més rellevants del país i un dels màxims representants del surrealisme. L'obra i l'univers mironians es van gestar en aquesta localitat, concretament al Mas Miró, una finca ubicada al sector sud-est de la població.

Joan Miró es va inspirar en diferents localitzacions de Mont-roig del Camp per pintar algunes de les seves obres més conegudes, com “La Masia”, “Platja”, “Mont-Roig, Sant Ramon”, “Mont-Roig, el poble” o “Poble i Església de Mont-Roig”.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Obra Poble i Església de Mont-Roig de Joan Miró

Actualment, pots trobar una ruta anomenada “El paisatge emocional de Joan Miró”, que et guia per les ubicacions més emblemàtiques de les seves pintures. Al llarg del recorregut, els espais, que s'identifiquen amb un panell, es complementen amb cites pròpies de l'artista.

A més, a Mont-roig del Camp també s'hi ubica el Centre Miró, un centre d'interpretació que aprofundeix encara més en la relació del pintor amb la localitat del Baix Camp. Hi podràs veure més d'una vintena de quadres de l'artista, un tapís original, vídeos sobre la seva vida i el testimoni de diverses persones que el van conèixer.

Propera parada?

Propera parada?

17,4 KM (Cambrils)

Cambrils

I com que en aquesta ruta el protagonisme se l'emporta el sol, el mar i el daurat de la platja, abandona l'interior per la carretera A-7 i dirigeix-te a la localitat de Cambrils. Després de 20 minuts en cotxe, arribaràs a una nova localitat costanera, la quarta parada del teu recorregut.

Cambrils és una ciutat de la comarca del Baix Camp que té més de 35.500 habitants i una superfície de 35,2 km². Com en les anteriors destinacions, les platges també tenen un protagonisme especial a Cambrils.

Allí hi pots trobar la platja del Cap de Sant Pere, la platja de Vilafortuny, la Platja de L'esquirol, la platja de Cavet, la platja del Regueral-Prat d'en Forés, la platja de la Riera, la platja Horta de Santa Maria, la platja de La Llosa i la platja de l'Arcadia.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Platja de la Riera de Cambrils. Foto Cambrils Turisme

Però Cambrils té molt més que platges. És una ciutat rica en gastronomia, esports i cultura. Històricament, Cambrils tenia dues parts. La vila i el port. Actualment, a causa del creixement urbanístic, els dos nuclis de població s'han fusionat, però et recomanem que els puguis visitar ambdós.

El primer, el barri antic de Cambrils, et servirà per descobrir els orígens i la història de la ciutat. Carrers estrets i empedrats, amb racons plens d'encant que són més desconeguts que les platges, però no menys atractius. El laberint de carrers amb balcons plens de flors i edificis històrics conflueixen a la plaça de la Vila, on podràs passejar amb tranquil·litat i fer el got en alguna de les seves cafeteries.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Vista de Cambrils des del mar. Foto Cambrils Turisme

La segona zona, el barri del Port, està reconegut amb el distintiu de Barri Mariner de l'Agència Catalana de Turisme. El Port de Cambrils té dues parts diferenciades, el port esportiu i el port pesquer. I t'expliquem més detalls del segon, ja que compta amb una gran història i tradició a les seves espatlles.

Cambrils sempre ha estat lligat a la pesca. Cada tarda pots veure l'arribada de les barques de pesca acompanyades de centenars de gavines que busquen el seu petit aliment. Actualment del Port de Cambrils surten al mar tretze barques d'arrossegament que pesquen daurades, lluç, galeres, calamar i pop, 4 barques d'encerclament que capturen sardines i seitó, i 7 bots de tresmall, destinades a la pesca de llenguados, molls, sípies i lluços. Si vols aprendre més d'aquest antic ofici arrelat a la ciutat, ho pots fer visitant la confraria on es ven el peix fresc o pujant a les embarcacions de pesca en les múltiples experiències turístiques que s'ofereixen des de la localitat.

I totes aquestes barques pesqueres tenen un punt en comú: el Far Vermell de Cambrils és l'encarregat de guiar-les. Aquest s'ubica a la punta de l'espigó del port de la localitat i gràcies al seu color vermell intens és un dels llocs més coneguts i fotografiats de Cambrils.

Propera parada?

Propera parada?

11 KM (Salou)

Salou i les seves platges

I de Cambrils, a Salou. Per la carretera N-340 amb el teu vehicle elèctric hi arribaràs en poc més de 15 minuts. Situat a la comarca del Tarragonès, el municipi de Salou té 29.028 habitants (2022) i una superfície de 15,1 km².

Salou és un dels destins turístics de referència a Catalunya, sobretot també, per la proximitat del conegut parc d'atraccions de Port Aventura. Però deixant de banda aquest fet, el municipi té una llarga història que t'animem a descobrir.

Pel que fa a les platges, n'hi podràs trobar 9 al llarg dels seus també 9 quilòmetres de façana marítima. A més, també, trobaràs cales més tranquil·les i allunyades. Les zones de bany principals són les platges de Ponent i de Llevant, que són les més urbanes. També pots trobar la platja dels Capellans, la de Llenguadets, la Llarga, la Penya Tallada,  la Font, la Vinya i la dels Crancs.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Cala Vinya a Salou. Foto: Sergi Boixader

I per arribar-hi, hauràs de passar pel passeig marítim, un dels indrets més apreciats i coneguts de Salou. El nom del passeig és Jaume I i es troba en paral·lel a la platja de Llevant.

Aquest es caracteritza per les seves palmeres i flors en tot el recorregut. És un lloc ideal per passejar al costat del mar, amb multitud de botigues, bars i restaurants. Podríem afirmar que és el centre neuràlgic de Salou. A més, hi destaca el prominent monument realitzat a Jaume I l'any 1965 i també la Font Lluminosa.

La Font Lluminosa està situada al final del Passeig Jaume I, concretament a la plaça Francesc Germà. La font, de grans dimensions, ofereix als visitants espectaculars jocs d'aigua, llum i colors, que faran les delícies de grans i petits. Sobretot, si la visites de nit, l'experiència visual augmenta considerablement. Els seus jocs d'aigua i llum poden arribar fins a 210 combinacions, així que, per a contemplar tot el programa, et pots asseure en un banc i esperar, ja que caldria estar-s'hi més de 5 hores. La font va ser construïda l'any 1973 per Carles Buïgas, enginyer que també va crear la font monumental de Montjuïc a Barcelona.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Passeig Jaume I de Salou. Foto: Sergi Boixader

L'última recomanació que et farem de Salou és la Torre Vella. Actualment, és un centre d'art dedicat a les exposicions, sobretot de pintura, i acull el museu de l'esmalt contemporani.

Però la torre va ser construïda per l'arquebisbe Pere Cardona de Tarragona l'any 1530 amb l'objectiu principal d'albirar els atacs pirates. Salou va ser una vila molt atacada pels corsaris, ja que era un dels epicentres del comerç marítim als segles XVI, XVII i XVIII. Per aquest motiu, es van construir torres de defensa, com és el cas de la Torre Vella.

 

Propera parada?

Propera parada?

16,4 KM (Tarragona)

Necessiteu recarregar?

Necessiteu recarregar?

Salou

Punts de recàrregaCarrer Major

Punts de recàrregaVia Roma, 10

Punts de recàrregaAv. Pau Casals

Reus (a 9,2 km)

Punts de recàrregaCarrer de Cambrils, 0, 43204 Reus, Tarragona

Punts de recàrregaCarrer de Mallorca, 8

I mentrestant: si t'atures a Reus per carregar el teu vehicle elèctric, et recomanem que ressegueixis el passat d'Antoni Gaudí. L'arquitecte va néixer a Reus i hi va viure els primers anys de la seva vida. Per aquest motiu, hi ha deixat una empremta inesborrable que avui en dia es pot resseguir de diferents formes. Hi trobaràs la ruta «Gaudí&Reus», visites guiades  que et portaran a saber més de la seva infantesa i sobretot, el Gaudí Centre. Un espectacular i modern centre d'interpretació sobre la vida i l'obra de l'arquitecte més universal de Reus.

Altres punts de recàrregaAltres punts de recàrrega

Tarragona, la tarraco romana

I sí, Tarragona. Després de l'abundància de sol, mar, platja i sorra daurada, has arribat al punt final de la ruta, la monumental i històrica capital de la comarca del Tarragonès i de la província de Tarragona. Per arribar-hi des de Salou, torna a agafar l'AP-7 i en poc menys de 20 minuts et plantaràs al centre de la ciutat.

Tarragona té una població de prop de 135.000 habitants i una superfície territorial de 57,9 km². Com no podia ser d'altra manera en aquesta ruta, Tarragona també compta amb 15 quilòmetres de costa on podràs trobar diverses platges i atractives cales d'aigües cristal·lines. Però com que de platja ja n'has tingut prou en la resta de la teva ruta, ens centrarem en la història i el patrimoni de la capital del Tarragonès, ja que és ric i abundant.

I començaràs, per descomptat, amb la Tàrraco romana, on podràs conèixer el passat gloriós de la ciutat. Fundada com a campament militar pels romans al segle III aC, Tarragona conserva les empremtes d'una civilització mil·lenària.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Amfiteatre de Tarragona. Foto: Sergi Boixader

Les muralles de Tàrraco, l'amfiteatre de Tàrraco, l'aqüeducte de les Ferreres (conegut com el Pont del Diable), el fòrum de Tàrraco, el teatre de Tàrraco o el circ de Tàrraco són només alguns dels exemples de tot el que pots visitar a Tarragona relacionat amb la presència dels romans.

Declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l'any 2000, les restes romanes són un testimoni excepcional de la petjada romana a la península Ibèrica i la seva bellesa no et deixarà indiferent. Reviuràs la història de la ciutat en primera persona i, a més, podràs trobar desenes d'activitats relacionades amb la Tàrraco romana com museus, rutes turístiques o tallers.

Un dels altres edificis patrimonials més rellevants de Tarragona és la seva imponent catedral. La Catedral de Tarragona, dedicada a Santa Tecla, es va començar a construir durant el segle XII i és d'estil gòtic. Aquesta és la catedral més gran de Catalunya i està declarada Monument Nacional i també Bé Cultural d'Interès Nacional. La seva façana, amb la portalada i la rosassa, és una de les imatges més emblemàtiques de la ciutat. Al seu interior hi podràs trobar el Museu Diocesà i el retaule de Santa Tecla. A la catedral s'hi organitzen visites guiades que et serviran per descobrir tots els seus racons plens d'històries i detalls fastuosos.

De sud a nord per la Costa Daurada en cotxe elèctric

Interior de la Catedral de Tarragona. Foto: Sergi Boixader

I... tornem al mar per finalitzar una ruta que comença i acaba amb la dolça flaire marina. El Serrallo és el barri mariner de Tarragona. La capital tarragonina té una llarga tradició d'activitat pesquera i aquí la podràs tastar amb tots els sentits.

El barri té una gran activitat gastronòmica, cultural, associativa, i econòmica, centrada, principalment, en la pesca i la mar des de temps immemorials. Principalment, El Serrallo s'ha convertit en un punt de referència gastronòmica per la seva situació ideal, situada a tocar del mar. Així que per acabar bé aquesta ruta, passeja pel barri, asseu-te en un dels seus restaurants i gaudeix del peix fresc o del suquet de moixina amb patates negat amb allioli, un dels plats típics tradicionals del barri.

Punts de recàrrega

Propera parada?

Consulteu tots els punts de recàrrega que trobareu fins arribar a la vostra propera destinació.

En col·laboració amb

Etecnic

Etecnic és el líder en instal·lacions 360° de mobilitat elèctrica, connectada i renovable. Ha dut a terme més de 1.100 projectes, gestiona més de 7.000 punts de càrrega de vehicles elèctrics, compta amb més de 700.000 usuaris registrats a la seva APP EVcharge, pel qual ha entregat més de 3 milions d'hores de recàrrega i reduït més de 21.000 tones de CO₂.

Muntanyes de la Costa Daurada

Llegir més...

Muria, Centre d'Interpretació Apícola

El Perelló (a 7.7 Km)

Llegir més...

Kensho, Mediterranean Kura

L'Ampolla (a 12.2 Km)

Llegir més...

La Mascota i el Jardí

Riudoms (a 8 Km)

Llegir més...

Arena Tapas Restaurant

Salou

Llegir més...

L'Orangerie de Clos Barenys

Vila-seca (a 2.8 Km)

Llegir més...

Restaurant Denver Cambrils

Cambrils (a 1.3 Km)

Llegir més...

El Refugi

Valls (a 19.2 Km)

Llegir més...

Magnolia Hotel

Salou

Llegir més...

Hotel Ametlla Mar

L'Ametlla de Mar (a 1.4 Km)

Llegir més...

Ona Suites Salou

Salou

Llegir més...

Casa Rural Mas Montbrió Belvedere

Cambrils (a 5.2 Km)

Llegir més...

Destaquem...

Descobreix l'Associació d'Hostaleria de Girona!

Llegir més...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Experiències

Hotel Blaumar de Salou llança innovadores visites guiades en…

Llegir més...

Esdeveniments, reunions i celebracions davant del passeig marítim…

Llegir més...

Agenda

Visites guiades a Mas Casablanca

15/06/2024 ...

Llegir més...

Festival de música "No Callarem!" a l'Espluga de Francolí

15/06/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!