Terracotta Museu de Ceràmica La Bisbal d'Empordà

Compartir
Sis d’octubre, 99 La Bisbal d'Empordà
Trucar 972 64 20 67
Contactar reserves.terracotta@labisbal.cat
Veure vídeo

El Terracotta Museu de Ceràmica té com a finalitat conservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial de la ceràmica bisbalenca, donar a conèixer el procés d'industrialització particular esdevingut dins l'àmbit específic d'actuació, fomentar el coneixement de la ciència i tècnica actuals i vertebrar la museologia científica i tècnica referent a l'aspecte de la industrialització que s'explica.

El fet que la seu del Museu estigui ubicada en un edifici industrial permet evidenciar i integrar en el discurs museogràfic tot un seguit d'elements arquitectònics característics de la producció: basses de colar la terra, xemeneies, dipòsits d'argila i engalba, forns...; sens dubte, la preservació i posta en valor d'aquests elements converteix Terracotta en un dels equipaments culturals més singulars de les nostres contrades.

L'exposició permanent està pensada per a poder copsar la importància que ha tingut i té encara la manufactura ceràmica en la història i en l'actualitat de la Bisbal, la gran varietat de peces que s'han produït i la gran qualitat dels mestres ceramistes bisbalencs. La museografia vol posar en relleu, d'una banda, el propi edifici i, de l'altra, permetre valorar les col·leccions exposades que estaran al servei del gaudi i informació dels nostres visitants. Un espai de comunicació que aporti una nova perspectiva al visitant, tot establint un diàleg amb la història i el patrimoni ceràmic material i immaterial de la nostra localitat i, per extensió, del nostre país.

Conceptes com a actualitat, contemporaneïtat i transversalitat inspiren la política d'exposicions temporals del Museu, que es desenvolupa a quatre espais diferents: la Sala d'Exposicions Temporals, l'Espai “Actualitat”, l'Espai “La Peixera” i l'Espai "El Forn". Cada sala té una temporalitat i una especialització temàtica diferent, cosa que possibilita la programació simultània d'un ampli ventall de propostes expositives, així cada nova visita al Museu sigui una experiència única.

L'èxit i l'interès de la programació realitzada fins ara ha redundat en la percepció que es té del museu com a equipament cultural viu, permetent posicionar la institució com un dels museus de ceràmica més importants del país.

Agenda

Visites guiades al Patrimoni de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní…

20/07/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: guanya entrades i refresca't a Marineland

Llegir més...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!