Un circuit per a golfistes a Catalunya

Compartir
Un circuit per a golfistes a Catalunya

El golf és un esport que es va començar a practicar al segle XV. Els seus orígens provenen d'Escòcia, de l'entreteniment que tenien els pastors escocesos, els quals amb bastons colpejaven còdols que havien d'arribar a una meta fixada.

A Catalunya aquest esport arribà més tard de la mà dels anglesos i, inicialment, era un esport vinculat a l'aristocràcia. Ja fa més de 100 anys de l'establiment del primer camp de golf a Catalunya. Aquest s'ubicà, el 1912, al barri de Pedralbes de Barcelona i desencadenà l'extensió d'aquestes instal·lacions esportives.

Actualment, Catalunya compta, aproximadament, amb una quarantena de camps de golf, una quarantena de camps de pitch & putt i una desena de camps mixtes.

Aquests s'estenen al llarg del territori, amb una concentració significativa a la costa, especialment, a la Costa Brava i a la Costa Daurada, els quals destaquen per les seves bones instal·lacions que complementades amb la bona climatologia fan de Catalunya una de les destinacions més atractives per a la practica del golf. Per això, no és estrany que se celebrin circuits i tornejos de gran popularitat al llarg de l'any.

Així doncs, voleu conèixer alguns dels camps més significatius i que es troben propers a casa nostra?

Tens swing?

Origen del golf a Catalunya“Tenir swing”, “un bon grip” o “tocar massa el tee” són algunes de les expressions més popularitzades i utilitzades en el món del golf. Però, sovint, si no ets un especialitzat en aquest esport, costa comprendre'n el seu significat.

Perquè us familiaritzeu amb alguns d'aquests conceptes us detallem el significat d'alguns dels mots més coneguts.

El Grip és la posició que adopten les mans quan se subjecta el pal de golf. De vegades aquesta paraula s'utilitza per a referir-se al mateix pal/bastó.

El Swing és el moviment que té lloc quan es colpeja la pilota de golf i que consta de l'inici del cop, pujada i baixada del bastó i seguiment. I el moviment que es duu a terme abans de colpejar-la és el que es coneix com a Backswing.

Quant al Tee, aquest és el lloc des d'on s'inicia el cop a la pilota. És el suport que permet elevar la bola i colpejar-la més netament.

La llista de conceptes és més extensa. Si en voleu conèixer d'altres podeu consultar, per exemple, el Diccionari general de l'esport elaborat per TermCat i accedir a l'àrea temàtica de Golf.

Els primers camps de Golf

Camp de Golf del Prat - PedralbesL'establiment del Barcelona Golf Club ubicat a Pedralbes i que més tard es traslladà a Sant Cugat del Vallés desencadenà, anys després, concretament el 1927, la creació delTerramar Golf Club de Sitges propiciant, també, a la segona meitat dels anys 70 una expansió significativa de camps de golf per Catalunya.

El Club de Golf de Sitges, considerat un dels clubs degans de Catalunya, destaca per la seva ubicació, ja que es troba a una de les comarques que gaudeix de més bon clima tot l'any. A més, la seva proximitat a aquest municipi li permet que sigui visitat per jugadors de tot el món.

Al Terramar Golf Club el seguí el Club de Golf de la Cerdanya que es troba ubicat a Puigcerdà. En aquest camp es pot gaudir de la pràctica d'aquest esport combinat amb esports d'hivern i a l'estiu de senderisme, ja que es troba en una comarca protegida pels Pirineus i el Parc Natural del Cadí – Moixeró.

El Club de Golf Pals és també un dels més antics. Aquest es fundà l'any 1966 i està immers en un espai natural excepcional. Així com el Club de Golf Costa Brava a Santa Cristina d'Aro el 1968, el qual destaca per la casa del club que es troba en una masia del segle XIX. Cal dir que aquest camp és privat però admeten green-fees (entrada d'accés).

Camps de golf a la Costa Brava

Camps de golf a la Costa BravaLa Costa Brava és un referent pel que fa la pràctica del Golf. Un dels camps més emblemàtics, fins i tot del circuit europeu, és el PGA Golf de Catalunya ubicat al costat del municipi de Caldes de Malavella i dissenyat per dos golfistes experimentats. Aquest està considerat, segons la Golf World, un dels deu millors d'Europa.

El camp compta amb vistes als Pirineus i el Montseny i transcorre per un terreny ondulat que destaca pels seus bonics paratges.

Més al nord, proper a la frontera francocatalana, i a la comarca de l'Alt Empordà, s'hi troba el Peralada Golf. Aquest es troba totalment integrat en el seu entorn natural, tant faunístic com floral. Essent així que va ser el primer camp de golf europeu en aconseguir la certificació EMAS referent a la gestió ambiental.

A la comarca del Gironès és destacable el Golf Girona que pel seu nom ja s'intueix que es troba molt a prop de la ciutat de Girona, encara que s'ubica a Sant Julià de Ramis. Aquest és destacable pel seu tipus de gespa, el qual compta amb la preferència dels golfistes professionals.

El Baix Empordà també compta amb un camp de golf de referència, l'Empordà Golf Resort. Aquest fou dissenyat per un dels arquitectes nord-americans més coneguts, Robert Bon Hagge. Situat al municipi de Gualta es troba, sempre, sota la supervisió de la serra del Montgrí.

... i a la Costa Daurada

Camps de golf a la Costa DauradaA la Costa Daurada també hi ha un significatiu nombre de camps de golf, entre ells el Lumine Golf Club, el Club de Golf Aiguesverdes i el Panoràmica Golf. Aquí  us en destaquem el Club de Golf la Graiera, el Club de Golf Costa Dorada i el Club de Golf Bonmont.

El Club de Golf la Graiera és un camp fundat el 1995 i que es troba a Calafell. Aquest camp integra tres grans llacs en el seus recorreguts.

El Club de Golf Costa Dorada va ser el primer que s'instal·là a la demarcació de Tarragona, concretament l'any 1983. Aquest es troba al terme municipal de El Catllar i destaca per estar ubicat en una vall, la qual els recorreguts a realitzar són variats i immersos en plena naturalesa.

Pel que fa el Club de Golf Bonmont, ubicat a Mont-roig del Camp compta amb un recorregut que està considerat un dels millors de l'Estat espanyol i que fou dissenyat per Robert Trent Jones Jr. Aquest camp, a més, es troba integrat en una espècie de ressort. També cal assenyalar que des que s'inaugurà l'any 1990, ja ha acollit dues edicions de l'Open Catalunya.

Lumine Golf Club és un paradís per al golfista, on tot és green, ja que té fins a 170 hectàrees dedicades a tres camps de golf amb els 45 forats més nous d'Espanya i dues cases club.

Club de Golf Reus Aigüesverds gaudeix d'una excel·lent ubicació. El recorregut està en una zona molt poc ondulada, cosa que el converteix en un camp fàcil de caminar. Un lloc d'immillorables prestacions, on gaudir del seu temps d'oci.

Panorámica Golf, Sport & Resort és sens dubte un dels millors camps de golf d'Espanya. És l'únic dissenyat pel professional alemany Bernhard Langer, nou vegades jugador i capità de l'equip europeu de la Ryder Cup i dues vegades guanyador del Masters d'Augusta de golf.

Campionats de Golf significatius

Federació Catalana de Golf (Open de Golf de Catalunya)Aquests clubs de golf, per les seves característiques idònies i atractivitat, organitzen i acullen, al llarg de l'any, a les seves instal·lacions, diversos torneigs significatius. Des de l'Open La Vanguardia, la Copa Barcelona, fins a alguns Opens d'Espanya i l'Open Catalunya, entre altres esdeveniments.

Escola de vela adaptada

Sitges (a 1.1 Km)

Llegir més...

Golf Costa Daurada

El Catllar (a 2.4 Km)

Llegir més...

Viles Florides

Llegir més...

Muntanyes de la Costa Daurada

Llegir més...

La Xicra

Palafrugell (a 6 Km)

Llegir més...

Fàbrica Moritz Barcelona

Barcelona (a 12 Km)

Llegir més...

Hotel Restaurant Sa Tuna

Begur (a 6.7 Km)

Llegir més...

Restaurant Windsor

Barcelona (a 10.6 Km)

Llegir més...

Hotel Terminus

Puigcerdà

Llegir més...

Mas Ferran

Pals (a 1.5 Km)

Llegir més...

Càmping Riembau

Castell - Platja d'Aro (a 3.7 Km)

Llegir més...

Hapimag Mas Nou

Castell - Platja d'Aro (a 2.4 Km)

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: guanya entrades i refresca't a Marineland

Llegir més...

Sorteig: Guanya 2 entrades dobles per una visita guiada a la…

Llegir més...

Experiències

Escape Room Urbà - 'Les Portes del Call Jueu' a Girona

Llegir més...

Escape Room Urban - LES HEROÏNES DE SANTA BÀRBARA

Llegir més...

Agenda

Estiu a Olot - La cua del Drac

25/07/2024 ...

Llegir més...

Festa Major del Clot del Moro a Castellar de n'Hug

25/07/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!