Tasta l'oli d'oliva verge extra català
L'oli d'oliva verge és un signe d'identitat de la cultura gastronòmica catalana. Es visualitza amb un color que va des d'un groc-verdós fins al groc daurat tot depenent del moment en què s'han collit les olives.
Aquest producte és sens dubte, el testimoni més valuós que ens ha deixat la cultura grecollatina. A dia d'avui, diverses zones olivareres de Catalunya tenen reconeguts els seus olis d'oliva verge extra mitjançant una denominació d'origen protegida.
Olis gustosos (picants, astringents i mitjanament amargs) i molt aromàtics (rics en aromes secundàries de tipus verd) amb un sabor afruitat al principi de la campanya i lleugerament més dolços a mesura que avança.
Actualment a Catalunya hi ha cinc denominacions d'Origen Protegides d'olis d'oliva verge extra reconegudes: Les Garrigues, Siurana, Oli de Terra Alta, Oli del Baix Ebre-Montsià i Oli de l'Empordà. Aconseguir la qualificació de verge extra comporta el rigorós compliment d'una sèrie de requisits que comencen al camp, amb les oliveres i la collita i la manipulació de les olives.
Arreu del territori gaudiràs de fires, jornades gastronòmiques, festes amb tastos, degustacions, tallers gastronòmics i jornades tècniques dedicades a l'oli per posar-lo en valor.
Experiències i ofertes
Destacats
Espai Maldanell
Vallbona de les MongesSituat en el que fou el primer molí de la cooperativa d'agricultors…
Cooperativa Arbequina
ArbecaA Arbequina us convidem a tastar els nostres olis tradicionals i premium…
DOP Les Garrigues
LleidaLes Garrigues és la primera Denominació d'Origen Protegida (DOP) alimentària reconeguda a…
Cooperativa de Cabacés
CabacésLa Cooperativa Agrícola Cabacés va ser fundada l'any 1933 per 51 pagesos…
Olis Bellaguarda
BellaguardaVisiteu la Cooperativa del Camp de Bellaguarda. Podreu conèixer i tastar el…
Oli Raig d'Arbeca
ArbecaRaig d'Arbeca disposa d'una botiga (oleoteca) on s'ofereixen diverses varietats del nostre Oli…