Ruta guiada de l'Oli a Torrebesses

Compartir
Ruta guiada de l'Oli a Torrebesses

En aquesta ruta podreu visitar el molí d'oli de Bep del Canut, així com també els diferents espais monumentals del poble, com són El Centre d'Interpretació de la Pedra Seca, les façanes de casa Gort i casa Oró i l'església Nova.

En finalitzar la visita, si s'ha reservat amb uns dies d'antelació, hi haurà un tast d'oli local. 

r238_oli-pouEl molí d'oli del Bep de Canut va ser construït a mitjans del segle XIX, essent un dels cinc molins que existien a Torrebesses en aquella època. Aquest aprofitava els principals corrents d'aigua que hi confluïen, acumulant-la en una gran bassa per després emprar-la durant la producció de l'oli d'oliva.

Originalment comptava amb un premsa de tracció animal, destinada a trencar les olives i dues grans premses de seixantè (12 metres), emprades per obtenir l'oli. A la premsa que s'ha conservat encara si poden veure els comptes i les inscripcions que hi feien les persones que hi van treballar.

S'hi va treballar de forma ininterrompuda fins a finals de la dècada del 1930, quan una de les premses principals es va cremar i va ser abandonat.

r238_oli-dinsDesprés de molts anys, els hereus van acordar cedir-lo temporalment al poble i l'Ajuntament de Torrebesses el va rehabilitar, a fi de poder donar a conèixer l'enginy i habilitat dels seus constructors, així com els mètodes de treball tradicionals que encara romanen a la memòria dels avis del poble. El molí del Bep de Canut es troba a les afores del poble, a la partida de la Vinya del Senyor.

Aquest itinerari guiat inclou la visita al Centre d'Interpretació de la Pedra Seca, on podreu gaudir de l'exposició permanent de la pedra seca i el soterrani amb una sala amb les eines per construir la pedra seca. També visitareu les façanes de casa Gort i casa Oró i l'església Nova.

La durada de la ruta és de 2 hores

Totes les visites guiades comencen des del Centre d'Interpretació de la Pedra Seca.  Centre dedicat a l'estudi i la divulgació del patrimoni de Torrebesses, principalment tot allò relacionat amb el treball dels pagesos, la vida rural i la pedra seca. Podeu reservar una visita al Centre d'Interpretació de la Pedra Seca.

Font: Ajuntament de Torrebesses

Cooperativa la Fraternal de l'Albagés

L'Albagés (a 12.3 Km)

Llegir més...

Roca dels Moros

El Cogul (a 9.5 Km)

Llegir més...

Centre d'interpretació de la pedra seca

Torrebesses

Llegir més...

Cooperativa Arbequina

Arbeca (a 30 Km)

Llegir més...

On dormir

Hotel Celler Buil & Giné

Gratallops (a 29 Km)

Llegir més...

Hotels Ibis Lleida

Lleida (a 20.2 Km)

Llegir més...

Destaquem...

L'eina definitiva per als amants del cicloturisme i el senderisme

Llegir més...

Descobreix l'Associació d'Hostaleria de Girona!

Llegir més...

Experiències

Gimcanes GeoCats

Llegir més...

39,99 € 33,99 €

Visita & Tast a Bodegues Sumarroca

Llegir més...

Agenda

La Gastronomia és Cultura a Sentmenat

20/06/2024 ...

Llegir més...

Nit de la Candela a Ordino

20/06/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!