DOP Les Garrigues Lleida

Compartir
Complex de la Caparrella, 97, Lleida Lleida
Trucar 973 28 04 70
Contactar olidoplesgarrigues@olidoplesgarrigues.com

Les Garrigues és la primera Denominació d'Origen Protegida (DOP) alimentària reconeguda a l'Estat Espanyol (1975), i fou certificada per la Unió Europea com a Denominació d'Origen Protegida el 1996. La DOP és un organisme de certificació que sotmet l'oli de les cooperatives inscrites a rigorosos controls de producció i elaboració, garantint l'origen i la màxima qualitat del que, sens dubte, és un dels millors olis del món.

Situada al sud de la província de Lleida, la zona de producció és, sobretot, cultura i tradició. Els productors i les Cooperatives de la DOP Les Garrigues han fet de la producció d'oli una forma de vida per a preservar el territori i les característiques saludables i naturals d'aquest oli d'arbequina de categoria superior.

L'àmbit geogràfic emparat per la DOP se situa al sud de la província de Lleida, i el conformen la comarca de Les Garrigues, i el sud de les comarques del Segrià i de l'Urgell.

Les bones pràctiques de conreu, les condicions climàtiques de la zona, les olives collides directament de l'arbre i una acurada elaboració en fred a les Cooperatives i almàsseres són la principal garantia per a l'obtenció d'un oli de qualitat superior, 100 % natural, un deliciós suc afruitat d'oliva fresca, dens, gustós, amb aromes que recorden d'herba i fulla, el tomàquet i l'ametlla verda.

Quan l'oliva és més verda el seu sabor es manifesta més intens en els atributs amarg i picant, pels amants de l'oli verd; quan l'oliva és més madura, notarem aquest atributs de forma més suau predominant el gust més dolcenc.

L'Oli dop les garrigues

És un oli d'oliva verge extra d'Arbequina amb caràcter propi, fruit de la terra i el clima de Les Garrigues: un suc de fruita 100% natural

Té un perfil afruitat que recorda l'oliva fresca, verda o madura, amb notes d'ametlla, herba, fulla, tomàquet i carxofa. En boca entra dolç, amb un amarg i un picant equilibrats. Quan l'oliva és verda, aquestes qualitats són més intenses i marcades; quan madura, el gust es torna més suau i dolcenc.

Ric en polifenols antioxidants, és un oli saludable i estable davant l'oxidació. La seva qualitat està avalada pel Consell Regulador de la DOP Les Garrigues, certificat per ENAC.

A la cuina realça el sabor dels plats, sobretot en cru, i als fregits manté els aliments cruixents sense emborratxar-los d'oli. Aquestes virtuts l'han situat entre els millors olis d'oliva verge extra del món.

 

Logos PRD.cat | Fons europeu Agrícola | Departament d'acció climàtica alimantaciói agenda rural | Diputació de Lleida

Destaquem...

Espai Moja, una experiència immersiva única per descobrir…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!