Cooperativa Arbequina Arbeca

Compartir
Carrer Santiago Russinyol Arbeca
Trucar 973 16 00 00
Contactar agrobotiga@arbequina.coop
Veure vídeo

Arbeca, aquí neix el millor oli d'oliva verge extra del món. Pocs llocs poden dir que donen nom a una de les varietats d'olivera i oliva més valorada en el món gastronòmic.

Som l'origen de les olives Arbequines. i la cooperativa Arberquina l'únic molí d'oli de la població. Us convidem a tastar els nostres olis tradicionals i premium a les nostres instal.lacions, en un entorn extraordinari com es el nostre edifici modernista de més de 100 anys d'història creat per l'arquitecte Cèsar Martinell.

L'arbequina és una varietat d'olivera. La varietat és oriünda del municipi d'Arbeca a la comarca de Les Garrigues que li va donar el nom. Aquesta varietat és considerada com una de les millors del món, tant per la producció i regularitat com per la qualitat de l'oli. Es conrea principalment al Camp de Tarragona, l'Urgell i les Garrigues.

Segons diu la llegenda, el duc de Medinaceli, que vivia al castell-palau d'Arbeca, la va portar de Palestina al segle XVII. La promesa d'un ral de billó per cada olivera plantada (que finalment no complí) n'impulsà el cultiu arreu de la comarca. Tot i que ja hi havia constància d'oliveres d'aquesta mateixa classe a tot el terme.

Se la considera rústica, resistent a les gelades i adaptable a diferents condicions de clima i sòl. D'un vigor molt reduït i una baixa resistència a la terra calcària, s'adapta a terrenys pobres i és resistent al fred. La seva capçada relativament reduïda, li permet majors densitats de plantació que d'altres conreus més vigorosos. Està reconeguda com una de les millors varietats per a l'obtenció d'oli.

Rústica, resistent a les gelades i adaptable a diferents condicions, l'arbequina és una de les millors varietats per a l'obtenció d'oli.

És una varietat molt productiva i de precoç entrada en producció. La data de maduració és mitjana, a partir de la primera quinzena de novembre. Els fruits són petits, esfèrics, simètrics i es presenten arraïmats.

Són de color en maduració negre i sense lenticel·les a la pell del fruit. Forma de l'àpexarrodonit i cavitat peduncular àmplia. És autofèrtil. Els seus fruits no maduren simultàniament, i té una resistència mitjana al despreniment.

Visites regades d'oli

Gaudirem d'un tast d'oli dels nostres millors extra verge d'arbequina, farem un tomb per la nostra cooperativa modernista, gaudirem d'un audiovisual on veureu el procés de l'oli del camp a la taula, i de la fortalesa els Vilars on després es farà una visita molt amena i per acabar una visita a l'antic molí i les antigues premses.

Benvinguts a Arbeca, Benvinguts a Arbequina.

Nº d'inscripció al Registre de Turisme de Catalunya: O-000206

Agenda

Fira Tastavins a Juneda

15/06/2024

Llegir més...

'Musica't' a les Borges Blanques

23/11/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!