Escola de vela adaptada Sitges

Compartir
Moll Llevant, bocana Port Aiguadolç Sitges
Trucar 938 11 31 05
Contactar montsrenom@gmail.com

Entitat sense ànims de lucre ubicada al Port d'Aiguadolç a Sitges. Té com a principal objectiu ensenyar a navegar i treballar per la integració de persones amb discapacitat a través de la pràctica de l'esport de la vela.

Des de 1988, l'escola de vela adaptada, organitza i realitza activitats dins de l'esport de la vela i relacionats amb els esports nàutics, destinats a persona amb discapacitats físiques, intel·lectuals o sensorials.

Beneficis

Està comprovat que practicar l'esport de la vela beneficia en molts aspectes a les persones amb discapacitat, a més que és un esport que no té restriccions pel que fa a la diversitat de capacitats físiques, a l'edat, o tipus de necessitat especial. Per aquesta raó ens motiva no frenar el desenvolupament esportiu i social dels participants.

 • Navegar ajuda a la rehabilitació física i funcional.
 • Navegar en equip aporta coneixement sobre les pròpies capacitats i fomenta les relacions socials.
 • Un altre benefici de l'esport és la varietat més àmplia d'experiències

Metodologia

El mètode de treball es basa a donar la màxima seguretat, donar confiança i contagiar la nostra afició per la vela, tot impartit i dirigit per personal especialitzat i preparat, els tècnics es reciclen contínuament organitzant seminaris específics.

Es treballa aplicant la metodologia adequada segons sigui la necessitat especial de cada alumna i treballem amb material accessible i adequat per a tots els públics, per arribar a un objectiu comú: màxima autonomia a la navegació.

Altres objectius

 • Formar d'entre els nostres alumnes monitors de vela
 • Donar recolzament, formació i seguiment a la creació de noves escoles de vela adaptada.
 • Recolzar i promocionar la investigació, per adaptar millor les embarcacions, amb l'objectiu de donar més seguretat i accessibilitat a l'esport a les persones amb mobilitat reduïda.
 • Promocionar l'esport de la vela a altres col•lectius amb discapacitat, que encara no han tingut accés a aquest esport.
 • Dissenyar la legislació i el reglament específic, per la competició de les diferents discapacitats.

Equip

L'Escola de Vela Adaptada va ser fundada l'any 1988 per iniciativa de la doctora i regatista Victoria Fumadó i des de llavors està dirigida per Montserrat Renom (tècnica i regatista) amb el suport d'un equip de monitors i monitores especialitzats.

Activitats

 • Batejos de mar
 • Cursos de vela
 • Activitats nàutiques a mida per a grups escolars
 • Jornades nàutiques estivals
 • Formació continuada
 • Preparació i participació en regates
 • Organització de regates.

Ubicació i mobilitat

L'Escola de Vela Adaptada es troba a la bocana del Port de Sitges, l'Aiguadolç, a Sitges (Barcelona).

Disposa d'un entorn segur i accessible ple de llocs propers, perquè els usuaris i usuàries gaudeixin de la seva activitat nàutica en un marc incomparable.

A més a dins del Port d'Aiguadolç tenim a l'abast tots els serveis perquè es pugui fruir d'una jornada completa amb amics o en família a prop del mar.

Activitats per a grups escolars

Des de l'Escola s'organitzen diferents activitats dirigides a grups escolars

Organització de jornada nàutica a mida per a grups infantils i juvenils.

Els alumnes poden participar per celebrar una cloenda del curs escolar, una sessió d'iniciació a l'esport de la vela i/o kayak de mar o un bateig de mar, entre altres.

Visites culturals guiades al Port de Sitges l'Aiguadolç dirigides a escoles i instituts

Les visites tenen com a objectiu l'educació en la cultura del mar i l'atenció i respecte al medi marí, i constitueixen una manera de poder conèixer com és un port esportiu, i quines son les activitats que en ell s'hi duen a terme; tant esportives, com comercials, socials, o aquelles realitzades pels professionals que hi treballen.

Agenda

Sitges Pride

05/06/2024 - 09/06/2024

Llegir més...

Destaquem...

La Primavera del Cava retorna al maig amb 16 activitats entre…

Llegir més...

Sorteig: una nit a l'Hostal Sant Bernat d'Olot

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!