L'Esport Adaptat, models d'esport per atendre la diversitat

Compartir
L'Esport Adaptat, models d'esport per atendre la diversitat

L'esport no només enforteix la salut del cos i de la ment, sinó que té un rol potenciador de la qualitat de vida de les persones en ser una poderosa eina de cohesió social, autoestima i motivació. Per aquestes raons, l'esport ha de ser una part important de la vida diària de les persones, també per totes aquelles persones que tenen una determinada discapacitat. D'aquí neix l'esport adaptat. 

L'esport adaptat és aquell que les normes o instruments s'han adaptat mínimament perquè hi puguin participar persones amb discapacitat (bàsquet en cadira de rodes, per exemple). També són aquelles modalitats especifiques per a persones amb discapacitat, com la boccia, el goalball, l'eslàlom,…

D'altra banda, quan  les persones que el practiquen presenten o no una discapacitat, parlem d'esport inclusiu. En aquest esport, tothom pot participar amb les seves capacitats. Per exemple, en el cas del bàsquet, participarien persones en cadira de rodes i persones dempeus. En la majoria de modalitats, s'apliquen unes normes perquè la pràctica sigui satisfactòria.

L'esport adaptat i l'esport inclusiu són els models d'esport per atendre la diversitat. Són processos, en definitiva, per adquirir la normalització esportiva que encara s'ha de consolidar a la nostra societat. 

Catalunya compta amb un bon nombre de clubs i entitats destinats a l'esport adaptat. De fet, la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física és l'encarregada d'organitzar les competicions de les 18 modalitats esportives adaptades que porta a terme, com ho són l'atletisme, esquí, hoquei en cadira de rodes elèctrica, natació, petanca, halterofilia, tennis taula, tennis, tir amb arc, tir olímpic, vela, bàsquet, boccia, ciclisme i esgrima.

Establiments

Escola de vela adaptada

Sitges

Entitat sense ànims de lucre ubicada al Port d'Aiguadolç a Sitges. Té…

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Dues entrades dobles per la Passió d'Esparreguera

Llegir més...

Els 10 imprescindibles de les Muntanyes de la Costa Daurada

Llegir més...

Sorteig: estada en un Bungalou Iglú per a dues persones al…

Llegir més...

Femturisme en femení

Llegir més...

fem roses de paper amb femturisme

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!