Alcanar

Compartir
Trucar 977 73 76 39
Província: Tarragona | Comarca: Montsià | Habitants: 9.772 | Extensió: 47,1 Km2 | Altitud: 72 m

El municipi d'Alcanar té una superfície de 47,07 km2. Situat a la comarca del Montsià, és el municipi més meridional del Principat. Limita al nord amb Sant Carles de la Ràpita i per un petit sector amb Freginals, a l'est amb la Mediterrània, al sud amb les terres del Baix Maestrat i a l'oest amb el terme d'Ulldecona.

Aquesta situació geogràfica li atorga un microclima propi i característic. El municipi s'estructura en quatre nuclis urbans: Alcanar, les Cases d'Alcanar, Alcanar Platja i la Selleta.

Alcanar

El nucli principal, que dóna nom al municipi, és Alcanar. La ciutat es troba a escassos quilòmetres de la costa. En destaca el nucli històric, al voltant de l'església parroquial de Sant Miquel, amb carrers estrets i en pendent, i les cases de xicotetes dimensions, entre les quals es troben vestigis de l'antic emmurallament de la ciutat i diversos edificis d'interès històric i artístic.

La base de l'economia canareva és eminentment agrícola. Alcanar se situa al capdavant en la producció de plançons de cítrics i és el major centre productor de clementines de l'Estat espanyol.

Les cases d'Alcanar 

Conserven encara una fesomia d'autèntic poble mariner. Hi conviuen l'ofici pesquer amb activitats turístiques i amb una variada oferta gastronòmica.  En destaca la façana marítima, que conserva encara les antigues cases de pescadors, les tranquil·les platges vèrgens (l'Estanyet, la Platjola, Sòl de Riu...)  i el passeig marítim del Marjal, que recorre la costa fins a la desembocadura del riu Sènia

El seu port pesquer i esportiu, amb 129 amarratges per a embarcacions de vela, és el més meridional de la costa catalana. La platja del Marjal i la platja de les Cases (Bandera Blava) són les platges més importants i ofereixen la possibilitat de combinar el gaudi i l'entorn natural amb una variada oferta de lleure.

Alcanar Platja

La gran expansió turística de la zona costanera del municipi canareu ha donat lloc a un tercer nucli disseminat, conegut com a Alcanar Platja. Es tracta d'una zona residencial, sembrada de cases disperses i urbanitzacions on la majoria d'habitatges són de segona residència.

A un quilòmetre del centre d'Alcanar Platja es troba la platja de la Martinenca, i molt a prop seu, se situa la platja del Maricel. Aquestes dues platges són les més importants d'Alcanar Platja i la qualitat de les seves aigües estan qualificades d'excel·lent.

La Selleta 

Motivats per la recerca d'una vida alternativa, l'any 1973 Theodoro Eichheim i un grup d'amics van fundar la comunitat de la Selleta, inspirada en la revolució estudiantil del maig del 68 i el rerefons contracultural de l'època.

Els estatuts de la Selleta regulen la seva internacionalització, sense distinció de religió o raça, i fan referència també a l'ús ecològic de l'entorn, a la llibertat i a la convivència responsable

 

Fotografies cedides per Sergi Boixader ©

Què fer

Oficina Municipal de Turisme d’Alcanar

Alcanar

Llegir més...

La Passió d’Ulldecona

Ulldecona (a 6.5 Km)

Llegir més...

Federació Catalana de Passions

Ulldecona (a 6.4 Km)

Llegir més...

On menjar

L’Estany - Casa de Fusta

Amposta (a 20.7 Km)

Llegir més...

On dormir

Càmping & Bungalows Estanyet

Alcanar

Llegir més...

Hostal Cling 43 B&B

Deltebre (a 26.7 Km)

Llegir més...

Hotel Rull

Deltebre (a 28.2 Km)

Llegir més...

Agenda

Revetlla de Sant Joan a Montblanc

23/06/2024 - 24/06/2024

Llegir més...

Festa de Sant Joan a Torredembarra

21/06/2024 - 24/06/2024 ...

Llegir més...

Experiències

Teen Zone

Pineda Splash - 30º hotels (Pineda de Mar)

Llegir més...

Celebra un esdeveniment personalitzat

BPM Lloret Hotel (Lloret de Mar)

Llegir més...

Previsió del temps

24-06-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 25º
Mínima 19º
25-06-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 25º
Mínima 19º
Font: Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya

Destaquem...

Descobreix l'Alta Ribagorça, l'autèntic Pirineu

Llegir més...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!