Mon Casteller- Museu Casteller de Catalunya Valls

Compartir
Plaça del Blat, 5, Valls Valls
Trucar 977 66 00 30
Contactar info@museucasteller.cat

Reserva online

TRES ACTES

A través dels valors que glossà el poeta de la Renaixença Josep Anselm Clavé, i que s'han convertit en el lema casteller, fem un recorregut en tres actes per aquesta manifestació cultural immaterial pròpia de Catalunya i reconeguda internacionalment. Al valor es planteja què impulsa a l'ésser humà a aixecar castells. A l'equilibri i el seny s'expliquen les claus per entendre'n l'enlairament. I a la força, a mode de conclusió, ens envoltem en un esclat de sensacions tot culminant un castell.

Valor

El primer acte està dedicat al valor i es dóna rellevància a l'impuls ancestral de l'ésser humà per conquerir el cel. El visitant pot experimentar en primera persona el vertigen que sent l'anxaneta a l'hora de pujar a un castell i el sentiment que l'empeny a realitzar aquest viatge fins a dalt de tot, assolint l'impossible.

Seny i equilibri

El seny i l'equilibri representen la saviesa, la tècnica i l'experiència: seran protagonistes de la segona part del relat. A través d'uns espais anomenats pinyes, es mostra la història dels castells, des dels seus inicis, fins a la consolidació i expansió; el perfeccionament tècnic; la música; la colla; l'esperit de superació; el compromís; la confiança en l'altre i el respecte mutu. El món casteller en tota la seva dimensió.

Força

L'últim dels actes està dedicat a la força i reflecteix l'espectacle definitiu, tot allò que s'ha anat sembrant durant el recorregut museístic. Uns instal·lació que mostra l'entusiasme i la passió de quan es culmina un castell a través d'una experiència inmersiva i sensorial inoblidable.

DE VALLS CAP AL MÓN

El MCC és a l'origen del món casteller, on batega, amb força, la seva essència.

Es troba situat on tot va iniciar fa 200 anys, just on es va començar a construir la personalitat castellera: força, equilibri, valor i seny. A Valls es troba el Museu Casteller de Catalunya, un museu amb identitat pròpia per protegir el que li és prop. Un patrimoni original i únic que et trasllada als seus orígens. Un espai que mou i conmou. Un somni amb seny, un repte emocionant. Fer teu el nostre món…i que te l'emportis a casa.

ALTAVEU DEL PATRIMONI MUNDIAL IMMATERIAL

El MCC es projecta cap a fora, des de l'origen casteller cap al món. És patrimoni immaterial de la Humanitat.

Vol compartir i fer de pont, dialogar, debatre. Vol entendre i fer-se entendre. És un espai obert, un vas comunicant, un carrer cap al barri, cap al poble, cap al món. Vol ser el portaveu dels castells i plataforma d'aquesta expressió humana.

LA SEU DE TOTHOM

El MCC neix casteller, inclusiu i plural

És una seu solidària on tothom es troba com a casa. És una colla que acull, als de dins i als de fora. La seu dels xiquets i de les xiquetes, per a joves i vells, de Valls, dels pobles i de les ciutats castelleres i, també, d'aquelles persones que no han fet mai un castell, que viuen i que vénen. El Museu és per a totes i tots. Acollidor com una colla, és la seu de tothom.

UN MUSEU AMB CAUSA

El MCC és un museu compromès, que s'ha aixecat amb doble causa.

És un museu i un instrument, el mitjà per assolir benestar i canvi. Vol servir i fer-se servir, transformar els visitants i el Barri Antic, on s'aixeca com a nou equipament dinamitzador. És una eina de cohesió social que busca motivar i fer participar. Un museu compromès amb l'entorn i les persones.

UN MUSEU VITAL

EL MCC és una experiència festiva i emocionant.

És una càrrega de sensacions, vital i optimista, com la colla castellera. Al MCC volem que et deixis portar, que et traslladis al cor de la festa, que la coneguis i entenguis, però sobre tot, que la sentis. Al MCC veuràs i escoltaràs el nostre món. Volem contagiar-te del nostre sentiment, que surtis amb motivació i amb ganes de tornar a començar. Volem fer teu el nostre món, fer nostra la teva emoció.

UN MUSEU INNOVADOR

El MCC és excel·lent per dins i per fora.

És un edifici emblemàtic, un relat modern i un equipament d'avantguarda. Una combinació innovadora. La image més contemporània per descobrir la tradició més arrelada. El MCC és un espai per a la reflexió i l'estudi, per l'avanç i per a la ciència.

Destaquem...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!