Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries Castelló d'Empúries

Compartir
Carrer Sant Francesc, 5-7 Castelló d'Empúries
Trucar 972 25 05 12
Contactar informacio@ecomuseu-farinera.org

La visita a la Farinera no us deixarà de sorprendre! L'Ecomuseu Farinera, un museu al teu abast!

Han passat cent anys des que a Castelló d'Empúries, l'antic molí del Mig es va convertir en una moderna fàbrica de farina que funcionava amb la innovació tecnològica arribada d'Europa. En l'actualitat, la fàbrica continua aquí, convertida en un museu que permet descobrir aquest impressionant sistema de producció i conèixer com la humanitat ha transformat el blat durant els 10.000 anys que fa que se n'alimenta, la importància del pa en la nostra dieta i el paper de l'aigua per a l'obtenció d'energia.

La tradició molinera de Castelló d'Empúries li ve d'antic, quan la vila era la capital del comtat i hi havia tres molins fariners que funcionaven amb l'aigua del rec del molí. D'aquests tres molins, només se'n va conservar un, ja transformat en farinera. Avui, recuperat pel municipi i convertit en museu, us convida a conèixer el procés d'industrialització de la farina.

La visita us ofereix un recorregut pels espais fabrils a través del qual podreu veure les màquines de neteja (que separen les impureses del blat), de condicionament (que preparen el blat per ser mòlt) i les de la mòlta — amb els impressionants molins vermells —, veritable cor de la Farinera. De dalt a baix i de baix a dalt, en un complex entramat vertical, el blat, la farina i altres productes segueixen un circuit que els condueix d'una màquina a una altra. Per no perdre-us, gaudiu de l'audiovisual acompanyant el gra de blat en el seu recorregut per la fàbrica. Per aquestes màquines, cada dia hi passaven 20.000 quilos de blat! I abans de marxar, pareu esment en els homes i les dones que van treballar a la fàbrica dia rere dia. Copsareu el sentir i el saber fer d'aquesta gent i d'aquestes terres.

Agenda

Festival Castell de Peralada

26/07/2024 ...

Llegir més...

Cicle de Concerts Claustre de Sant Domènec a Peralada

28/07/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: guanya entrades i refresca't a Marineland

Llegir més...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!