Tasta la Catalunya més dolça

Els plats més típics i coneguts de la cuina catalana, són l'escudella, l'escalivada, l'escaixada, les mongetes amb botifarra, les faves ofegades, els canelons, l'empedrat, les mandonguilles amb sípia, el fricandó…Però, i les postres? De postres típics catalans n'hi ha un munt! Gairebé cada poble té un pastís o una llaminadura propis, per tant, podem dir que Catalunya és una terra ben dolça.
Tradicionalment el menjar ha servit per reunir-se i celebrar una festa religiosa o laica, sobretot els canvis de solstici al camp. Bunyols de quaresma, panellets, la mona de Pasqua que els padrins regalen als seus fillols el diumenge de Pasqua, les coques de Sant Joan o les neules i els torrons que omplen les taules dels àpats nadalencs, només són alguns exemples més estesos per tota la geografia catalana. Els postres són un dels elements més significatius de celebració, que tenen receptes específiques segons el calendari estacional.
Tot i així també trobem una bona quantitat de dolços i llaminadures que poden fer les delícies del nostre paladar durant tot l'any. Una experiència turística molt completa és resseguir les poblacions catalanes per degustar i adquirir les diferents especialitats dolces que s'elaboren en les pastisseries i forns.
Endinsa't a la Catalunya més dolça!
La Ruta més dolça per La Selva, una ruta per als més llépols
Aquesta és una ruta circular que transcorre per deu poblacions diferents i que ens enllaça vàries pastisseries, en les quals ens hi aturarem…
La cuina de la mel
El Montsec La província de Lleida és de les quatre, la principal productora de mel de Catalunya. D'acord amb això el Montsec i el seu entorn…
Ruta del Cister I: gastronomia a Vallbona de les Monges
El Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges és el més petit, però l'únic monestir femení de la ruta del Cister. Des…
Productes locals del Ripollès
Marca “Producte del Ripollès” La Marca “Producte del Ripollès” és fruit de diferents associacions - Associació…
Ripoll, Gastronomia i cultura
El Monestir de Ripoll El Monestir de Ripoll és un dels monuments més importants existents al nostre país. Aquest fou alçat l'any 879…
Ruta de la coca i la llonganissa de Prats de Lluçanès
Mengem els aliments seguint un ordre generalment acceptat. Admetem com a correctes unes determinades pautes i seqüències. En un àpat, servim…
Establiments
Forn Mas Palou
RipollPetita empresa familiar especialitzada en l'elaboració artesana de Carquinyolis.
Esdeveniments relacionats
Fira del Torró i de la xocolata a la pedra d'Agramunt
Agramunt
L'inici de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra es remunta a l'any 1988 quan a iniciativa del Foment Pro-Mercat d'Agramunt i Comarca es va organitzar…
Fira de la Galeta de Camprodon
Camprodon
La Fira de la Galeta de Camprodon és una fira innovadora que vol fer un homenatge al producte alimentari de les galetes. S'agruparà a artesans de…
Fira del pa i la xocolata de Sant Gregori
Sant Gregori
La Fira del Pa i de la Xocolata és un dels esdeveniments populars més emblemàtics i coneguts del municipi de Sant Gregori.Des de l'any 2006…