Tasta la Catalunya més dolça

Compartir
Tasta la Catalunya més dolça

Els plats més típics i coneguts de la cuina catalana, són l'escudella, l'escalivada, l'escaixada, les mongetes amb botifarra, les faves ofegades, els canelons, l'empedrat, les mandonguilles amb sípia, el fricandó…Però, i les postres? De postres típics catalans n'hi ha un munt! Gairebé cada poble té un pastís o una llaminadura propis, per tant, podem dir que Catalunya és una terra ben dolça.

Tradicionalment el menjar ha servit per reunir-se i celebrar una festa religiosa o laica, sobretot els canvis de solstici al camp. Bunyols de quaresma, panellets, la mona de Pasqua que els padrins regalen als seus fillols el diumenge de Pasqua, les coques de Sant Joan o les neules i els torrons que omplen les taules dels àpats nadalencs, només són alguns exemples més estesos per tota la geografia catalana. Els postres són un dels elements més significatius de celebració, que tenen receptes específiques segons el calendari estacional.

Tot i així també trobem una bona quantitat de dolços i llaminadures que poden fer les delícies del nostre paladar durant tot l'any. Una experiència turística molt completa és resseguir les poblacions catalanes per degustar i adquirir les diferents especialitats dolces que s'elaboren en les pastisseries i forns.

Endinsa't a la Catalunya més dolça!

La cuina de la mel

El Montsec La província de Lleida és de les quatre, la principal productora de mel de Catalunya. D'acord amb això el Montsec i el seu entorn…

Llegir més...

Ruta de la coca i la llonganissa de Prats de Lluçanès

Mengem els aliments seguint un ordre generalment acceptat. Admetem com a correctes unes determinades pautes i seqüències. En un àpat, servim…

Llegir més...

La Ruta més dolça per La Selva, una ruta per als més llépols

Aquesta és una ruta circular que transcorre per deu poblacions diferents i que ens enllaça vàries pastisseries, en les quals ens hi aturarem…

Llegir més...

Ripoll, Gastronomia i cultura

El Monestir de Ripoll El Monestir de Ripoll és un dels monuments més importants existents al nostre país. Aquest fou alçat l'any 879…

Llegir més...

Ruta del Cister I: gastronomia a Vallbona de les Monges

El Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges és el més petit, però l'únic monestir femení de la ruta del Cister. Des…

Llegir més...

Productes locals del Ripollès

Marca “Producte del Ripollès” La Marca “Producte del Ripollès” és fruit de diferents associacions - Associació…

Llegir més...

Establiments

Forn Pujals

Sant Boi de Lluçanès

Antic forn de pa tradicional que encara manté alguns dels trets característics…

Llegir més...

Forn Mas Palou

Ripoll

Petita empresa familiar especialitzada en l'elaboració artesana de Carquinyolis.

Llegir més...

Esdeveniments relacionats

Fira de la Galeta de Camprodon

Camprodon

La Fira de la Galeta de Camprodon és una fira innovadora que vol fer un homenatge al producte alimentari de les galetes. S'agruparà a artesans de…

Llegir més...

Fira del pa i la xocolata de Sant Gregori

Sant Gregori

La Fira del Pa i de la Xocolata és un dels esdeveniments populars més emblemàtics i coneguts del municipi de Sant Gregori.Des de l'any 2006…

Llegir més...

Fira del Torró i de la xocolata a la pedra d'Agramunt

Agramunt

L'inici de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra es remunta a l'any 1988 quan a iniciativa del Foment Pro-Mercat d'Agramunt i Comarca es va organitzar…

Llegir més...

Destaquem...

Escenaris 2020 aixeca el teló

Llegir més...

Sorteig: Un bateig de submarinisme

Llegir més...

Recompensem els sanitaris

Llegir més...

Per Sant Jordi, fem roses de paper amb femturisme

Llegir més...

Agenda

Temporada a l'Auditori Josep Carreras a Vila-seca

05/06/2020 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!