Vallès Oriental

Compartir
Carrer Miquel Ricomà, 46, Granollers
Trucar 938 60 07 02
Contactar turisme@vallesoriental.cat
Veure vídeo

La comarca del Vallès Oriental és ideal per gaudir del turisme en família, amb amics o en parella. La seva ubicació privilegiada, entre el Parc Natural del Montseny i el Parc del Montnegre i el Corredor, ens brinda l'oportunitat de gaudir de les rutes de senderisme i per a bicicleta amb més encant de la zona. El seu entorn de natura també ens permet visitar granges en actiu i espais naturals. Amb referència al ventall d'activitats que ens ofereix la comarca, no podem deixar de banda les relacionades amb el turisme termal, turisme cultural, turisme d'esdeveniments i la gastronomia. 

Consulteu l'agenda per veure totes les propostes i activitats que us ofereix el Vallès Oriental!

Apropa't i viu

Apropa't i viu, sent, assaboreix, cuida't, relaxa't, redescobreix i enamora't de la bellesa i singularitat de cada racó del Vallès Oriental. Endinsa't i deixa't perdre en cada racó dels seus 40 municipis per redescobrir des de noves perspectives una comarca amb una oferta d'activitats tan diversa com és aquesta. Una comarca amb una accessibilitat excepcional amb el cotxe particular, per la C-31 pels que provingueu de Barcelona i per l'AP-7, pels que provingueu de les províncies de Girona, Lleida i Tarragona. I és que al Vallès, sempre hi queden llocs, històries, restaurants i rutes pendents de ser descoberts, el que es converteix en una bona excusa per anar-hi d'escapada de cap de setmana o d'excursió d'un dia.

Natura

El Vallès Oriental presenta una gran varietat de paisatges naturals ben a prop de Barcelona.

Des dels paratges de la terra baixa, plens de turonets, petites valls i torrenteres, als indrets més abruptes dels cims més alts del Montseny. Uns i altres són aptes per anar-hi amb bicicleta o per perdre's pels camins rurals i corriols tot passejant, una manera molt saludable de conèixer el país tocant de peus a terra.

Termalisme

Des de temps molt antics, La Garriga i Caldes de Montbui han sabut aprofitar el do natural de l'aigua termal. Els romans ja ho van descobrir i la seva petjada encara és perceptible a la vil·la romana de Can Terrers de La Garriga o a les termes de la plaça de la Font del Lleó de Caldes. Actualment, l'eficàcia del termalisme es pot constatar en els diversos balnearis que ofereixen des de les teràpies més avançades fins al repòs d'un anhelat descans.

Modernisme

La gran burgesia de la Barcelona de primers del segle XX va posar de moda l'estiueig. "Una llotja al Liceu i una torre a Cardedeu", es deia. Aquelles famílies buscaven un racó a la fresca de l'estiu, en esplèndides mansions que encarregaven a arquitectes de renom i que en les viles d'estiueig de la comarca (CardedeuLa Garriga, L'Ametlla, Granollers o Figaró-Montmany) tenien també un sol nom: Manel Joaquim Raspall, un dels pioners del modernisme arquitectònic català. Les quatre torres que formen l'illa Raspall de La Garriga són la seva obra més important.

Gastronomia

El Vallès Oriental ha estat sempre una terra de pas pels qui traginaven per Catalunya. La permeabilitat de la cutura catalana a facilitat amb l'aportació de productes i tècniques a la seva cuina una variació de conceptes culinaris que, amb les novetats dels nostres temps, han configurat una cuina de base tradicional plena de pinzellades de modernitat. Provinents dels cuiners més avantguardistes, donen a cada plat una nova visió de la cuina, adaptada als gustos i a les exigències de la gent d'avui.

En els restaurants trobem sempre els productes més frescos i millor seleccionats de l'horta, amb la mongeta del ganxet com a producte estrella. A banda, la producció de productes alimentaris de qualitat com formatgesvinsembotitsmel fruits secs, elaborats a la mateixa comarca, està entrant amb molt força i dóna un valor afegit a la gastronomia de la nostra comarca.

A les cuines dels establiments de la comarca hi conflueixen tots els estils i totes les tendències. Per tant, pels que vulgueu visitar el Vallès Oriental, en busca de noves experiències gastronòmiques no us podeu perdre els restaurants més representatius, sovint també situats en els millors racons de la comarca.

Per als més atrevits, el web del Consell Comarcal també us ofereix la possibilitat de poder cuinar les millors receptes de cada xef a casa vostra.

Us animem a visitar la comarca a través de la seva millor gastronomia, mentre gaudiu també del seu paisatge o d'altres activitats relacionades amb l'oci i la cultura.

Turisme Sostenible

La Carta Europea de Turisme Sostenible

La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un reconeixement que atorga la Federació EUROPARC i que acredita que un territori entorn d'un espai protegit disposa d'una estratègia turística sostenible elaborada en consens amb els agents del territori.

La CETS és definida per la mateixa Federació Europarc com “una eina de gestió que permet als espais protegits desenvolupar el turisme de manera sostenible”. 

Es tracta, doncs, d'una metodologia de treball, d'implantació voluntària, que condueix a definir i implantar una estratègia local a favor del turisme sostenible i que és reconeguda per la mateixa Federació a manera de certificació o segell de sostenibilitat turística.

Des de l'any 2011 el Parc Natural del Montseny i els municipis del seu entorn immediat treballen sota el paraigua de la CETS, donant compliment als requeriments de sostenibilitat turística en un parc natural que determina la Federació Europarc.

Compromís per a la sostenibilitat BIOSPHERE

El Compromís per a la sostenibilitat Biosphere és un distintiu que pretén fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible entre el sector turístic. El Consell Comarcal és l'ens gestor al Vallès Oriental per la seva implantació. 

Per tal que les empreses i serveis que es vulguin adherir es puguin distingir i renovar el seu compromís, han de seguir una metodologia de treball conjunta i complir amb una sèrie de compromisos que passen per l'assistència a formacions presencials i també pel compliment de requisits obligatoris i opcionals per a cada sector.

El Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere és un programa desenvolupat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l'Institut de Turisme Responsable. L'ITR és un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l'Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council. Es tracta d'una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l'Agenda 2030.

Les bones pràctiques d'aquest programa fan referència als àmbits següents:

  1. La gestió sostenible.
  2. La conservació i millora del patrimoni cultural.
  3. La conservació ambiental.
  4. El desenvolupament econòmic i social.
  5. La qualitat i seguretat.
  6. La implicació del client.

Com arribar?

El Vallès Oriental és una comarca que està estratègicament ben situada. Compta amb diferents vies ràpides per arribar a:

3 vies importants connecten la nostra comarca:

Si vols venir al Vallès Oriental, a part del cotxe propi, tens diverses propostes de transport públic que t'aproparan allà on vulguis.

Experiències

Gravel al Vallès Oriental, Ciclisme d'Aventures

Turisme al Vallès Oriental

Municipis destacats

Sant Celoni

Vallès Oriental

Lliçà d'Amunt

Vallès Oriental

Mollet del Vallès

Vallès Oriental

La Garriga

Vallès Oriental

Aiguafreda

Vallès Oriental

Montseny

Vallès Oriental

Santa Maria de Palautordera

Vallès Oriental

La Roca del Vallès

Vallès Oriental

Santa Eulàlia de Ronçana

Vallès Oriental

Granollers

Vallès Oriental

Vilanova del Vallès

Vallès Oriental

Sant Pere de Vilamajor

Vallès Oriental

Destaquem...

Sorteig Instagram: Guanya un carnet per visitar els 3 Monestirs…

Llegir més...

Descobreix l'Alta Ribagorça, l'autèntic Pirineu

Llegir més...

Agenda

Festival Nosaltres a Mataró

18/07/2024 ...

Llegir més...

Festival de Música de Viladrau

19/07/2024 ...

Llegir més...

Troba on dormir