Mollet del Vallès

Compartir
Trucar 935 71 95 00
Província: Barcelona | Comarca: Vallès Oriental | Habitants: 51.692 | Extensió: 10,8 Km2 | Altitud: 65 m

Mollet del Vallès té una superfície de 10,72 km2 i més de 51.000 habitants. Es troba a 20 km de la ciutat de Barcelona, essent el nucli principal de l'espai metropolità del Vallès Oriental que es coneix com Baix Vallès.

És un municipi modern, adequat a les necessitats dels nostres temps, amb un ampli ventall de serveis públics i privats en tots els àmbits: educatiu, cultural, esportiu, d'oci... En l'àmbit de la salut, cal destacar el nou Hospital de Mollet, referent comarcal i, en el cultural, el Museu Abelló.

Disposa d'una bona xarxa de comunicacions: carreteres, autopistes, línies ferroviàries (R2, R2 Nord, R3 i R8), i diverses línies d'autobusos urbana i interurbanes.

Les joies  de Mollet

Una de les joies de Mollet és Gallecs, una àrea rural protegida en el Pla d'Espais d'Interès Natural, de reconeguts valors agrícoles, naturals i paisatgístics que està considerada el pulmó verd d'un espai metropolità densament poblat. Aquest espai natural ocupa la meitat del terme municipal de Mollet.

La ciutat també té altres joies per ser descobertes i conegudes com el Menhir de Mollet, una estàtua-menhir neolítica de dimensions espectaculars que, per les seves característiques, és considerada la peça més gran de la Península Ibèrica i de tota l'Europa meridional; i la Fundació Abelló amb prop de 10.000 obres, un fons documental i fotogràfic i un important fons musical. Destaquen les col·leccions de pintura i escultura catalana dels segles XIX i XX, les d'art modernista, asiàtic i africà. Són espectaculars les col·leccions d'indumentària, de tauromàquia, mobiliari, porcellana i vidre; i, de gran interès els importants fons musical i documental.

El Museu Abelló està emplaçat en un edifici modernista i acull dues exposicions permanents: una dedicada al fons d'art de la Fundació, amb el títol "L'art modern a la col·lecció Abelló, segles XIX i XX"; i l'altra sobre l'obra del pintor molletà, "Abelló, un tast"

La Casa del Pintor és la casa on va néixer Abelló unida amb les cases veïnes que el pintor va anar comprant. Es troba a prop del Museu i ha esdevingut l'allotjament d'un col·leccionista: sales, escales, planta baixa, soterrani, pisos... Un laberint on el visitant va descobrint la complexa, interessant i diversa col·lecció de l'artista. 

A Mollet, se celebren esdeveniments culturals singulars, de referència a Catalunya, com el Carnaval, la Mostra Internacional de Titelles (abril), el Mollet Music Week (juliol), la Fira d'Artesans (setembre) i el Sona MolletFestival Internacional de Música Memorial Anna Villaescusa Rebull (octubre).

Llocs d'interès

Passegeu per Mollet; perdeu-vos pel seu centre històric i pel seu centre comercial, pels seus carrers amples i les seves places familiars i acollidores. Entreu als seus parcs i feu gaudir els sentits, amb la natura i l'art que hi trobareu. Mollet és una ciutat amable, acollidora, dinàmica, cívica. Us hi sentireu a gust i, sense cap mena de dubte, us sorprendrà agradablement.

Casa de la Vila

Aquest edifici es va inaugurar l'any 2002. Fins llavors l'Ajuntament estava a la plaça de Prat de la Riba, la plaça del centre històric, on també hi ha la font modernista de Domènec Sugrañes. El nou Ajuntament es troba dins de l'Illa de Can Mulà, un nucli comercial important de la ciutat. A la façana institucional de la Casa de la Vila destaca el mural de Joan Brossa que el poeta i pintor va crear expressament per a Mollet del Vallès. S'hi poden veure dos símbols històrics molletans, el moll i les onades, encabits dins una A inclinada, que vol ser: l'expressió de la humilitat, la primera lletra de l'abecedari i la porta d'entrada a la cultura i el coneixement.

Aquesta façana mira cap a la plaça de Pau Casals, una bonica plaça verda aturonada.

Plaça Major, 1| Tel. 93 571 95 00

Menhir de Mollet

Aquest impressionant menhir del neolític va ser descobert l'any 2009 en el decurs de les obres del parc de les Pruneres. És una troballa extraordinària a Catalunya. D'una banda, per les seves dimensions, 5 m d'alt i 6 tones de pes, que el fan el menhir més gran de la península ibèrica i un dels més grans de tota l'Europa meridional; d'altra banda, pels seus gravats i relleus, en els quals es reconeix un rostre que li confereix el caràcter d'estàtua-menhir. El podeu veure al jardí de la Biblioteca Can Mulà, en l'horari d'obertura al públic.

c/ Alsina, 1 (parc de Can Mulà) | Tel. 93 570 16 17 | Entrada per la Biblioteca Can Mulà

Per a visites concertades, truqueu al  Museu Abelló, 93 544 50 99

Espai rural de Gallecs

Gallecs és un territori agroforestal de 734 hectàrees. És un espai agrícola, de lleure i oci, d'importants valors ecològics, paisatgístics, culturals i educatius per a la població de l'entorn. L'agricultura és la principal activitat de l'espai. A partir del 2005, aquesta activitat s'ha reconvertit, en una gran part, en una agricultura ecològica i de recuperació de varietats tradicionals. S'hi conreen blats antics, llegums i cereals, a més d'hortalissa. Tots els productes es comercialitzen amb el segell Producte de Gallecs, ecològic i de proximitat, i es poden trobar a l'Agrobotiga.

Masia de Can Jornet Xic (seu del Consorci de l'Espai Rural de Gallecs)

Agrobotiga, porxo de Can Xambrers, al costat de l'Església de Santa Maria de Gallecs

Museu Abelló i Casa del Pintor

Aquest museu municipal, emplaçat en un edifici modernista, acull una important representació de l'obra del pintor molletà Joan Abelló, a més d'una de les col·leccions d'art més destacades del panorama català, fruit de la passió d'Abelló pel col·leccionisme. El Museu compta amb dues exposicions permanents: una dedicada a l'obra del pintor Joan Abelló; i l'altra, dedicada al fons de la col·lecció, amb obres pictòriques d'artistes com Picasso, Dalí, Miró, Tàpies, Brossa, Sorolla, Mir, Nonell, Casas, Gimeno, Juan Gris, Clavé, Cuixart, Boguerau, Millet, Pellicer Fortuny. També hi ha una àmplia col·lecció d'escultures de Manolo Hugué, Lluís Montané, Marià Benlliure, J. Clarà, Llaurador, Rebull Navarro. Així mateix, el museu compta amb una interessant programació d'exposicions temporals i un espai de producció i difusió de les arts visuals, L'Aparador. És molt recomanable la visita a la Casa del Pintor, on va néixer Joan Abelló, convertida avui en un original Museu on s'hi apleguen els milers de peces, objectes i obres d'art que l'artista va atresorar al llarg de la seva vida. Als carrers de la ciutat hi podem veure escultures d'Abelló, com l'Arlequí o la Garriganga.

Més informació del Museu Abelló.

c/ Berenguer III, 122. | Tel. 93 544 50 99

Parcs de la ciutat

Mollet té una voluntat demostrada de tenir parcs ben bonics, plens de biodiversitat d'arbres i plantes, i mantinguts amb molta cura. El parc de la Plana Lledó, el parc dels Colors, obra de l'arquitecte Enric Miralles, el parc de Can Mulà, el parc de les Pruneres, el parc de la Farinera, el parc del Sentits i el parc de Can Borrell, amb la masia, l'era i els vestigis de la pagesia. Cadascun d'ells té els seus propis valors i encants, tan botànics com artístics. Molts d'ells tenen zona de jocs infantils.

El parc de les Pruneres, inaugurat el 2011, exemplifica com pocs el concepte de parc que es fusiona amb el paisatge, amb les muntanyes del litoral; la qual cosa produeix una original i agradable sensació óptica que recomanem de contemplar.

Podeu fer una visita autoguiada per Mollet del Vallès, amb Els Imprescindibles de Mollet i Els imprescindibles de Mollet i Gallecs.

Història de Mollet

La història documentada de Mollet es remunta a més de mil anys amb un passat agrícola i una població essencialment pagesa fins a la primera dècada del segle XX, a partir de la qual, Mollet del Vallès va experimentar un important procés d'industrialització gràcies al sector tèxtil, principalment de la seda, i l'adoberia de pell.

Actualment, la zona urbana de Mollet és un important centre comercial diversificat, amb un mercat municipal (de dilluns a dissabte) i setmanal (els dimarts), comerç familiar i de marques, així com àrees comercials. També disposa d'àmplies zones verdes, àrees naturals, industrials i de serveis.

Premis i reconeixements

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ostenta la certificació Compromís per a la Sostenibilitat Turística de les Comarques de Barcelona Biosphere d'ençà l'any 2021, reconeixement que ha renovat cada any. Mollet està reconeguda com el municipi amb més flors d'honor dels premis Viles Florides que ha obtingut consecutivament des de 2020. El 2021, la Comissió Europea va reconèixer Mollet amb el premi Healthy Lifestyles for Cities 2020. El 2019 va ser subseu dels World Roller Games Barcelona 2019, el major esdeveniment mundial que agrupa els campionats de totes les disciplines de roller sports com Scooter, Patinatge Artístic o Skateboard. El 2018 Mollet ha estat reconeguda com la Millor Ciutat Espanyola en Eficiència Energètica per la Fundació Fòrum Ambiental. El 2017 va ser l'única ciutat catalana i espanyola nomenada Ciutat Europea de l'Esport. I el 2015 Mollet del Vallès va obtenir el guardó European Green Leaf, pel seu compromís amb la sostenibilitat i el creixement verd.

Què fer

Museu Abelló de Mollet del Vallès

Mollet del Vallès

Llegir més...

Turisme al Vallès Oriental

Llegir més...

Gaudí Experiència

Barcelona (a 14.9 Km)

Llegir més...

Museu Internacional dels Titelles de Catalunya, Masia Can Falguera

Palau-solità i Plegamans (a 6.7 Km)

Llegir més...

On menjar

Fàbrica Moritz Barcelona

Barcelona (a 17.8 Km)

Llegir més...

La Calma, el Bellver

Tagamanent (a 24.5 Km)

Llegir més...

Restaurant Windsor

Barcelona (a 16.7 Km)

Llegir més...

Can Solé

Barcelona (a 17.9 Km)

Llegir més...

On dormir

Aparhotel Atenea Vallès

Granollers (a 9.2 Km)

Llegir més...

Casa Rural Can Gual

L'Ametlla del Vallès (a 13.9 Km)

Llegir més...

Ca l'Andreu Ecoturisme

Tiana (a 7.2 Km)

Llegir més...

Balneari Termes Victòria

Caldes de Montbui (a 11.5 Km)

Llegir més...

Agenda

Talents Jazz La Pedrera

25/07/2024 - 26/07/2024 ...

Llegir més...

Festival Nosaltres a Mataró

26/07/2024 ...

Llegir més...

Experiències

Estiu Actiu a Santa Perpètua de Mogoda

Santa Perpètua de Mogoda (a 2.6 Km)

Llegir més...

Presentació vi Simfonia #1 amb degustació de tomàquets al…

Celler Can Roda (Santa Maria de Martorelles) (a 3 Km)

Llegir més...

35 €

Previsió del temps

26-07-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 33º
Mínima 21º
27-07-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 34º
Mínima 21º
Font: Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya

Destaquem...

Sorteig Instagram: Guanya un carnet per visitar els 3 Monestirs…

Llegir més...

Sant Julià de Lòria ofereix l'itinerari teatralitzat i musicalitzat…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!