Volta al riu Carboner a Setcases

Compartir
Volta al riu Carboner a Setcases

Itinerari que transcorre per boscos d'alta muntanya en els que hi viu abundant fauna de la que en podem detectar rastres. Tindrem fantàstiques vistes sobre les valls del Ter i del Carboner.

Ruta amb molt de contrast: primer seguim el riu Carboner; després un camí per dins del bosc, on podem trobar bolets; una pista ample i en baixada, i posteriorment, un corriol que ens fa passar pel mig del bosc i els prats.

El lloc de sortida es troba a la carretera de Setcases a Vallter 2000. A un quilòmetre aproximadament del nucli, a la dreta de la carretera trobem al costat de la tanca d'una casa, un pal senyalitzador. Hi ha espai per un parell de vehicles, tot i que si seguim per la carretera trobarem llocs per aparcar mes endavant, a la nostra esquerra.

Sortim pel camí del costat de la casa, en pujada, fins que la deixem enrere; veiem marques de PRC i taronja. El camí es va fent ombrívol i estret, i segueix per la vora del riu Carboner. Quan portem 10 minuts passem per un pont de pedra, i som a l'altra banda del riu, amb un camí que comença a fer pujada.

Mirador i salt del Cossi d'en Batlló 

Arribem en aquest lloc, on podem contemplar aquest salt d'aigua. Hi ha un banc de pedra, on podem seure i descansar si volem. El salt, amb una caiguda de 4 metres, està un xic lluny. Un corriol surt uns metres enllà per la dreta, i ens apropa al salt.

Seguim el camí, que portàvem en pujada, que poc després es farà planer i mes ombrívol.

Pont metàl·lic 

r309_pontArribem fins aquest pont, que creua el riu a una certa alçada. Les travesses del terra del pont són de fusta, però les baranes formen part de l'estructura de ferro, amb el que dóna una certa seguretat.

Un cop som a l'altra banda, hem de seguir en pujada per l'esquerra. Mes endavant veurem a una certa distància un altre salt d'aigua, i el camí es torna humit, per la proximitat d'un petit torrent, i arribem a aquest salt d'aigua, al que podem accedir a peu de camí, i podem refrescar-nos si volem.

Salt d'aigua 

El camí fa un gir a la dreta, i es fica dintre del bosc, fins que arribem a una cruïlla, en una clariana del bosc. A l´esquerra podem anar a veure una font, però el nostre camí segueix per la dreta, entremig dels arbres, i es va separant del riu, fins que ens endinsem per un bosc de pi negre, fent una llarga pujada, en llaçades, molt ben senyalitzada, amb marques del PRC, fins que arribem a una pista de terra molt ample. Es un bosc on podem trobar bolets –si els sabem trobar.

Pista Setcases-Espinavell 

Trobem un pal senyalitzador. El nostre camí segueix cap avall, gaudint d'alguna vista dels cims de Vallter. Es una pista molt ample, i es habitual veure vehicle tot terreny. Descartem tot un seguit de corriols que per la dreta es fiquen en pujada per dintre del bosc.

La pista fa un revolt, creuant el riu Carboner, i continuem fent camí de baixada. Pocs metres enllà, hi ha un corriol a la nostra dreta, que porta a una cabanya en runes properes, però seguim la pista en baixada.

Cabanya del Flare

A l'esquerra de la pista, tenim la cabanya. Seguim per la pista. 

Cabanya del Lladre

r309_lladreDesprés de passar un pas canadenc trobem aquesta cabanya; d'aquest lloc surt un camí que ens portaria de nou, a les rodalies del salt d'en Cossi d'en Batlló. Seguim per la pista.

Corriol a la dreta

A la dreta de la pista hi ha un tancat, del qual surt un corriol, que s'enfila uns metres per sobre la pista. Girem a l'esquerra –per la dreta hi ha un altre corriol-., i passem per sobre d'una cabanya metàl·lica. Poc després passarem pel costat d´un abeurador, i haurem de seguir el rastre del corriol, que es fica per dintre d'una zona arbrada. En algun moment, podem trobar-nos en que el corriol es bifurca momentàniament.

Nota: Aquí el camí deixa d'estar senyalitzat. Si volem retallar un xic la sortida, podem seguir la pista avall, i arribarem a la carretera de Vallter.

Cabanya

Es troba en runes. A l'estiu es una zona amb molta vegetació, que cobreix el terra, i cal anar en compte amb algun sot o pedra. Hem de seguir un xic avall, on veurem rastres de mur de pedra, i en direcció S-SO, i pocs metres després, a la nostra dreta podem veure una pista, que agafem en direcció O-NO, que s'encara davant els cims dels Gra de Fajol, que veiem davant nostre.

Arribem a una tanca pel bestiar, que passem, i creuem un prat, i ja podem veure una altra.

Cabanya La Plana

Passem just pel costat del tancat de la cabanya, i agafem un camí en baixada que hi ha just davant. La carretera de Vallter ja la tenim molt a prop. 

Carretera a Vallter

Seguim la carretera en baixada a la nostra esquerra i ja arribem al punt d'inici.

Font: Ajuntament de Setcases

A Pas d'Isard

Queralbs (a 12.8 Km)

Llegir més...

Cremallera de Núria

Queralbs (a 12.8 Km)

Llegir més...

Rucs i Someres

Les Preses (a 27.5 Km)

Llegir més...

Terra de comtes i abats

(a 21.6 Km)

Llegir més...

Restaurant Mític

Camprodon (a 11.3 Km)

Llegir més...

Restaurant el Pont 9

Camprodon (a 8.7 Km)

Llegir més...

Hostal la Muntanya

Castellar de n'Hug (a 25.6 Km)

Llegir més...

Restaurant La Moixina

Olot (a 27.5 Km)

Llegir més...

Càmping Conca de Ter

Vilallonga de Ter (a 4.7 Km)

Llegir més...

Apartaments del Bosc

Ribes de Freser (a 13.6 Km)

Llegir més...

Càmping Vall de Ribes

Ribes de Freser (a 12.6 Km)

Llegir més...

Hotel Puig Francó

Camprodon (a 11.3 Km)

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Sorteig: entrades a l'Església de la Colònia Pons

Llegir més...

Experiències

Exposició "Un Mar de plàstic" de Martí Albesa a Camprodon

Llegir més...

Paquet Relax a l'Hotel Vall de Núria

Llegir més...

Agenda

Visites guiades a Mas Casablanca

15/06/2024 ...

Llegir més...

Festival de música "No Callarem!" a l'Espluga de Francolí

15/06/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!