Cremallera de Núria Queralbs

Compartir
Vall de Núria Queralbs

El Tren Cremallera de Núria és el transport per excel·lència de la Vall de Núria, essent l'únic sistema de transport disponible per arribar-hi. Un trajecte ple d'història que enguany celebra els seus noranta anys, i per commemorar-ho, fins al pròxim 1 de novembre a l'estació de Ribes-Vila i a dalt a l'estació de Núria, s'hi ha instal·lat una exposició que a través d'un joc virtual ens explicarà les curiositats i anècdotes viscudes al llarg d'aquestes dècades.

El trajecte, que recorre uns 12 kilòmetres en uns 40 minuts, ens regala l'espectacularitat d'un paisatge, on la poquíssima acció humana i pas de les estacions de l'any ens despertaran tot un món de sensacions. La ruta ens trasllada des de Ribes de Freser fins a la porta d'entrada del Parc Natural de les Capçaleres del Riu Ter i Freser, passant per Queralbs. A més, a bord del tren, podrem gaudir d'un sistema d'audioguiatge, que ens ajudarà a acabar de connectar amb el territori, explicant-nos tots els detalls dels indrets i la cultura local de la zona. 

Encara no has pujat mai a Núria? Planifica la teva visita i trasllat amb el Cremallera a www.valldenuria.cat

RESPONSABILITAT CORPORATIVA I SOSTENIBILITAT

El Cremallera de Núria és un exemple de bones pràctiques i de polítiques ambiental en la gestió d'equipaments en entorns naturals, i prova d'això en són els diversos projectes que s'estan implementant a fi de reduir l'impacte ambiental.

Des d'aquest any, el Cremallera utilitza l'energia solar, deixant de banda el combustible i per minimitzar les emissions de CO2. A més, s'ha impulsat un estudi i un pla d'adequació per a la millora sobre la gestió de residus de Núria i s'han substituït diversos equipaments de climatització per altres amb major rendibilitat i eficiència energètica. 

VOLS DESCOBRIR COM GAUDIR AL MÀXIM DEL TREN CREMALLERA? 

Exposició dels 90 anys del Cremallera:

Tant a l'estació de Ribes-Vila com a l'estació de Núria, s'han habilitat dos espais expositius que a través de la gamificació permetrà als visitants endinsar-se a la història del tren i a descoberta i contemplació de paisatge. Consulta més informació al següent enllaç.

Un viatge a una vall única, Vall de Núria

Com si un trajecte amb el Cremallera de Núria no fos ja una experiència per si sol, els dissabtes de cada setmana a les 10h, us proposem gaudir d'una experiència històrica fent un trajecte vintage a bord d'un MGB, un cotxe suís d'època provinent de la línia Matterhorn - Gotthard Bahn. Acompanyats d'un guia, tindreu l‘ocasió de descobrir un transport clàssic genuí d'alta muntanya i les principals anècdotes de trajecte.

Exposició de material mòbil:

Voleu conèixer la història del Cremallera? Sou uns apassionats dels cotxes i trens d'època? A la mosta situada a Ribes-Vila hi trobareu una col·lecció del material utilitzat en l'explotació i construcció del Cremallera així com podreu accedir a algunes de les locomotores clàssiques o cotxes d'època més icònics de la història. 

Destaquem...

Parella a la fuga: una escapada perfecta en parella a Rocallaura

Llegir més...

Rocallaura, el lloc perfecte per desconnectar del món i connectar…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!