Cremallera de Núria Queralbs

Compartir
Vall de Núria Queralbs
Trucar 932 04 10 41
Contacte info@cremallerademontserrat.cat

El Tren Cremallera de Núria és el transport per excel·lència de la Vall de Núria, essent l'únic sistema de transport disponible per arribar-hi. Un trajecte ple d'història que enguany celebra els seus noranta anys, i per commemorar-ho, fins al pròxim 1 de novembre a l'estació de Ribes-Vila i a dalt a l'estació de Núria, s'hi ha instal·lat una exposició que a través d'un joc virtual ens explicarà les curiositats i anècdotes viscudes al llarg d'aquestes dècades.

El trajecte, que recorre uns 12 kilòmetres en uns 40 minuts, ens regala l'espectacularitat d'un paisatge, on la poquíssima acció humana i pas de les estacions de l'any ens despertaran tot un món de sensacions. La ruta ens trasllada des de Ribes de Freser fins a la porta d'entrada del Parc Natural de les Capçaleres del Riu Ter i Freser, passant per Queralbs. A més, a bord del tren, podrem gaudir d'un sistema d'audioguiatge, que ens ajudarà a acabar de connectar amb el territori, explicant-nos tots els detalls dels indrets i la cultura local de la zona. 

Encara no has pujat mai a Núria? Planifica la teva visita i trasllat amb el Cremallera a www.valldenuria.cat

RESPONSABILITAT CORPORATIVA I SOSTENIBILITAT

El Cremallera de Núria és un exemple de bones pràctiques i de polítiques ambiental en la gestió d'equipaments en entorns naturals, i prova d'això en són els diversos projectes que s'estan implementant a fi de reduir l'impacte ambiental.

Des d'aquest any, el Cremallera utilitza l'energia solar, deixant de banda el combustible i per minimitzar les emissions de CO2. A més, s'ha impulsat un estudi i un pla d'adequació per a la millora sobre la gestió de residus de Núria i s'han substituït diversos equipaments de climatització per altres amb major rendibilitat i eficiència energètica. 

VOLS DESCOBRIR COM GAUDIR AL MÀXIM DEL TREN CREMALLERA? 

Exposició dels 90 anys del Cremallera:

Tant a l'estació de Ribes-Vila com a l'estació de Núria, s'han habilitat dos espais expositius que a través de la gamificació permetrà als visitants endinsar-se a la història del tren i a descoberta i contemplació de paisatge. Consulta més informació al següent enllaç.

Un viatge a una vall única, Vall de Núria

Com si un trajecte amb el Cremallera de Núria no fos ja una experiència per si sol, els dissabtes de cada setmana a les 10h, us proposem gaudir d'una experiència històrica fent un trajecte vintage a bord d'un MGB, un cotxe suís d'època provinent de la línia Matterhorn - Gotthard Bahn. Acompanyats d'un guia, tindreu l‘ocasió de descobrir un transport clàssic genuí d'alta muntanya i les principals anècdotes de trajecte.

Exposició de material mòbil:

Voleu conèixer la història del Cremallera? Sou uns apassionats dels cotxes i trens d'època? A la mosta situada a Ribes-Vila hi trobareu una col·lecció del material utilitzat en l'explotació i construcció del Cremallera així com podreu accedir a algunes de les locomotores clàssiques o cotxes d'època més icònics de la història. 

Destaquem...

Viu la tardor a Roses!

Llegir més...

Sorteig: Una entrada doble per la Passió d'Esparreguera

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!