Ruta de les Fonts i Verlets pel volcà de la Canya

Compartir
Ruta de les Fonts i Verlets pel volcà de la Canya

Sant Joan les Fonts és municipi de la comarca de la Garrotxa format per tres nuclis de població: la Canya, Begudà i Sant Joan les Fonts, que dóna nom al municipi.

Pel municipi es poden fer diversos recorreguts per descobrir l'entorn, entre d'altres, la Ruta de les Fonts i Verlets, camins de pas recuperats que transcorren per una zona de mulladius i fonts.

A continuació trobareu el recorregut d'aquesta ruta que passa pel volcà de la Canya. També podreu trobar informació d'un altre recorregut de la Ruta de les Fonts i Verlets accessible amb ajuda.

Aquesta ruta està inclosa dins la xarxa de senders Itinerànnia i marcada amb senyalitzacions verticals i horitzontals que informen de la distància i durada aproximada dels trams.

La ruta és circular i es pot començar al costat de la Font de Rompuda, on es pot trobar una zona d'aparcaments i un cartell on es detalla tota la informació de la ruta.

El recorregut està senyalitzat amb marques de color groc. Les marques se situen, aproximadament cada 300 metres i es pinten amb pintura sobre escorces d'arbre, pedres o aprofitant algun altre suport que ja estigui implementat a la zona. A més trobarem senyalització vertical en els encreuaments de camins.

En l'encreuament entre el carrer de la Rompuda i el carrer de Sant Pere trobem el primer indicador, que seguim direcció la Font Bona fins a arribar al següent indicador, on agafem la direcció de la Font Freda (per Verlets), i arribem a un encreuament, on el camí segueix canals i recs recuperats; també hi trobem nombrosos passos de bestiar.

Continuem direcció a la Font de Fontfreda i seguim sempre fins a trobar aquesta font, a la qual ens podem acostar passant sobre les pedres que permeten creuar els mulladius. Seguidament, seguim el sender que ens portarà fins a la carretera asfaltada, en direcció a la font de les Mulleres, que trobem ben a prop, i, al cap d'uns quants metres més, un cartell ens indica la ruta de les Fonts i Verlets, ens fa deixar la pista asfaltada per agafar un camí ample.

Seguim en direcció a la Font Bona, on arribem al cap de 5 minuts; tornem a recular fins a arribar a un nou indicador vertical, passem per sobre el Volcà de la Canya, agafem la direcció cap a font Freda i la font de Can Xervanda: aquest tram enlairat permet veure unes bones vistes del poble.

Seguirem de nou cap a la Font de Can Xervanda fins a arribar al proper indicador on girarem a la dreta cap a la Font de Can Xervanda seguint la carretera asfaltada.

Seguim recte pel carrer de Marc Marunys fins a trobar els indicadors que ens guiaran a la font de Can Xervanda i al cap d'uns metres a l'esquerra veurem una colada basàltica i a la dreta un senyal d'itinerari del Parc Natural que indica el camí que baixa cap a la Font de Can Xervanda. En aquest punt deixem el camí marcat en groc i baixem cap a la font. Reculem fins agafem la direcció cap a la Font de la Rompuda pel carrer de la Rompuda i ja tornarem a ser a l'inici de la ruta.

Font: Turisme Garrotxa

DiscoverLand 4x4

La Vall de Bianya (a 1.6 Km)

Llegir més...

Granja de cavalls i ponis, eQuillet

La Vall d'en Bas (a 10.3 Km)

Llegir més...

La Fageda

Santa Pau (a 8.4 Km)

Llegir més...

Vol de Coloms

(a 6.7 Km)

Llegir més...

Restaurant Mític

Camprodon (a 14.2 Km)

Llegir més...

Restaurant La Moixina

Olot (a 5.5 Km)

Llegir més...

Braseria Les Comes

L’Esquirol (a 21.7 Km)

Llegir més...

Restaurant el Pont 9

Camprodon (a 16.4 Km)

Llegir més...

Càmping Besalú

Besalú (a 14.5 Km)

Llegir més...

Apartaments Entre Volcans

Olot (a 3.6 Km)

Llegir més...

Mas el Carrer

Santa Pau (a 10.9 Km)

Llegir més...

Hostal Sant Bernat

Olot (a 3.4 Km)

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Guanya 2 entrades dobles per una visita guiada a la…

Llegir més...

Nova Obertura: Camins del Priorat, estada al cor del Priorat

Llegir més...

Experiències

Activitats del Càmping la Fageda al Juliol

Llegir més...

Activitats del Càmping la Fageda a l'agost

Llegir més...

Agenda

Llançà Estiu 2024 vacances actives en família

15/07/2024 ...

Llegir més...

Què ens amaga el Sol? a MónNatura Pirineus

15/07/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!