Terra de comtes i abats Campdevànol, Gombrèn, Ripoll,…

Compartir
Trucar 972 70 45 56
Contactar reserves@terradecomtes.cat
Veure vídeo

Terra de Comtes i Abats us ofereix un munt de propostes per descobrir el patrimoni cultural i natural de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Gombrèn i Campdevànol, destacant uns dels conjunts medievals més importants del país: els monestirs de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Us proposem fer un viatge als orígens de Catalunya, i viure en primera persona la història d'aquest territori considerat com  el Bressol de Catalunya  i d'uns personatges extraordinaris.

Visites als grans monestirs

Monestir de Santa Maria de Ripoll i Centre d'Interpretació del Monestir

El Monestir de Santa Maria de Ripoll va ser fundat per Guifré el Pelós i és un dels emblemes de Catalunya. En destaca la gran portalada, el claustre de doble planta i la tomba de Guifré el Pelós, entre altres.

per entendre la història del Monestir, és imprescindible visitar abans el Centre d'Interpretació, situat a la capella de la Congregació, que ens dóna les claus per comprendre la seva transcendència històrica.

Monestir de Sant Joan de les Abadesses i Palau de l'Abadia

També fundat per Guifré el Pelós, fou el primer monestir femení de Catalunya. Els elements més destacats són el remarcable conjunt escultòric del Davallament i el claustre d'estil gòtic. Al costat del monestir, visiteu també el Palau de l'Abadia.

Altres visites i activitats

També us ofereixen un ampli ventall d'activitats atractives per a tots els públics:

A Ripoll podeu visitar el Museu Etnogràfic, escriure amb ploma d'oca com ho feien els monjos a l'Scriptorium, descobrir els racons de la Vila Vella, visitar la Farga Palau o fer un recorregut amb bicicleta per la Ruta del Ferro i el Carbó.

A Sant Joan de les Abadesses podeu fer un passeig agradable per la vila històrica o entrar en un antic molí fariner per conèixer com funcionava.

A Campdevànol us proposen fer un passeig pel camí ral.

I a Gombrèn, podeu pujar fins el Santuari de Montgrony des d'on gaudireu d'unes vistes espectaculars, conèixer l'emblemàtic castell de Mataplana, o visitar el Museu del Comte Arnau.

Agenda

Tastets de formatge a Les Llosses

07/10/2023 ...

Llegir més...

Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l'ovella a Ripoll

15/10/2023

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!