Tren del Ciment La Pobla de Lillet

Compartir
Estació La Pobla de Lillet La Pobla de Lillet

El Tren del Ciment és una línia que històricament unia l'antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa. El 2014 va celebrar 100 anys del seu primer servei públic de viatgers.

Propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), aquest antic tren recorre 3,5 km i fa parada a 4 estacions: La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment-Castellar de n'Hug. El trajecte, que dura aproximadament 20 minuts, el realitza una locomotora dièsel amb quatre cotxes que tenen una capacitat per a 25 viatgers cadascun.

Popularment anomenat “carrilet” estarà obert al públic i estarà en servei comercial  ininterromput durant les vacances d'estiu, des de l'11 de juliol fins al 4 de setembre.

El tren funciona tots els caps de setmana i dies festius, des del 19 de març i fins al 13 de novembre. La resta de dies (durant aquests mesos), el Tren del Ciment està a disposició de grups i escoles amb reserva prèvia.

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!