Tren del Ciment La Pobla de Lillet

Compartir
Estació La Pobla de Lillet La Pobla de Lillet
Trucar 972 73 20 20
Contacte reserves@ferrocarrilturistic.cat

El Tren del Ciment és una línia que històricament unia l'antiga fàbrica de ciment Asland de Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa. El 2014 va celebrar 100 anys del seu primer servei públic de viatgers.

Gestionat pels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), aquest antic tren recorre 3,5 km i fa parada a 4 estacions: La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment-Castellar de n'Hug. El trajecte, que dura aproximadament 20 minuts, el realitza una locomotora dièsel amb quatre cotxes que tenen una capacitat per a 25 viatgers cadascun.

Popularment anomenat “carrilet” estarà obert al públic i estarà en servei comercial  ininterromput durant les vacances d'estiu, des del 17 de juliol fins al 5 de setembre.

El tren funciona tots els caps de setmana i dies festius, des del 27 de març i fins al 21 de novembre. La resta de dies (durant aquests mesos), el Tren del Ciment està a disposició de grups i escoles amb reserva prèvia.

Podem consultar preus i horaris al següent enllaç.

VOLS DESCOBRIR LES ACTIVITATS RELACIONADES AMB EL TREN DEL CIMENT?

Museu del Ciment:

Un museu per viatjar en el temps i descobrir la història de la fàbrica i dels seus voltants. Aquest singular edifici modernista permet als visitants endinsar-se en el món de la fabricació del ciment pòrtland. A més, si hi aneu amb els més menuts de la casa, el Museu del Ciment proposa l'activitat “Els tresors dels clinquerons”, un joc de descoberta de l'espai guiat pels follets de la fàbrica. Complementàriament, s'ofereix el servei de restauració a La Cantina.

Jardins Artigas:

Una joia immerescudament desconeguda a les nostres terres són els Jardins Artigas, una excel·lent representació d'un jardí modernista dissenyat pel reconegut Antoni Gaudí, com a mostra d'agraïment a la família quan aquesta el va acollir a casa seva mentre treballava en la construcció del Zalet de Catallàs, el que serien els habitatges pels treballadors i enginyers de les mines del carbó. Consulta més informació al següent enllaç.

Exposició de Trens Històrics:

Si sou amants dels trens, aquest és el vostre lloc.

L'antiga estació del Carrilet a la Pobla de Lillet acull l'exposició de Trens Històrics. Aquí és on actualment s'inicia el recorregut amb el Tren del Ciment, es tracta de l'antiga estació coneguda amb el nom de l'apartador.

En aquesta exposició trobareu tot tipus de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics de la Vall del Llobregat.

Destaquem...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Viu la tardor a Roses!

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!