Visita lliure a la Torre dels Escipions de Tarragona

Compartir

L'anomenada Torre dels Escipions és el monument funerari més ben conservat de la Tarragona romana. Si ens acostem a la ciutat per l'N-340, ens trobarem, a uns sis quilòmetres de distància, aquesta construcció interpretada erròniament com el lloc d'enterrament dels germans Escipió.

Els romans tenien prohibit incinerar o enterrar els difunts dins de la ciutat. Per aquest motiu, sempre ho feien fora de la muralla i, normalment, al costat de les vies.

A mesura que s'anaven apropant a la ciutat, els viatgers que passaven per la via es trobaven una gran quantitat de monuments funeraris més o menys espectaculars, depenent de la capacitat econòmica dels familiars del difunt. Les famílies romanes pretenien que el vianant que passava prop del monument mantingués viu el record del difunt, alhora que la construcció de grans monuments funeraris els servia per demostrar el seu estatus.

La Torre dels Escipions és, molt probablement, un mausoleu familiar aixecat en record d'un matrimoni o dos germans. El monument estava situat al lloc on la Via Augusta passava pels terrenys propietat de la família.

Tot i que avui dia està incomplet, es tracta d'un monument funerari típic amb forma de torre. A l'interior hi hauria hagut la cambra funerària destinada a guardar les cendres dels difunts.

Descobreix-la!

Propostes

Visita lliure a l'Arc de Berà

Llegir més...

Visita guiada a la Vil·la romana dels Munts de Tarragona

Llegir més...

Visita lliure a la Pedrera romana del Mèdol

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: 6 entrades dobles per visitar La Fageda

Llegir més...

Els secrets que amaguen els pantans

Llegir més...

Agenda

Temporada de concerts a l'Auditori Josep Carreras a Vila-seca

01/12/2023 ...

Llegir més...

Actes de Nadal a Creixell

01/12/2023 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!