Tàrraco, un viatge a l'època romana

Compartir
Tàrraco, un viatge a l'època romana

Tàrraco, avui coneguda com Tarragona, és una ciutat plena d'història i riquesa cultural. Fundada com a campament militar pels romans al segle III aC, aquesta ciutat conserva les empremtes de l'antiga Roma i un llegat impressionant.

L'any 2000 la UNESCO va declarar el conjunt arqueològic de Tàrraco Patrimoni Mundial de la Humanitat gràcies al bon estat de conservació dels seus monuments. I és que Tàrraco ens ofereix l'oportunitat única d'explorar un autèntic paisatge urbà romà: les seves muralles, fòrums, teatre i amfiteatre són monuments excepcionals que revelen l'enginyeria i la grandesa de l'època romana i ens faran viatjar a un passat de bellesa excepcional.

Les muralles de Tàrraco

Les muralles de Tàrraco, construïdes pels romans per protegir la ciutat, són testimonis imponents de l'antiguitat i la grandesa de la ciutat. La seva construcció meticulosa, amb les pedres tallades i encaixades amb precisió, són un exemple impressionant de l'enginyeria romana.

Des de les muralles, a més de fer un viatge en el temps i descobrir la seva història, podrem gaudir de les vistes panoràmiques de la ciutat i del mar Mediterrani.

EL FÒRUM, LA PLAÇA DE L'ANTIGA TÀRRACO

El fòrum de Tàrraco és una extraordinària mostra de l'antiga vida pública romana. Aquesta gran plaça era el centre neuràlgic de la ciutat, on es prenien decisions importants i es desenvolupava l'activitat comercial i social.
 
Avui dia es poden contemplar les ruïnes del fòrum, com el porticat de la basílica i un tram de carrer, que revelen la seva majestuositat original. Aquest espai emblemàtic és una finestra al passat, que permet als visitants imaginar-se la vida a Tàrraco durant l'època romana.

EL TEATRE, UN ESPECTACLE EN SI

Molt a prop del Fòrum hi trobem el teatre de Tàrraco, un monument impressionant que ens trasllada a l'època romana. Construït aprofitant les pendents del terreny, el teatre manté la seva forma original i conserva els elements estructurals que defineixen un teatre romà, com la cavea, l'orchestra i la scaena.
 
Durant la visita al teatre no només ens imaginarem contemplant un espectacle romà, sinó que podrem gaudir de magnífiques vistes de la ciutat.

EL CIRC, pura emoció

El circ de Tàrraco és un espai fascinant que mostra la passió pels espectacles de curses de carros en l'antiga Roma. Considerat un dels més ben conservats d'Occident, encara permet apreciar part de les voltes i la graderia, així com la façana exterior i el podium, i fins i tot algunes de les monumentals portes d'accés.
 
És un lloc que captiva la imaginació dels visitants, i ens porta a reviure l'època dels esdeveniments esportius romans més emocionants. Visitar el circ és una oportunitat única per connectar amb el passat i imaginar com era la vida a Tàrraco durant l'època romana.

L'AMFITEATRE, icona de la ciutat

Una de les atraccions més icòniques de Tàrraco és l'amfiteatre, un dels millors exemples d'arquitectura romana que captiva l'atenció de tots els visitants.
 
L'amfiteatre conserva la característica arena, envoltada per la cavea, des d'on el públic gaudia dels espectacles i les lluites de gladiadors que s'hi celebraven.
 
L'amfiteatre de Tàrraco és un record constant de la passió i l'entreteniment de l'antiga Roma, una visita obligada per als amants de la història i l'arquitectura.

L'AQÜEDUCTE DE LES FERRERES, majestuositat romana

A les afores de Tàrraco hi trobem l'aqüeducte de Les Ferreres, conegut popularment com el Pont del Diable. Aquesta impressionant obra d'enginyeria romana construïda amb pedra tallada, transportava aigua des de les fonts properes fins a la ciutat, proveint d'aigua la població i els seus monuments.

Amb les seves arcades ben conservades i la seva presència imponent, l'aqüeducte de Les Ferreres és un testimoni de l'habilitat tècnica i la grandesa de l'Imperi Romà, i s'ha convertit en una altra icona de la ciutat. 

Ruta de Tàrraco, L'empremta de roma

En aquesta ruta us proposem posar-vos una túnica i agafar una quadriga de cavalls per endinsar-nos a Tarragona i deixar-nos endur pel llegat romà…

Destacats

Descobreix Tarraco, L'empremta de Roma

Tarragona

Descobreix el conjunt arqueològic de Tarraco, declarat Patrimoni Mundial l'any 2000 per…

Llegir més...

Destaquem...

El Pirineu de Lleida, el paradís que busques

Llegir més...

Tarragona, camins, platges i espais verds

Llegir més...

Agenda

Actes per la igualtat a Santa Cristina d'Aro

29/02/2024 ...

Llegir més...

Cicle Biografies ampostines a Amposta

29/02/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!