Centre d'interpretació de la pedra seca Torrebesses

Compartir
Plaça Vileta, 11 Torrebesses
Trucar 646 32 20 00
Contactar centrepedraseca@gmail.com
Veure vídeo

El Centre d'Interpretació de la Pedra Seca (CIPS) se situa a Torrebesses, un municipi de la comarca del Segrià (Lleida). La nostra funció principal és l'estudi i la divulgació del patrimoni de Torrebesses, principalment tot allò relacionat amb el treball dels pagesos, la vida rural i la pedra seca.

Dins les nostres activitats organitzem sortides pel terme per tal de conèixer les construccions de pedra seca, que els pagesos han anat construint al llarg dels anys, principalment a finals del segle XIX i principis del segle XX. Aljubs per a l'emmagatzematge d'aigua, espones i cabanes de volta, expliquem també la relació establerta entre el treball de la pedra, l'aprofitament de l'aigua i el poble i les eines emprades per a treballar la pedra.

Disposem de diferents visites guiades pel municipi que podeu trobar a la nostra web i que focalitza molt més la vessant històrica, etnològica i monumental del poble. S'explica la història del poble, al mateix temps que es visiten edificis com l'església romànica de finals del segle XII (on destaca el seu retaule de pedra policromada), el museu - col·lecció etnològica, un antic molí d'oli del segle XIX, les façanes de les cases fortes del poble o l'aventura de l'església Nova del segle XIX. Al mateix costat tenim el castell-palau de Torrebesses (recentment restaurat i reconvertit en casa rural), també visitable.

Fem la funció de centre cultural local, on s'hi organitzen exposicions temporals gratuïtes, ja sigui d'art (pintura i escultura) o d'història. A més a més, el centre compta amb una petita biblioteca dedicada sobretot a temes d'història, arquitectura rural i pedra seca, i una sala polivalent on es fan conferències, tallers familiars/infantils, presentacions de llibres, etc.

Agenda

Les Garrigues Guarnides (Les Garrigues en flor)

24/05/2024 - 08/06/2024

Llegir més...

Destaquem...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Guanya una de les 3 entrades dobles a Aqualeón Water Park Costa…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!