Cooperativa de Gandesa Gandesa

Compartir
Avgda Catalunya,28 Gandesa
Trucar 977 42 00 17
Contacte info@coopgandesa.com

Cap allà l'any 1918 els viticultors de Gandesa es van agrupar per construir un celler on poder vinificar, així neix el Celler Cooperatiu Agrícola de Gandesa. Van haver de demanar un crèdit per poder obtenir finançament per la construcció del celler, i ho van fer hipotecant les seves terres i propietats particulars. Assolit aquest repte, va ser el banc de Valls qui es va fer càrrec del finançament i  al mateix temps va proposar l'arquitecte Modernista Cesar Martinell  (Valls, Alt Camp, 24 Desembre 1888 – Barcelona, 19 Novembre 1973).

L'Edifici

Edifici modernista en el que s'acabà la construcció del celler per l'elaboració de vins el gener de 1920, i el seu moli d'oli al novembre del mateix any. Aquests punts han fet que des de aleshores sigui un edifici singular a la població de Gandesa.

El seu valor arquitectònic ha fet que es consideres una de les Catedrals del vi. Es catalogat com a Bé cultural d'interès Nacional de la Generalitat de Catalunya, i una de les Set Meravelles de Catalunya, escollides l'any 2007.

Visites

Es pot visitar la cooperativa tal i com la va dissenyar Cesar Martinell, amb la sala de premses, tines, etc. Al final de la visita guiada es fa un tast de vins, i es poden comprar aquests per emportar a la botiga del celler.

Horari: 

Visites guiades 12€ amb cata o 8€ sense cata. Els torns de visita:

  • Dimecres, dijous, dissabte i diumenge (matins): Torn a les 9:30, a les 11h i a les 12:30h
  • Divendres i dissabte (tardes): Torn a les 16h i a les 17:30h

Visites lliures amb audioguia: 5€

  • De dilluns a divendres de 9 a 13:30h i de 15 a 17:30h

Elaboració

Després de quasi un segle fent vins, Gandesa també elabora vi Ranci i Mistela de les Garnatxes - varietat molt arrelada - a la D.O. Terra Alta, aquestes misteles es una producció limitada.

A més de les garnatxes Blanca i Negre (bernatxa tal i com li diuen a Gandesa) es viticulten altres varietats com macabeu, l'ull de llebre, samsò, cabernet sauvingon, moscatell, viogne, entre d'altres.

La combinació dels diferents factors orogràfics, climàtics, etc fan del “terroir” tingui unes característiques singulars que aquestes conjuntament amb la enologia com a resultat obtenim uns vins apreciats per el consumidor.

Distribució

Avui dia els vins de Gandesa estan distribuïts a nivell regional, i també des de fa uns anys s'ha començat ha exportar. Mercats on estan treballant per ampliar i consolidar.

Agenda

La Passió de Vilalba dels Arcs

06/04/2023 - 07/04/2023

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!