Visita el Celler de Vila-seca - Museu del Vi experiencial!

Compartir

La vinya, símbol destacat de la cultura mediterrània, és un signe d'identitat de les comarques de la Costa Daurada, tant per l'extensió del seu conreu com per la singularitat dels seus productes.

Aquest territori, a finals del segle, va patir també la plaga de la fil·loxera, afectant greument la zona. Per fer front a aquesta situació, els pagesos es van unir i, el 1899 van crear la Societat Agrícola-Cooperativa de Vila-seca.

El cooperativisme català va ser essencial en la modernització del món agrari, i va suposar també una transformació social, ja que els pagesos van passar de treballar de manera individual a treballar conjuntament.

És d'aquesta manera com la Cooperativa Agrícola de Vila-seca va fer front a la inversió per comprar els terrenys i encarregar la construcció d'un gran celler a l'arquitecte Pere Domènech i Roura, fill del reconegut arquitecte Lluís Domènech i Muntaner.El Sindicat Agrícola de Vila-seca creat l'any 1917, va comprar aquell mateix any al comte de Sicart els terrenys per construir el Celler. Les obres es van iniciar el 10 de març de 1919, i l'any 1920 ja es va rebre la primera collita.

L'Ajuntament de Vila-seca el va adquirir l'any 2005 i aquests últims anys s'ha pogut dut a terme el projecte de restauració i museïtzació del Celler, una iniciativa que compta amb el finançament dels fons europeus FEDER.

El celler de Vila-seca, un espai polivalent. El nou Celler, de 3.150 m2 repartits en dues plantes, disposa de diferents espais que atorguen una gran polivalència a la divulgació del coneixement del territori i de la cultura vitivinícola gràcies al seu museu i a l'organització de jornades, debats i presentacions.

El Celler és també l'espai idoni per a la promoció i gaudi de la cultura, a través de la programació d'espectacles escènics i exposicions. No et perdis cap proposta!

Destaquem...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Descobreix l'Associació d'Hostaleria de Girona!

Llegir més...

Agenda

Sant Joan a Salou

23/06/2024 - 24/06/2024

Llegir més...

Tarragona, ciutat de Castells

24/06/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!