La Ruta de la Pedra Seca a Llançà

Compartir

Vine a conèixer la nova Ruta de la Pedra Seca de Llançà, una sortida de senderisme temàtica on descobrireu diferents construccions de Pedra Seca existents al llarg de l'itinerari.

A Llançà hi podem trobar diferents elements construïts en Pedra Sec, una arquitectura tradicional dels s. XVII i XIX amb un gran valor històric, presents al llarg dels anys en paisatges agrícoles i ramaders on hi predomina l'olivera, la vinya, l'ametller i els cereals. Aquests elements de Pedra seca estan totalment adaptats al paisatge i a la climatologia de la zona.

La Pedra Seca és un tipus de construcció de tècnica senzilla que consisteix a sobreposar les pedres horitzontalment. Aquestes pedres es solien extreure (despedregar) del que serien futurs camps de conreu, ja que constituïen una dificultat per la llaurada i pel creixement correcte de les llavors, i s'aprofitaven per construir diversos elements. Els més destacats són marges, murs i barraques de vinya o d'olivar que poden ser de planta quadrada o circular. També hi podem trobar altres elements com ponts, camins empedrats, colomars i canals d'aigua, entre d'altres.

Us hi esperem!

Propostes

La Ruta de la Pedra Seca a Llançà

Llegir més...

Escape Experience - EscAPPe Llançà!

Llegir més...

Destaquem...

Tarragona, única ciutat Patrimoni de la Humanitat de Catalunya!

Llegir més...

Descobrint el Penedès al teu ritme a través dels Camins del…

Llegir més...

Agenda

Llançà de primavera, mar i muntanya!

01/05/2023 - 11/06/2023

Llegir més...

Fira de la Rosa a Roses

08/06/2023 - 11/06/2023

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!