La Ruta de la Pedra Seca a Llançà

Compartir

Vine a conèixer la nova Ruta de la Pedra Seca de Llançà, una sortida de senderisme temàtica on descobrireu diferents construccions de Pedra Seca existents al llarg de l'itinerari.

A Llançà hi podem trobar diferents elements construïts en Pedra Sec, una arquitectura tradicional dels s. XVII i XIX amb un gran valor històric, presents al llarg dels anys en paisatges agrícoles i ramaders on hi predomina l'olivera, la vinya, l'ametller i els cereals. Aquests elements de Pedra seca estan totalment adaptats al paisatge i a la climatologia de la zona.

La Pedra Seca és un tipus de construcció de tècnica senzilla que consisteix a sobreposar les pedres horitzontalment. Aquestes pedres es solien extreure (despedregar) del que serien futurs camps de conreu, ja que constituïen una dificultat per la llaurada i pel creixement correcte de les llavors, i s'aprofitaven per construir diversos elements. Els més destacats són marges, murs i barraques de vinya o d'olivar que poden ser de planta quadrada o circular. També hi podem trobar altres elements com ponts, camins empedrats, colomars i canals d'aigua, entre d'altres.

T'hi esperem!

Destaquem...

Endinsa't a Espinelves!

Llegir més...

Sorteig: una nit a l'Hostal Sant Bernat d'Olot

Llegir més...

Agenda

Llança de primavera, mar i muntanya, activitats familiars!

28/04/2024 ...

Llegir més...

Llançà de primavera, mar i muntanya!

04/05/2024 - 05/05/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!