Museu Abelló de Mollet del Vallès Mollet del Vallès

Compartir
Carrer de Berenguer III, 120 Mollet del Vallès
Trucar 935 44 50 99
Contactar museuabello@molletvalles.cat

La Fundació Abelló

El fons d'art de la Fundació Abelló està format per prop de 10.000 obres, un fons documental i fotogràfic i un important fons musical.

Destaquen les col·leccions de pintura i escultura catalana dels segles XIX i XX, les d'art modernista, asiàtic i africà. Són espectaculars les col·leccions d'indumentària, de tauromàquia, mobiliari, porcellana i vidre; i, de gran interès els importants fons musical i documental.

Pel que fa als fons pictòric, el Museu acull part de l'obra d'Abelló, així com de la seva col·lecció: obres de Picasso, Dalí, Tàpies, Brossa, Sorolla, Mir, Nonell, Casas, Gimeno, Juan Gris, Clavé, Cuixart, Pellicer Fortuny. També compta amb una àmplia col·lecció d'escultures de Manolo Hugué, Marià Benlliure, J. Clarà, Llaurador, Rebull Navarro, entre d'altres.

Museu Abelló

El Museu Abelló està emplaçat en un edifici modernista que va ser inaugurat l'any 1999. El museu acull una part del fons de la col·lecció que el pintor molletà Joan Abelló va donar a la ciutat. Al Museu Abelló s'hi troben dues exposicions permanents: una dedicada al fons d'art de la Fundació, amb el títol "'L'art modern a la col·lecció Abelló, segles XIX i XX"; i l'altra, sobre l'obra del pintor molletà, "Abelló, un tast". A les plantes baixa i inferior hi ha dues sales on s'exhibeixen exposicions temporals, i, a l'exterior de l'equipament, l'Aparador, un espai de producció i difusió de les arts visuals, especialment d'artistes emergents.

El vestíbul del Museu també acull petites exposicions temporals amb un espai on es mostra l'obra d'artistes locals. 

La Casa del Pintor

Visites guiades de dijous a diumenge. | Tel. 93 544 50 99 - museuabello.cat.

La Casa del Pintor, es troba a tocar del Museu, és una casa antiga del carrer de Lluís Duran, on va néixer Joan Abelló. Està unida a les cases veïnes que el pintor va anar comprant al llarg de la seva vida per encabir les obres d'art i els objectes que adquiria com a col·leccionista. Un dels habitatges annexats és la casa on va néixer el polític i molletà il·lustre Jordi Solé Tura, considerat un dels pares de la Constitució espanyola. 

La Casa del Pintor és la casa d'un col·leccionista: sales, escales, planta baixa, soterrani, pisos... Un laberint on el visitant va descobrint la complexa, interessant i diversa col·lecció de l'artista. Una portalada que va pertànyer al convent dels Àngels de Barcelona ens condueix al vestíbul, on una gran fotografia d'Abelló ens dóna la benvinguda. A partir d'aquí, el visitant se submergeix en l'univers d'Abelló

Actualment, encara queda pendent de museïtzar una bona part de les antigues dependències personals d'Abelló, curulles d'obres d'art i peces de la col·lecció. Aquest espai s'anomena el Taller de l'Artista i està tancat al públic.

Agenda

Efímera a Santa Perpètua de Mogoda

18/07/2024 ...

Llegir més...

Efímera Estiu a Santa Perpètua de Mogoda

18/07/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Sorteig: guanya entrades i refresca't a Marineland

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!