Centre d'Interpretació Perot Rocaguinarda

Compartir
Turisme Lluçanès. Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès,…

A l'Espai Perot Rocaguinarda podreu conèixer la figura del bandoler lluçanès, nascut a Oristà el 1582 i mort a Nàpols en data indeterminada. Per mitjà de textos, imatges, objectes i projeccions audiovisuals, l'equipament aborda aspectes relacionats no tan sols amb la biografia real del personatge històric del famós bandoler Perot Rocaguinarda, sinó també la seva dimensió literària, que fa que sigui present en l'obra d'escriptors de renom com Cervantes, Lope de Vega, el Rector de Vallfogona, Verdaguer i Maragall, alguns dels quals eren contemporanis del mateix bandoler.

L'Espai també ofereix un recorregut per la vessant llegendària de Rocaguinarda, a través de la qual el bandoler esdevingué -fins i tot en vida seva- un personatge mitificat, que la cultura popular convertí en una mena de Robin Hood a la catalana, amb fama d'honrat i justicier.

Tampoc no hi falten referències als boscos del Lluçanès i a d'altres indrets de Catalunya que van ser escenari, entre els segles XVI i XVII, de les accions de Rocaguinarda i la seva quadrilla. L'equipament tampoc no passa per alt la figura -possiblement fictícia- de Mercè de Pecanins, la promesa del bandoler, que simbolitza el lligam entre Rocaguinarda i Olost, un lligam que té la seva plasmació més popular en la parella de gegants del municipi, que també es poden veure a l'Espai.

Espai accessible per a persones amb mobilitat reduïda: espai situat a la planta baixa accessible amb cadira de rodes. Els plafons i els audiovisuals, que formen part del projecte La Mirada Tàctil, es poden visualitzar amb audiodescripció i llengua de signes.

Voleu passar-vos-ho bé amb família o amics i aprendre jugant? Entreu a l'Escape d'en PerotRocaguinarda: 80 minuts de joc assegurat on haureu d'aplicar totes les vostres dosis de lògica i enginy per poder trobar l'objecte més preuat del bandoler!

D'altra banda, si voleu complementar la visita amb el senderisme podeu conèixer els voltants d'Olost a través de diferents itineraris:

  • Itinerari dels Nyerros i Cadells
  • Itinerari de les Emboscades
  • Itinerari del Rebost
  • Itinerari Mercè Pecanins

Us hi esperem!

Experiències

El joc del romànic del Lluçanès

Llegir més...

Lluçanès a cavall

Llegir més...

Ruta de la Forja al Lluçanès

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Guanya 2 entrades dobles per una visita guiada a la…

Llegir més...

Descobreix l'Associació d'Hostaleria de Girona!

Llegir més...

Agenda

De portes Endins a Vic

14/07/2024 ...

Llegir més...

Toc d'Estiu a Navàs

16/07/2024 - 17/07/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!