Ruta ramadera a Olvan

Compartir
Ruta ramadera a Olvan

Us proposem una ruta que podeu gaudir caminant, a cavall o en BTT, que segueix una part del traçat dels antics camins ramaders, concretament dins del nucli berguedà d'Olvan

El recorregut de la ruta és de 8 quilòmetres i permet conèixer alguns dels elements naturals i paisatgístics d'Olvan, tot recuperant les vies de transhumància dels pastors de l'Edat Mitjana. 

Som-hi?

Sortim de la plaça de l'església de Santa Maria a Olvan, passant pel davant d'aquesta i introduint-nos al nucli antic, seguint les marques del GR1. Davant l'antiga fàbrica, prenem la pista pavimentada de la dreta, sortint del poble.

r229_ramadera_olvanPassem per Cal Roig, deixem el camí principal de la ruta i GR1, i prenem la pista de la dreta. Passem entre els coberts i la casa de ca l'Escaller.  Continuem per la pista de la dreta. Continuem per la pista engravada a la dreta. Arribem a la carretera asfaltada d'Olvan a Cal Rosal. La seguim uns 30 metres a l'esquerra i deixem les marques de la xarxa de senders que ens portarien fins a Cal Rosal. Prenem la pista de l'esquerra. Continuem per la pista engravada de la dreta.

En aquest punt arribarem a la Bauma. Passem pel costat de la casa de la Bauma. Si ens enfilem pel costat del camp de sobre la casa, podrem acostar-nos a la bauma (balma), antigament habitada que dóna nom a la casa. Continuem per la pista que passa per davant del paller. Prenem la pista de la dreta. Hem d'anar alerta en aquest punt de no saltar-nos el trencant. És just quan s'acaba el camp de l'esquerra, abans de començar una baixada.

Després d'una baixada, quan el terreny comença a planejar, prenem el camí a la dreta. Seguirem un tram un tub de conducció d'aigua. Sortim a una pista perpendicular, que prenem a l'esquerra. Arribem a la pista asfaltada que prenem a l'esquerra per arribar a Ferreres. Aquí hi ha la unió amb la proposta del camí principal per retallar les obres del polígon d'Olvan. Si continuem per aquesta pista a la dreta, enllaçarem amb el camí principal direcció Cal Rosal.

r229_esglesiaolvanEl punt tres d'aquesta ruta és Ferrerres, on hi trobarem tines medievals i la Capella de la Mare de Déu del Roser. Prenem la pista que va cap a la dreta, passem entre la casa i el corral. Un cop passat el trencant de la casa, continuem per la pista principal de l'esquerra, que seguirem fins a Rocarrodona.

Arribarem a Rocarrodona. En aquest punt enllacem amb el GR1 direcció Olvan que al mateix temps coincideix amb la ruta principal del Camí Ramader. Es tracta d'un itinerari provisional fins que no s'acabin les obres que es realitzen a la zona. Continuem per la pista secundària passant per davant la granja. Just davant la fàbrica de treballs amb fusta de Macusa creuem la pista asfaltada. Aquí trobarem un tram amb obres de la carretera d'Olvan a Prats de Lluçanès, per tant les indicacions poden canviar dia a dia.

Deixem la pista principal a la dreta i continuem per la pista secundària a l'esquerra. Continuem per la pista asfaltada a l'esquerra, a la dreta ens queda la casa Cal Cussa. Passem davant la casa de Sant Salvador Nou i enllacem amb una pista asfaltada que prenem a l'esquerra.

Arribem a Cal Roig, continuem per la pista principal direcció Olvan. Creuem la riera i ens enfilem passant per davant la fàbrica i agafant el carrer de l'esquerra que ens conduirà fins a la plaça de l'Ajuntament. Davant l'Església de Santa Maria, podem donar un tomb pel nucli antic, i tot seguit acostar-nos fins la plaça de l'Ajuntament d'Olvan.

Font: Ajuntament d'Olvan

Turisme del Berguedà

Llegir més...

Turisme Lluçanès

(a 14 Km)

Llegir més...

Centre d'interpretació de l'Església de Cal Pons

Puig-reig (a 9.6 Km)

Llegir més...

Menjars per emportar Boca a Boca

Berga (a 6.8 Km)

Llegir més...

Restaurant Apartaments Els Roures

Castellar del Riu (a 10.7 Km)

Llegir més...

Hostal de Montclar

Montclar (a 12.5 Km)

Llegir més...

Restaurant Gust Pizzeria

Berga (a 7 Km)

Llegir més...

Menjars per emportar Boca a Boca

Berga (a 6.8 Km)

Llegir més...

Berga Resort

Berga (a 5.8 Km)

Llegir més...

Restaurant Apartaments Els Roures

Castellar del Riu (a 10.7 Km)

Llegir més...

La Rovira

Sagàs (a 6 Km)

Llegir més...

Càmping Puigcercós

Borredà (a 13.4 Km)

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: guanya entrades i refresca't a Marineland

Llegir més...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Experiències

En Rubri i els secrets del riu al Berguedà!

Llegir més...

Sortides #MarxantJunts2024 amb Marxants de Muntanya

Llegir més...

Agenda

Cicle ViaVeu a Sant Julià de Ramis

14/07/2024 ...

Llegir més...

Cicle de música Notes d'Aigua a Arbúcies

14/07/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!