Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Compartir
Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Punts de recàrrega

Aquesta ruta està pensada per fer-la amb vehicle elèctric, tot i que es pot realitzar amb qualsevol altre cotxe. Al llarg del recorregut us proposarem municipis que disposen de punts de recàrrega i llocs d'interès per visitar mentre carreguem piles.

Els cotxes elèctrics són una bona manera de descarbonitzar el transport per carretera. Aquests vehicles no emeten gasos d'efecte hivernacle i no necessiten combustibles fòssils per funcionar. Això els fa una opció viable per contribuir a reduir la nostra petjada de CO₂. La constant millora de la tecnologia d'aquests automòbils fa que cada vegada siguin més eficients i ecològics.

Consulteu també les recomanacions a l'hora de viatjar en cotxe elèctric.

Número de trams

5

Número de trams
Quilòmetres totals

48,8

Quilòmetres totals
Emissions locals (cotxe elèctric)

2,67 KG

Emissions locals (cotxe elèctric)

8,65 KG

Emissions locals (cotxe dièsel)

El passat ens ha portat a ser tot el que som avui en dia i a conèixer els detalls de la nostra història és la base per entendre el funcionament del món actual. En aquesta nova ruta per fer en cotxe elèctric farem memòria i et suggerim visitar alguns dels museus més importants de les comarques d'Osona i el Ripollès.

Per aquest motiu, a través d'aquest viatge coneixerem pobles i ciutats que han evolucionat a través de professions mil·lenàries com l'adoberia, l'agricultura o la ramaderia, i altres més recents com la metal·lúrgia o la indústria en general.

En aquests museus podrem descobrir els oficis tradicionals que han fet desenvolupar pobles i ciutats cap a un futur pròsper. I no ho haurien pogut fer sense l'esforç de la seva gent. És per això que també destacarem la història d'aquestes persones, com han evolucionat i s'han aprofitat de les característiques de cada territori per crear-se una identitat pròpia i evolucionar.

Vic, Manlleu, Torelló, Les Masies de Voltregà i Ripoll són els punts on ens portarà aquesta ruta de museus i oficis. Com no pot ser d'altra manera, aquests pobles i ciutats de Catalunya també tenen encants fora dels museus, i et donarem algun consell perquè no et perdis els principals indrets més destacats de cadascun d'ells.

Preparat per viatjar al passat? Comencem!

Vic, la ciutat dels sants

Encetem la ruta pels museus industrials a la ciutat de Vic. Amb uns 47.500 habitants i una superfície de 30,6 km², la coneguda com a ciutat dels sants i capital de la comarca d'Osona és rica en cultura, monuments, gastronomia i història.

Però la primera parada que et porta a Vic és el Museu de l'art i de la pell. Ubicat al carrer Arquebisbe Alemany, 5, l'anomenat també MAP es va inaugurar l'any 1996.

La gran tradició en el treball de la pell a la ciutat és l'origen d'aquest museu, on hi podràs veure de primera mà la col·lecció aplegada pel reconegut adober vigatà Andreu Colomer Munmany.

Per a aquells que no sàpiguen de què es tracta, l'ofici d'adober consisteix en què la pell de determinats animals no es descompongui o podreixi un cop separada d'aquest sinó que es conservi per a poder-la utilitzar per a la creació de diferents objectes o vestimentes.

Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Museu de l'Art i de Pell de Vic. Foto: museuartpellvic.cat

Al MAP s'hi exhibeix una col·lecció centrada en objectes elaborats totalment o parcialment amb pell. Per exemple, baguls, paravents, frontals d'altar, arquimeses, cadires, selles de muntar, màscares, figures per a teatre d'ombres, etc. Les peces, de gran riquesa artística, són de procedència i èpoques molt diverses i mostren una gran varietat de tècniques del treball de la pell, com gravat, ferratjat, gofrat, calat, repujat, emmotllat o brodat.

A més, també s'hi organitzen exposicions temporals, totes elles relacionades amb el món de la pell i l'ofici d'adober.

Si tens temps per visitar més museus, a Vic no et quedaràs sense opcions. A més del MAP, pots trobar-hi també el Museu d'Art Medieval (MEV), que ocupa un lloc preeminent entre els museus d'Europa i aplega una de les millors col·leccions d'art romànic i gòtic del món, el Museu de Sant Antoni M.Claret, un complet espai didàctic sobre la vida del Pare Claret, o el Museu Balmes, on es pot veure una exposició sobre l'obra del filòsof vigatà Jaume Balmes.

Més enllà dels museus, si encara tens ganes de submergir-te en la capital d'Osona, et recomanem que facis un passeig per la seva encantadora plaça Major, una plaça porxada de forma quadrada amb arcades que fan tota la volta a la plaça. Allí s'hi concentra gran part de la vida social de la ciutat, i podràs asseure't en una terrassa, visitar l'Ajuntament o comprar algun deliciós embotit de la comarca.

Per últim, no marxis de Vic sense veure el Temple Romà i la Catedral. El primer es tracta del monument més important de la ciutat per la seva antiguitat, ja que va ser construït a principis del segle I. Pel que fa a la catedral de Vic, ubicada al centre històric de la ciutat, és un imponent edifici que presenta una mescla d'estils que van des del romànic fins al neoclàssic.

Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Temple Romà de Vic. Foto: Vic Turisme

Propera parada?

9,6 KM (Manlleu)

Necessiteu recarregar?

Necessiteu recarregar?

Vic

Punts de recàrregaCarrer de Miramarges, 4

Punts de recàrregaC/ Eix Onze de Setembre, 26

Punts de recàrregaAv. del Mercat, 6

Punts de recàrregaPassatge de la Generalitat, 3

Gurb (a 2.6 km)

Punts de recàrregaCarr. Sant Bartomeu del Grau, 64

I mentrestant: pots visitar el Castell de Gurb, ubicat al cim d'un turó al centre del poble. Lamentablement, el seu estat de conservació no és l'ideal, però aquest va tenir una gran importància històrica. Tot fent una bona caminada mentre tens el vehicle carregant, podràs arribar fins a la creu que fa un segle que el corona el turó, també anomenat de la creu de Gurb.

Calldetenes (a 3.5 km)

Punts de recàrregaCarrer Joan Maragall

I mentrestant: carregues el teu vehicle elèctric per reprendre la marxa, et recomanem que visitis el cor de la ciutat de Calldetenes, que el formen el casal parroquial, l'església de la Mercè i la plaça Vella. Tot i que ha patit diferents canvis amb el pas dels anys, aquest és l'indret més emblemàtic de la vila i no et deixarà indiferent.

Roda de Ter (a 4.6 km)

Punts de recàrregaC/ Joan de Mas 2

I mentrestant: la parada obligatòria de Roda de Ter és a la Casa Miquel Martí i Pol. Un dels poetes més rellevants de la història de Catalunya va néixer en aquesta localitat, i actualment pots visitar la seva Fundació, on hi podràs trobar una exposició que et mostrarà la vida i obra de l'artista gràcies a documents i objectes originals.  

Altres punts de recàrregaAltres punts de recàrrega

Manlleu, la capital del ter

Distància: 9,6 km

Puja al teu vehicle elèctric ben carregat i abandona la capital d'Osona per la carretera B-522 en direcció a Manlleu. Després d'uns 15 minuts de recorregut, arribaràs a la següent parada de la ruta que circula per la plana de Vic. Manlleu és una ciutat amb una població de gairebé 21.000 habitants i una superfície de 17,2 km².

“La capital del Ter”, com és coneguda Manlleu, és una ciutat mil·lenària amb identitat pròpia i amb un passat industrial destacat.

El riu Ter ha definit els límits de la ciutat i forma part dels seus paisatges i del seu desenvolupament urbà. El passat, present i futur de la ciutat manté una estreta relació directa amb el riu. I és per aquest motiu que la teva següent parada serà, com no podia ser d'altra manera, el Museu del Ter.

Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Museu del Ter de Manlleu. Foto: Museu del Ter

Ubicat a la plaça de les Dones del Ter, el museu té l'objectiu principal de fer valdre el patrimoni industrial i natural de la conca mitjana del riu Ter. Per aquest motiu, és un museu de territori i societat que es projecta sobre el territori més enllà de l'edifici i de les seves col·leccions.

L'edifici del Museu del Ter ocupa una antiga fàbrica de filatura de l'any 1841 i és un espai dinàmic que ofereix multitud d'opcions als seus visitants. Podràs gaudir de 1500 m2 d'exposicions i un gran nombre d'activitats per entendre la història industrial del Ter i la seva biodiversitat.

Els prop de 6.500 objectes conservats es poden agrupar en diferents àmbits temàtics: ciència i tècnica; etnologia i història local; arqueologia i ciències naturals. Al museu hi ha exposicions permanents com La Fàbrica de Riu, Les turbines Francis i Fontaine, la Societat Industrial i Els rius mediterranis.

Centrant-nos en la industrialització i els oficis que marquen el sí d'aquesta ruta, cal destacar que al museu s'hi explica la formació de desenes de fàbriques i colònies tèxtils, que van convertir Manlleu i Osona en un dinàmic districte industrial. El procés d'industrialització va arribar acompanyat de profundes transformacions socials i culturals. A través de peces audiovisuals, maquetes, escenografies i altres recursos, podràs veure la tasca que feien a les fàbriques els fabricants i els obrers, especialment les dones, que eren la mà d'obra principal de les fàbriques tèxtils del Ter.

Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

 Exposició al Museu del Ter de Manlleu. Foto: Museu del Ter

A més de les exposicions permanents, el Museu del Ter té un apartat per passar-ho d'allò més bé amb la família. L'EscapeTour del serpent de Manlleu és un escaperoom exterior per descobrir el patrimoni de Manlleu tot resolent els enigmes sobre la llegenda del Serpent. El Tresor de la Quimeta, L'Enigma del Ter o el Joc dels Ocells del Ter són altres activitats que et permetran descobrir la ciutat i el seu passat mitjançant jocs per a totes les edats.

Com pots veure, les opcions són enormes i per aquest motiu el Museu del Ter és un dels més destacats de Catalunya i un requisit indispensable al visitar Manlleu.

Tot i que el museu és el gran punt d'atracció cultural i històrica, et recomanem altres punts interessants de la ciutat, i que mantenen el riu i la industrialització com a protagonistes. En són bons exemples la Colònia Rusiñol amb el Cau Faluga o l'antiga residència de tendències modernistes de la família Rusiñol. I si simplement vols caminar i descobrir el cor de la ciutat, passeja't per l'actual Passeig del Ter, el centre d'oci i de lleure a cel obert més conegut de Manlleu.

Propera parada?

6,2 KM (Torelló)

Torelló, vil·la tornera per excel·lència

Distància: 6,2 km

A 10 minuts en cotxe de Manlleu hi trobem la vila de Torelló. Per arribar-hi cal seguir la carretera BV-5224 durant uns sis quilòmetres. Torelló s'ubica al cor de la Vall del Ges, a la confluència dels rius Ges i Ter. Té prop de 15.000 habitants i una superfície de 13,5 km².

La indústria és la base del desenvolupament econòmic del municipi de Torelló. Tot i que encara manté certa activitat agrícola i ramadera, la metal·lúrgia, el tèxtil i la torneria són els motors de l'activitat econòmica de la ciutat.

I aquí és on ens tornem a aturar perquè visitis un museu relacionat, aquest cop, amb la torneria. Aquest sector és tradicional a Torelló i és una activitat molt arrelada, ja que a la vall del Riu Ges és on s'hi concentra el nombre més gran d'empreses de tot Catalunya relacionades amb aquesta activitat.

La torneria és una tècnica que consisteix a donar forma a peces de metall mitjançant el torn. La història de la torneria a Torelló data almenys del segle XIII, però va tenir el seu auge a partir de mitjan segle XIX, amb la creació dels grans tallers de banya i fusta Pujol (1853) i Vidal (1854). S'hi feien molts productes, però principalment joguines, objectes de decoració, mobiliari i pipes.

El Museu de la Torneria de la Vall del Ges té la seva seu a l'antiga fàbrica Can Vidal, al carrer la Pau, 14, de Torelló. Allí hi pots trobar la història d'aquest ofici artesà, el torner de fusta i banya, que, amb l'arribada de la industrialització, es convertí en un sector industrial complementari del sector tèxtil.

Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Museu de la Torneria de Torelló. Foto Osona Turisme

L'edifici on s'ubica el museu, la Torneria Vidal, és un exemple de l'arquitectura industrial duta a terme pels mestres d'obra i enginyers de finals del segle XIX. El Museu de la Torneria de la Vall del Ges es va crear l'any 1995 i amb el pas dels anys ha anat evolucionant, especialment amb donacions que desinteressadament han dut a terme els propietaris de les torneries.

A la planta baixa del museu hi podràs veure el procés productiu de les grans fàbriques especialitzades en la fabricació de complements per a la indústria tèxtil, com poden ser una bitlla de teler, d'un rodet d'ordidor o un canó de metxera.

A la primera planta hi descobriràs l'origen de la torneria i la seva evolució. El museu se centra en el cas concret de la Vall del Ges, però també hi podràs trobar informació sobre altres centres de torneria que hi va haver a Catalunya, com Sant Hilari Sacalm, Arbúcies o Manresa.

Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Museu de la Torneria de Torelló. Foto: gesbisaura.cat

Amarats d'història industrial i de l'ofici de torner, Torelló té altres atractius turístics que també val la pena que puguis descobrir. Si tens la sort d'anar-hi per Carnestoltes, podràs viure una de les festes més boges i conegudes de Catalunya. Però durant la resta de l'any et recomanem especialment la visita a l'església de Sant Feliu de Torelló, protegida com a bé cultural d'interès local. Ubicada al centre històric de la localitat, l'església s'albira des de tots els indrets del municipi.

Propera parada?

7,2 KM (Les Masies de Voltregà)

Necessiteu recarregar?

Necessiteu recarregar?

Torelló

Punts de recàrregaPlaça Fra Bernardí

Punts de recàrregaCarrer Eduard Rifà, 76

Altres punts de recàrregaAltres punts de recàrrega

Orís (a 7,9 km)

Punts de recàrregaAvinguda del Castell, 1

 

I mentrestant: pots fer una excursió tot caminant fins al Castell d'Orís, on podràs gaudir d'una espectacular vista panoràmica. Tot i trobar-se en ruïnes, el castell se situa al capdamunt d'un turó i té una forma inconfusible. L'existència d'aquesta fortificació està datada de l'any 914 i complia la missió de salvaguarda el pas del riu Ter camí de Ripoll.

Altres punts de recàrregaAltres punts de recàrrega

Les Masies de Voltregà i l'origen del coure

Distància: 7,2 km

Abandona Torelló amb el teu vehicle elèctric i agafa la carretera BV-5225 per incorporar-te posteriorment a la C-17. A 10 minuts en cotxe et plantaràs a la següent destinació de la ruta, el poble de Les Masies de Voltregà, encara situat a la Plana de Vic. Amb poc més de 3.000 habitants i una superfície de 22,4 km², dins del seu terme municipal s'hi ubica el petit municipi de Sant Hipòlit de Voltregà. Les Masies de Voltregà va constituir-se com a municipi independent després de segregar-se de la vila de Sant Hipòlit de Voltregà l'any 1801.

I en aquest petit indret de la Plana de Vic hi trobem un museu únic a tot Europa: el Museu del Coure. El podràs localitzar a la Colònia Lacambra, s/n, en un edifici modernista espectacular, una antiga torre dels Comtes Lacambra, de principis del S. XX, que es troba a dins de les instal·lacions de l'empresa La Farga.

Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Museu del Coure de les Masies de Voltregà. Foto: Lluïsa Goberna

El Museu del Coure de Les Masies de Voltregà es va inaugurar l'any 2008 amb motiu de la celebració del bicentenari del naixement de La Farga. El seu objectiu principal és la divulgació de les aplicacions que La Farga ha fet del coure al llarg de la història en l'àmbit industrial, econòmic i ambiental.

El Museu del Coure disposa de diferents recursos, col·leccions i una oferta pedagògica molt interessant perquè els visitants puguin conèixer el descobriment del coure, els orígens de la metal·lúrgia i la rellevància del coure des d'aleshores fins a la industrialització. El coure és un element químic de color vermellós que pertany al grup dels metalls nobles. És un metall rellevant perquè és un excel·lent conductor de la calor i de l'electricitat i, a la vegada, és dúctil i mal·leable. Així mateix, el coure participa en funcions biològiques de persones, animals i plantes.

Un cop dins el museu trobaràs una passarel·la feta com no, de coure, des d'on podràs veure en directe el procés productiu de transformació del coure de La Farga, a més de veure com era la colònia antigament i una planta de trefilaria.

I un cop conegut el món del coure en aquest apassionant museu, et recomanem que et dirigeixis al santuari de la Mare de Déu de la Gleva. Aquesta església és una obra protegida com a Bé Cultural d'Interès Local i és el segon santuari més important de Catalunya després del Santuari de Montserrat. Per tant doncs, és de visita obligatòria.

Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Santuari de la Mare de Déu de la Gleva

La llegenda diu que una pastoreta va trobar la Mare de Déu al puig del Terrer, dintre d'una cova formada per dues columnes que sostenien una gleva. Per aquest motiu, el 1286, es va fer una capella en el lloc on es va trobar la imatge. Posteriorment, s'hi van anar afegint construccions fins al 1766, quan va finalitzar la construcció actual. 

Propera parada?

25,8 KM (Ripoll)

Necessiteu recarregar?

Necessiteu recarregar?

Les Masies de Voltregà

Punts de recàrregaCasa Forta el Despujol, Carretera C-17, 70.400

Sant Quirze de Besora (a 10,2 km)

Punts de recàrregaCarrer d'Emma, 13

 

I mentrestant: si tens la sort d'aturar-te a Sant Quirze de Besora per carregar piles, podràs descansar tranquil·lament pel parc municipal a la vora del Ter o visitar la coneguda Ratafia Bosch, originària d'aquest poble d'Osona. La destil·leria, oberta des de l'any 1892, es pot visitar, i d'aquesta manera podràs conèixer l'elaboració i tastar una de les begudes catalanes més tradicionals.

Altres punts de recàrregaAltres punts de recàrrega

Ripoll, el bressol de catalunya

Distància: 25,8 km

Esperem que tinguis el cotxe elèctric ben carregat abans d'abandonar Les Masies de Voltregà, ja que el trajecte fins a la nova destinació és lleugerament més llarg. Seguint la carretera C-17, en uns 25 minuts arribaràs a Ripoll, últim punt de la teva ruta i única localització fora de la comarca d'Osona.

Ripoll és la capital de la comarca del Ripollès, compta amb uns 10.500 habitants i és considerat El Bressol de Catalunya. Per què? Et demanaràs. Doncs per la seva situació territorial estratègica i per la seva prematura activitat industrial i empresarial. A la ciutat es va construir el monestir més important del país,el Monestir de Santa Maria de Ripoll, fundat pel comte Guifré el Pilós.

La ciutat ha estat sempre una important confluència de persones procedents d'altres contrades. I aquesta diversitat cultural i activitat econòmica la van convertir en un dels referents que es va guanyar el sobrenom de El Bressol de Catalunya.

Però després de conèixer aquest detall de la història de Ripoll, et tornem a centrar en els museus, que són el sí de la teva ruta. A Ripoll hi podràs visitar el Museu Etnogràfic. Ubicat a la Plaça de l'Abat Oliba, a la seu de l'antic edifici de can Budellers, exhibeix una gran col·lecció d'objectes lligats a la vida privada, als oficis i a la indústria.

Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Museu Etnogràfic de Ripoll. Foto. Museu Etnogràfic de Ripoll

El Museu Etnogràfic de Ripoll va ser fundat el 1929 i va ser el primer que va aplegar material etnogràfic a Catalunya. La principal missió d'aquest centre és documentar, estudiar, difondre i conservar el patrimoni etnològic material i immaterial de la comarca del Ripollès.

Hi podràs trobar tres exposicions permanents sobre la història del museu al llarg dels seus més de 80 anys, col·leccions relacionades amb el sector de la pagesia, del treball i la vida a la llar, els artesans i finalment, la industrialització.

Així doncs, és un indret ideal per descobrir el passat i la transformació de la societat a través dels oficis i les persones.

A més de les exposicions permanents, el Museu Etnogràfic de Ripoll també exposa diferents col·leccions molt curioses, com armes de foc ripolleses, jocs i joguines o religiositat.

I... no ens volem acomiadar de Ripoll sense parlar d'una altra visita molt rellevant de la capital del Ripollès, que anirà lligada amb tot el que has conegut en l'anterior museu. I aquesta és ni més ni menys que La Farga Palau de Ripoll, que podràs trobar al passeig de la Farga Catalana, 16.

Ruta dels oficis en Cotxe Elèctric per Osona i el Ripollès

Museu La Farga Palau de Ripoll. Foto. Museu Etnogràfic de Ripoll

Fundada com a farga de ferro al segle XVII, va mantenir la seva activitat durant cinc segles, fins al 1978. Com a dada important, va ser l'única farga de Catalunya que va elaborar peces d'aram fins a la segona meitat del segle XX.

Actualment, la Farga Palau de Ripoll es pot visitar per descobrir les seves antigues instal·lacions i conèixer tot el procés de fabricació. L'any 1986, La Farga Palau de Ripoll va ser reconeguda com a lloc d'interès metal·lúrgic mundial per l'AmericanSociety for Metals.

Necessiteu recarregar?

Necessiteu recarregar?

Ripoll

Punts de recàrregaC-17, 17, 17500 Ripoll, Girona

Rocafiguera (a 3.7 km)

Punts de recàrregaN-260, 92

 

I mentrestant: pots fer una petita excursió tot caminant fins a la Font del Tòtil, on podràs relaxar-te en una zona lúdica molt atractiva i plena de naturalesa. El riu Freser passa a pocs metres de l'àrea i hi ha una zona per poder fer pícnic.

Sant Joan de les Abadesses - La Colònia Jordana (a 8.2 km)

Punts de recàrregaN-260, Sant Joan de les Abadesses

 

I mentrestant: et recomanem que mentre carreguis el cotxe visitis la Colònia Jordana de Sant Joan de les Abadesses. Ubicada als peus del riu Ter, aquesta antiga colònia tèxtil també coneguda com a Cal Gat està inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Altres punts de recàrregaAltres punts de recàrrega

Punts de recàrrega

Propera parada?

Consulteu tots els punts de recàrrega que trobareu fins arribar a la vostra propera destinació.

En col·laboració amb

Etecnic

Etecnic és el líder en instal·lacions 360° de mobilitat elèctrica, connectada i renovable. Ha dut a terme més de 1.100 projectes, gestiona més de 7.000 punts de càrrega de vehicles elèctrics, compta amb més de 700.000 usuaris registrats a la seva APP EVcharge, pel qual ha entregat més de 3 milions d'hores de recàrrega i reduït més de 21.000 tones de CO₂.

Circuit d'Osona Karting

Vic (a 3 Km)

Llegir més...

Ripollès Turisme

(a 1.5 Km)

Llegir més...

MEV, Museu d'Art Medieval

Vic

Llegir més...

Museu Etnogràfic de Ripoll

Ripoll

Llegir més...

Braseria Les Comes

L’Esquirol (a 9.4 Km)

Llegir més...

Restaurant Dachs

Les Llosses (a 8.4 Km)

Llegir més...

La Santa Restaurant

Ribes de Freser (a 10.3 Km)

Llegir més...

La Closa

Castellar de n'Hug (a 17 Km)

Llegir més...

Hotel Rural Les Planes del Grau

Sant Joan de les Abadesses (a 11.8 Km)

Llegir més...

Càmping El Pont de Barcelona

Vilanova de Sau (a 12.1 Km)

Llegir més...

Angelats Hotel

Ribes de Freser (a 10.3 Km)

Llegir més...

Apartaments del Bosc

Ribes de Freser (a 12.2 Km)

Llegir més...

Destaquem...

Tarragona, camins, platges i espais verds

Llegir més...

Descobreix Soriguera, un tresor amagat al cor del Pirineu Català

Llegir més...

Propostes

Estada en parcel·la (2 nits) 10-12 de maig 24 al Càmping la…

Llegir més...

50,00 €

Via ferrata de Sant Feliu de Guíxols - Cala Molí

Llegir més...

40 €

Agenda

Sant Jordi a Tàrrega

23/04/2024 - 24/04/2024 ...

Llegir més...

La Gastronomia és Cultura a Sentmenat

24/04/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!