Museu Internacional dels Titelles de Catalunya, Masia Can Falguera Palau-solità i Plegamans

Compartir
Masia Can Falguera, Carrer de Can Mas, 1-3 Palau-solità i Plegamans
Trucar 938 64 04 12
Contactar contacte@mitmuseudetitelles.com
Veure vídeo

Reserva online

MIT, és un espai per al descobriment i el coneixement col·lectiu, on t'oferim un tracte exclusiu i personalitzat.

Visites escolars

Us acompanyem en un recorregut per les sales del museu on veureu titelles del món, antics i actuals, i les seves tècniques de manipulació. Els mestres i educadors podeu trobar materials per a treballar les emocions i millorar els aprenentatges utilitzant com a recurs els titelles. Entrareu a l'espai lúdic: “Manipula i juga amb els titelles”. Seguidament gaudireu d'un espectacle i després us fem de guies en la construcció del vostre titella i us l'emportareu a casa.

Visites familiars o amb amics

Fem un itinerari per les sales del museu on descobrireu moltes històries de titelles antics i actuals que han actuat per tot el món. Tindreu l'oportunitat de ser titellaires per un dia en el nostre espai lúdic: “Manipula i juga amb els titelles”, i després veureu un espectacle que us acostarà al món dels titellaires. Visitar el museu és una font d'aprenentatges que crea una nova manera de relacionar-se amb la família i els amics, estimulant la imaginació i la creativitat.

Visites per a grups

Les visites guiades en grup són una manera diferent de conèixer el museu de titelles amb els teus amics, família, companys de feina… Gaudireu de les sales d'exposició on descobrireu el gran ventall de titelles que hi ha en el món. Una part del recorregut lúdica fomenta la comunicació entre tots els membres i un espectacle de màgia i titelles tancarà l'activitat. El MIT dóna la possibilitat d'adaptar la visita a les necessitats del col·lectiu. S'ha de fer reserva prèvia.

Activitats puntuals

El MIT impulsa i organitza diferents activitats inclusives relacionades amb les arts escèniques, plàstiques, l'educació, la literatura i el patrimoni. Dirigeix i coordina les Jornades Internacionals de Titelles i Educació. Aquest any 2023 serà la seu del Dia Mundial de la Marioneta a Catalunya i també es realitzarà la Jornada Educativa 0-6 anys. Està previst, en el proper curs, recolzar diverses iniciatives de formació en l'àmbit de titelles, teatre visual i d'objectes.

Titella i Teràpia

El titella és un recurs que serveix per alliberar les emocions i aprendre a gestionar-les. Intervé com a mediador i comunicador natural d'elles. El vincle íntim amb el titella com a prolongació del propi jo, fomenta un sentiment de confiança com a instrument expressiu i està privat d'amenaces. Una activitat del museu és la formació de la utilització dels titelles com a recurs terapèutic i educatiu. També hi han exposats titelles que han fet servir professionals de la salut.

Lloguer d'espais

La Masia de Can Falguera, on està ubicat el MIT, és un edifici històric amb elements medievals, gòtics, modernistes i noucentistes. Disposa d'espais singulars i polivalents perquè l'esdeveniment sigui un èxit. El museu els posa a disposició d'empreses i entitats per celebrar actes corporatius, rodes de premsa, conferències, exposicions, reunions, rodatges, presentacions… Podeu concertar una visita per saber si el lloc és adient per a les vostres activitats.

Residències

Donem suport als creadors i investigadors. Un dels objectius del museu de titelles és recolzar la creació i producció d'activitats escèniques facilitant l'accés de les instal·lacions a creadors, investigadors i artistes per dur a bon terme les seves propostes, oferint-los un lloc per a la recerca i consolidació dels projectes. El MIT també dona la possibilitat de contractar el servei d' acompanyament artístic.

La nostra missió és:

  • Posar en valor l'art del titella en totes les seves vessants
  • Potenciar el museu com a agent de transformació social, cultural i econòmica amb impacte directe i indirecte en la vida dels ciutadans
  • Transmetre coneixements
  • Promoure el patrimoni arquitectònic i museístic
  • Construir lligams inter-generacionals
  • Provocar experiències creatives generadores d'evolucions personals
  • Promocionar el titella català
  • Crear aliances i compartir reptes 

Agenda

Efímera Estiu a Santa Perpètua de Mogoda

18/07/2024 ...

Llegir més...

Efímera a Santa Perpètua de Mogoda

18/07/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Sorteig: guanya entrades i refresca't a Marineland

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!