Museu del Ferrocarril de Móra la Nova Móra la Nova

Compartir
C/ Estació Renfe s/n Móra la Nova
Trucar 676 64 03 45
Contactar museuferrocarrilmoralanova@gmail.com
Veure vídeo

El Museu del ferrocarril de Móra la Nova es troba a les antigues instal·lacions ferroviàries d'aquesta localitat i va ser un dels dipòsits de locomotores de vapor més importants d'Espanya amb un centenar de màquines i on treballaven un miler d'operaris.

La FPPFI Fundació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial, ha dissenyat un ambiciós projecte d'arqueologia industrial que inclou la recuperació dels antics edificis d'aquest emplaçament ferroviari i la posada en funcionament d'un tren turístic entre la Costa Daurada i les comarques de l'interior de Tarragona.

Una altre fita, ha estat la creació d'un taller d'ocupació de formació en superestructura ferroviària, perquè aquest és un dels aspectes de la nostra entitat, la formació específica en matèria ferroviària.

Els nostres socis voluntaris us acompanyaran en una visita guiada on podreu veure l'edifici de l'Enclavament, l'únic que es conserva a Catalunya, des d'on es controlaven les circulacions dels trens i és formaven les composicions de les mercaderies destinades a la península Ibèrica. A través d'unes grans vidrieres tindreu una visió total del recinte ferroviari. Aquesta instal·lació, va ésser en el seu moment, un dels primers sistemes de control d'estacions de tipus electromecànic d'Europa.

També, podreu veure les antigues cotxeres de carruatges, que avui tenen la funció de petit taller de vehicles i on podreu pujar a un dels tractors dièsel que va començar a substituir les locomotores de vapor en les maniobres. Visitarem el pont giratori de 23 metres de diàmetre i 70 tones de massa, on es giraven les màquines.

Finalitzarem el recorregut a la nova cotxera del tren turístic on es restauren i conserven alguns exemplars de locomotores de diferents tipus de tracció, automotors, cotxes i vagons, i a través d'ells veurem l'evolució del ferrocarril al llarg del temps. L'estrella del Museu és la 241F-2238, una màquina de vapor de gran potència, que remolcava els anys 50 i 60, els trens expressos entre Barcelona i Madrid i que és l'únic exemplar que es conserva i que formava part del dipòsit de Móra la Nova.

Passeig amb la vagoneta “el Tro” i la locomotora MEMÉ

Des de la primavera de 2018 disposeu de la possibilitat de fer un petit recorregut per dins de les instal·lacions del museu a bord d'aquesta vagoneta de vores mitges amb capacitat per a 25 persones. Es tracta d'una activitat pensada per a grups i, molt en especial, per a grups escolars.

Cotxe restaurant

Vols realitzar una celebració diferent? Vine a celebrar amb nosaltres la teva celebració a bord del nostre cotxe restaurant, totalment adaptat per a sopars i aniversaris.

Vine a conèixer el nostre nou espai al Museu del Ferrocarril de Mora la Nova.

Agenda

Festa del Vapor al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova

09/03/2024 - 10/03/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!