Museu Arqueologia de Catalunya Barcelona

Compartir
Passeig de Santa Madrona, 39-41 Barcelona
Trucar 934 23 21 49
Contacte macvisites.acdpc@gencat.cat

Reserva online

El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) és un museu nacional format per una seu a Barcelona, una al monestir de Sant Pere de Galligants, a Girona, i tres imprescindibles jaciments arqueològics: la ciutat grecoromana d'Empúries de Castelló d'Empúries, la ciutat ibera més gran de Catalunya, a Ullastret, i el conjunt monumental d'Olèrdola. El MAC té objectiu d'ensenyar, qüestionar, sorprendre i emocionar als seus visitants. Presenta i conserva la col·lecció arqueològica més important de Catalunya, tant pel nombre de béns conservats com per la seva diversitat. També integra dos centres de recerca, el Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), un equip d'arqueòlegs, submarinistes i investigadors que és pioner en el Mediterrani i el Centre Iberia Graeca.

La seu de Barcelona està situada als peus de la muntanya de Montjuïc, un dels pulmons verds de la ciutat, i alberga els serveis centrals del MAC. És un enclavament únic on el passat i el present poden gaudir-se alhora, un edifici d'estil historicista, construït - com altres de la zona - arran de l'Exposició Internacional del 1929. Ofereix una exposició permanent que fa un viatge a les arrels de la nostra civilització. El 2023 presenta, especialment, l'exposició temporal 'Naufragis. Història submergida', que recull les troballes, els tresors i la investigació que durant 30 anys ha fet el CASC. La ciutat grecoromana d'Empúries, combina les característiques d'un museu convencional amb les d'un jaciment museïtzat, ubicat en un dels indrets més fascinants de tota la Mediterrània occidental, una magnífica ciutat grega. Conserva l'estàtua del déu Asclepi, del segle II aC, que és l'obra d'art grega més important trobada fins a hores d'ara a la Península, i també mosaics romans excepcionals com el "Sacrifici d'Ifigènia", del segle I dC. Pels amants del món iber, Ullastret, al Baix Empordà, ens presenta la ciutat ibera més gran de Catalunya: el Puig de Sant Andreu és una aturada obligatòria. Allà s'hi han descobert els textos més antics en alfabet ibèric, alguns d'ells datats al segle V aC. La seu d'Olèrdola és, també, un jaciment museïtzat. Es tracta del conjunt monumental del Castell d'Olèrdola, que integra restes que van des de la prehistòria fins a l'edat mitjana. Finalment, la seu del MAC a Girona presenta una exposició ubicada a l'església i el claustre romànic de l'antic monestir de Sant Pere de Galligants. L'interès d'aquest lloc és doble: per una banda, és un monument carregat d'història i, per altra, un centre on es pot experimentar alhora la memòria, l'art i la cultura.

El MAC és, doncs, un referent en la conservació del nostre patrimoni arqueològic i un lloc on descobrir la nostra història antiga. El patrimoni, la innovació museogràfica i la programació d'activitats en un ambient singular i amable van plegats per situar-lo entre les més destacades destinacions culturals.

Agenda

Visita el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

27/03/2023 ...

Llegir més...

Visita la Casa Museu Amatller a Barcelona

28/03/2023 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Viu la tardor a Roses!

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!