Monestir de Sant Pere de Rodes El Port de la Selva

Compartir

El Monestir de Sant Pere de Rodes s'aixeca en un dels cims de la Serra de Rodes, una cadena muntanyosa situada al nord de l'Alt Empordà, prop de la costa, sobre del Port de la Selva. És un dels nombrosos exemples de l'arquitectura romànica catalana, però potser és un dels més sofisticats des del punt de vista arquitectònic.

Des del segle XI fins al XIV, va ser el principal centre espiritual del comtat d'Empúries i la seva grandesa es reflecteix en les majestuoses dimensions del conjunt monacal. Aquest està format per l'església, el campanar, el claustre, les sagristies, les dependències per a la vida quotidiana i el Palau de l'Abat.

El monestir està construït en terrasses per adaptar-se al terreny, i els diferents edificis s'organitzen al voltant del claustre i l'església, que va ser construïda entre els segles X i XI. En aquests dos edificis es pot admirar una excepcional mostra de l'escultura romànica: les columnes (algunes originals de l'antiguitat) i els capitells que les coronen, testimonis de la forta influència clàssica d'aquesta singular església.

A l'exterior, la portalada, realitzada pel Mestre de Cabestany, exhibia diverses escenes de la vida de Crist esculpides en marbre blanc. Malgrat que només s'han conservat fragments d'aquesta obra, ens donen una idea de l'extraordinària qualitat artística, probablement una de les millors del seu temps.

Des del monestir, es pot gaudir d'unes vistes impressionants del Cap de Creus. Abans d'arribar-hi, es troben les restes del poble medieval de Santa Creu de Rodes, entre les quals destaca l'església de Santa Helena de Rodes.

Sant Pere de Rodes és molt més que un monestir: cicles de concerts, visites guiades i teatralitzades, itineraris per la zona… Us ho perdreu? 

Les activitats educatives permetran als més petits des de participar en jocs de pistes fins a conèixer un monjo que va viure en el Monestir.

Horari de visites:

De dimarts a diumenge, inclosos els festius.

  • De l'1 d'octubre al 31 de maig: de 10:00h a 17:30h.
  • Horari de Setmana Santa:
    • Divendres, dissabte i diumenge de 10:00h a 19:00h.
    • Dilluns de 10:00h a 17:30h.
  • De l'1 de juny al 30 de setembre: de 10:00h a 20:00h.

Tancat els dilluns no festius, el 25 i 26 de desembre i l'1 i 6 de gener.

*La taquilla i l'entrada es tanquen 30 minuts abans del límit horari.

Agenda

Llançà Summer, història i patrimoni

19/07/2024 ...

Llegir més...

Llançà Estiu 2024 vacances actives en família

19/07/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: guanya entrades i refresca't a Marineland

Llegir més...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!