La Rovira Sagàs

Compartir
Capacitat: 13 | Casa Malla s/n Sagàs
Contactar info@larovira.cat
Veure vídeo

Reserva online

Tancant cercles és l'expressió d'una manera de fer, la filosofia de produir d'acord amb les formes artesanes tradicionals i controlar tots i cadascun dels processos productius. El cicle comença amb la terra, que és l'origen de tot i el que dóna sentit al que som: una família pagesa.

Viu a pagès

La Rovira és una masoveria que forma part de l'explotació de la Casa Malla de Sagàs. Es tracta d'una casa de pagès independent situada a 2,5 km del petit nucli de Sant Andreu de Sagàs (Berguedà) i a 2 km de la casa pairal. Les activitats principals de la finca són l'agricultura (cultiu de cereals i farratges), la ramaderia bovina extensiva, les granges de porcs, capons i pulardes, i els aprofitaments forestals.

Viu l'agroturisme

L'agroturisme és una forma de turisme rural que pretén complementar l'economia familiar dels pagesos i ramaders mitjançant una oferta d'allotjament i altres serveis, així com d'activitats d'oci. De fet, és el tipus de turisme rural més arrelat a l'entorn camperol perquè es desenvolupa en una explotació agrària familiar i utilitza edificacions ja existents, que han estat restaurades amb aquesta finalitat. Es tracta, doncs, d'una iniciativa que ajuda als pagesos a mantenir la seva activitat tradicional i, alhora, a facilitar la conservació del patrimoni i del paisatge del camp.

Viu a la natura

L'agroturisme té una clara vocació de respecte i de contacte amb els ecosistemes. Des de la Rovira de Sagàs (a 650 metres d'altitud) es pot gaudir del paisatge rural dels serrats i de les petites valls del Baix Berguedà, amb una gran varietat de flora i fauna, just al límit de la comarca natural del Lluçanès. La proximitat de la riera de Merlès, amb una zona declarada d'interès natural, és un al·licient per destacar. Cap al nord, a poc més de 30 km, podem accedir a indrets muntanyencs de gran bellesa, com els Rasos de Peguera o les valls del Pedraforca, ja dins del territori del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

La comarca és un bon lloc per a practicar diferents esports com el senderisme, la bicicleta de muntanya o el parapent.

 

Nº d'inscripció al Registre de Turisme de Catalunya: PCC-000079

Agenda

Cursa Sant Jaume a Gironella

26/07/2024

Llegir més...

Fira de Sant Jaume i el TastaQmarca a Prats de Lluçanès

27/07/2024 - 28/07/2024

Llegir més...

Destaquem...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Sorteig: guanya entrades i refresca't a Marineland

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!