La Rovira Sagàs

Compartir
Casa Malla s/n. Sagàs
Capacitat: 13

Reserva online

Tancant cercles és l'expressió d'una manera de fer, la filosofia de produir d'acord amb les formes artesanes tradicionals i controlar tots i cadascun dels processos productius. El cicle comença amb la terra, que és l'origen de tot i el que dóna sentit al que som: una família pagesa.

Viu a pagès

La Rovira és una masoveria que forma part de l'explotació de la Casa Malla de Sagàs. Es tracta d'una casa de pagès independent situada a 2,5 km del petit nucli de Sant Andreu de Sagàs (Berguedà) i a 2 km de la casa pairal. Les activitats principals de la finca són l'agricultura (cultiu de cereals i farratges), la ramaderia bovina extensiva, les granges de porcs, capons i pulardes, i els aprofitaments forestals.

Viu l'agroturisme

L'agroturisme és una forma de turisme rural que pretén complementar l'economia familiar dels pagesos i ramaders mitjançant una oferta d'allotjament i altres serveis, així com d'activitats d'oci. De fet, és el tipus de turisme rural més arrelat a l'entorn camperol perquè es desenvolupa en una explotació agrària familiar i utilitza edificacions ja existents, que han estat restaurades amb aquesta finalitat. Es tracta, doncs, d'una iniciativa que ajuda als pagesos a mantenir la seva activitat tradicional i, alhora, a facilitar la conservació del patrimoni i del paisatge del camp.

Viu a la natura

L'agroturisme té una clara vocació de respecte i de contacte amb els ecosistemes. Des de la Rovira de Sagàs (a 650 metres d'altitud) es pot gaudir del paisatge rural dels serrats i de les petites valls del Baix Berguedà, amb una gran varietat de flora i fauna, just al límit de la comarca natural del Lluçanès. La proximitat de la riera de Merlès, amb una zona declarada d'interès natural, és un al·licient per destacar. Cap al nord, a poc més de 30 km, podem accedir a indrets muntanyencs de gran bellesa, com els Rasos de Peguera o les valls del Pedraforca, ja dins del territori del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

La comarca és un bon lloc per a practicar diferents esports com el senderisme, la bicicleta de muntanya o el parapent.

 

Nº d'inscripció al Registre de Turisme de Catalunya: PCC-000079

Destaquem...

Tres formatgeries premiades que no ens podem perdre Llobregat…

Llegir més...

Troba el teu estiu al Baix Llobregat

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!