Fundació Palau Caldes d'Estrac

Compartir
C/Riera,54 Caldes d'Estrac
Trucar 937 91 35 93
Contactar fundaciopalau@fundaciopalau.cat

Inaugurada el maig del 2003, la Fundació Palau té com a vocació conservar, exhibir i difondre el fons artístic i documental de Josep Palau i Fabre.

Josep Palau i Fabre, (Barcelona, 1917 – 2008), es considera una de les grans personalitats de la literatura catalana dels nostres temps. Gràcies a la seva relació amb personalitats com Picasso, Artaud, Octavio Paz, Cocteau, Lorca, Alberti, etc. va connectar la cultura catalana amb els corrents artístics més importants del segle xx.

Poeta, autor dramàtic, contista i assagista, ha estat un estudiós de l'art, i molt especialment de l'obra de Pablo Picasso. Dedicà més de vint llibres (alguns de traduïts a una desena de llengües) a l'anàlisi i el comentari de l'obra del pintor, culminant aquesta obra amb els quatre volums d'una biografia monumental, amb centenars d'il·lustracions, que s'ha traduït a moltes llengües.

La Fundació Palau mostra la part més destacada del seu fons d'art, alhora que il·lustra la trajectòria vital i intel·lectual de Josep Palau i Fabre. Reuneix també un important fons documental i bibliogràfic sobre Picasso, art contemporani i literatura catalana i francesa, obert a la consulta del públic. Igualment organitza exposicions temporals, activitats pedagògiques i altres manifestacions culturals a l'entorn de l'art i de la poesia, com el festival Poesia i + amb una oferta d'espectacles al voltant de la poesia (música, teatre, performances …). La Fundació també edita publicacions que no només es limiten a l'edició de catàlegs sinó reedicions de l'obra de Palau i Fabre.

La col·lecció permanent de la Fundació Palau s'exposa a dues sales: “Un pare pintor i un fill poeta” i “Estimat Picasso”.

Renovada completament el 2020, “Un pare pintor i un fill poeta” recull la col·lecció de Josep Palau Oller, el pare de Josep Palau i Fabre, que fou pintor, col·leccionista d'art, dissenyador de mobles i decorador.
Palau i Fabre va completar la col·lecció amb obres d'artistes com Joaquim Torres-García, donant així continuïtat a la tasca del seu pare. Aquesta sala incorpora el testimoni de la col·laboració de Palau i Fabre amb artistes com Albert Ràfols Casamada o la seva relació amb pintors com Antoni Tàpies i Joan Ponç, i amb els més actuals Miquel Barceló i Perejaume.

Josep Palau i Fabre va mantenir amb Picasso una relació d'admiració i, en els darrers anys de la vida de l'artista, d'amistat. La sala “Estimat Picasso” recull les obres de Picasso que Palau i Fabre va reunir amb la idea d‘exposar-les en la seva Fundació, com a homenatge a l'artista més important del segle XX i com a testimoni de la seva amistat.

Aquest espai exhibeix de forma permanent un conjunt molt variat d'obres picassianes d'èpoques i estils ben diversos, des dels inicis del pintor a l'escola de la Llotja de Barcelona fins als darrers anys de la seva vida.

Destaquen els estudis acadèmics, el conjunt d'obra gràfica o bé un petit teatret que Picasso va fer per a la seva filla Maya. També es mostren alguns llibres dedicats per Picasso que contenen dibuixos.

Propostes educatives

Des de la Fundació Palau oferim també una activitat que consta d'una visita a la Fundació i una ruta pel poble de Caldes d'Estrac de la mà dels poetes Josep Palau i Fabre, Jacint Verdaguer, Joan Maragall i Apel·les Mestres, poetes que van fer estades al municipi. També tenim paquets turístics que combinen menús en restaurants, banys termals i visites a la Fundació. Ens adaptem a tota mena de públics a l'hora de fer les visites tant a la col·lecció com als itineraris pel poble.

Horaris

Consultar horaris a la web de Fundació Palau www.fundaciopalau.cat/

Agenda

Canet Rock 2024

06/07/2024

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: 4 entrades, 2 adults i 2 infants, per una visita guiada…

Llegir més...

Sorteig: Karting de 10 minuts per 2 persones al Circuit d'Osona…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!