El Molar: Centre d’Interpretació Mina Loussa-Linda Mariquita El Molar

Compartir
Carrer Marquès de Tamarit, 1 El Molar

Durant la Guerra Civil l'edifici de direcció de la Mina Loussa va allotjar una escola del CENU que va participar en l'espectacular procés de renovació pedagògica impulsat per la Generalitat de Catalunya, i que va aconseguir un ensenyament universal i de qualitat. El Centre compta amb un espai escenogràfic i documental dedicat a aquest important episodi de la història de Catalunya.

Un hospital en la Batalla de l'Ebre

Durant la Batalla de l'Ebre a la mina Loussa del Molar es va ubicar un hospital de l'exèrcit popular dirigit pel Dr. Miquel Gras. Centenars de soldats ferits van ser tractats en el centre. L'exposició recorda l'epopeia de la sanitat republicana durant la batalla, l'esforç de metges i personal sanitari, i recorda els soldats ferits que varen sobreviure i el centenar de soldats que van morir a l'hospital.

A més, compta amb una gran col·lecció de cirurgia i sanitat de guerra Les vitrines del Centre d'Interpretació i les escenografies, acullen la col·lecció més gran i completa, amb més de tres centes peces originals, de cirurgia i sanitat de guerra del sud d' Europa. El centre d'interpretació és un impressionant i imprescindible aparador per connectar i conèixer aquest extraordinari patrimoni material.

Una aventura audiovisual

El Centre d'interpretació compta amb un important desplegament audiovisual. Tres produccions específiques, inserides en entorns escenogràfics ens expliquen el dia a dia en un hospital i en una escola, durant la guerra civil espanyola. Una gran producció audiovisual en una pantalla de gran format, ens submergeix en l'epopeia de la batalla de l'Ebre i l'esforç dels hospitals de l'Exèrcit Popular.

Destaquem...

Femturisme per les Viles Florides de Catalunya

Llegir més...

Sorteig: L'Aquàrium de Barcelona

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!