Centre d’Interpretació el Camp de les Lloses Tona

Compartir
Carrer Pau Casals, 2 Tona
Trucar 938 12 52 34
Contactar campdeleslloses@e-tona.net
Veure vídeo

El Parc Arqueològic del Camp de les Lloses està format pel seu jaciment en procés d'excavació i museïtzació i el Centre d'Interpretació on s'exposa una col·lecció que ens explica la vida quotidiana de la població que hi va viure fa 2100 anys.

Els visitants poden accedir al recinte i gaudir de l'oferta de visites, tallers i activitats. El jaciment correspon a un dels primers pobles romans a Catalunya; feta la conquesta del territori, Roma inicià l'organització del mateix a partir de la creació d'una gran xarxa d'infraestructures viàries.

El Camp de les Lloses (125-75 aC) es va fer important per la seva relació amb una de les primeres vies romanes d'època tardorepublicana, la del governador Mani Sergi, construïda per l'exèrcit establert en el lloc que freqüentava l'assentament perquè allà s'hi ubicaven els tallers metal·lúrgics que fabricaven les armes i les eines dels mateixos soldats.

En el museu es pot gaudir d'una col·lecció de peces de metall que exemplifiquen la pràctica d' una metal·lúrgia mixta dedicada al treball del bronze i el ferro. Els objectes relacionats amb la vaixella ceràmica, l'orfebreria, l'escriptura.

Si veniu al parc, descobrirem junts la vida d'una comunitat que està canviant les seves formes de vida culturals ibèriques cap a les noves formes llatines. Coneixereu els usos i costums d'un gent que s'està romanitzant. La llengua, el comerç, l'alimentació i el comerç, el pensament i les seves creences. Els rituals funeraris. 

Un descobriment lúdic i des d'una perspectiva de gènere.

S'adapten totes les visites, tallers i activitats al tipus de públic i a les edats de els persones participants: públic escolar, universitari, turisme cultural i familiar.

Tallers i visites guidades

Taller de vida quotidiana "Parem una Taula a la Romana"

Taller sobre l'exèrcit romà: "la vida al campament"

Taller de construcció: "Fem tovots al jaciment per reconstruir les cases"

Taller d'arqueologia i antropologia

Rutes guiades (opció amb tren turístic):

  • "La ruta de l'aigua de Tona"
  • "El naixement del poble medieval de Tona"
  • "Ruta de Memòria Democràtica de Tona"

Agenda

Visita guiada dels diumenges de març a Vic

03/03/2024 ...

Llegir més...

Mercat del Ram de Vic 2024

22/03/2024 - 24/03/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!