Cardona Turisme Cardona

Compartir
Carretera de mina s/n Cardona

Cardona compta amb un ric patrimoni cultural i natural de gran bellesa. Des de Cardona Turisme s'ofereix al visitant un gran ventall de visites adaptades als diferents públics. Actualment es poden visitar els seus tres principals recursos: La Muntanya de Sal, el Castell i el Centre Medieval.

La Muntanya de Sal

Els seus 120 metres són només la punta d'un enorme diapir de prop de dos quilòmetres de profunditat. En el seu interior hi podem veure de prop les diferents formes i textures d'un mineral d'increïble plasticitat, així com els camins que l'aigua ha dibuixat durant mil·lennis amb el seu pas silenciós.

Muntanya de Sal ofereix al visitant 2 propostes diferents de visita guiada:

  • La visita habitual: un recorregut guiat a 86m de profunditat per l'interior de les seves galeries , obertes des de 1997, on es manifesten amb tot el seu esplendor i espectacularitat els diferents plegaments i vetes del jaciment i la diversitat de minerals. Un lloc únic al món!
  • La visita teatralitzada Projecte Alquímia: El secret del Liber Salis: una visita recomanada per un públic familiar. Els germans Bartomeu, científics exploradors descendents d'en Guillem Bartomeu, alquimista medieval del Segle XV, ens proposen acompanyar-los en la fase final del Projecte Alquímia: la troballa d'un nou mineral, una pedra que canviarà la història de la humanitat.

El Castell

L'imponent castell de Cardona es va començar a construir fa dos mil cinc-cents anys i durant l'edat mitjana va ser la residència dels senyors de Cardona. Segles i segles d'història s'amaguen dins d'aquesta fortalesa inexpugnable en què hi ha, també, l'excepcional col·legiata de Sant Vicenç, joia del romànic llombard català.

 El guiatge i la interpretació del conjunt monumental del Castell de Cardona es pot realitzar a través de 4 propostes diferents de visites:

  • Visita teatralitzada La veritable historia de la Torre de la Minyona, recomanada per un públic familiar.
  • Visita guiada general interpretativa del Castell de Cardona.

Centre històric

El centre històric de Cardona és un Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de conjunt històric, des de l'any 1992. Els seus orígens s'han de situar a la primera meitat del segle XI, quan es va formar un petit burg o raval entorn del mercat que se celebrava als peus de la muntanya del castell.

La visita guiada al centre històric comença en el Centre Cardona Medieval, creat el 2005 com un recurs interpretatiu per explicar el naixement i creixement de la vila de Cardona, en el marc de la voluntat municipal de protecció i promoció del centre històric.

La compra d'entrades de totes les visites guiades es pot fer online, a través de la seva pàgina web.

A més a més, Cardona ofereix altres activitats per gaudir de l'entorn natural, la gastronomia i la sal, així com una àmplia oferta d'allotjaments, restaurants i comerços que faran que la teva experiència sigui única.

Per a més informació consultar la pàgina web.

Destaquem...

Sorteig: estada en un Bungalou Iglú per a dues persones al…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!