Centre Astronòmic del Castell de Lladurs Lladurs

Compartir
Serrat del Castell, Lladurs Lladurs
Trucar 607 22 59 44
Contactar info@astrosolsones.com

Reserva online

Nit d'estels al Castell de Lladurs: observació d'estels, constel·lacions, planetes i la lluna.

Vols contemplar el cel estelat des d'un lloc únic amb més de 1.000 anys d'història com el castell de Lladurs?

  • Vols gaudir de l'espectacle dels estels?
  • Vols conèixer les constel·lacions i aprendre a orientar-te de nit?
  • Has vist mai la Lluna, els anells de Saturn o una nebulosa amb telescopi?

El Centre Astronòmic del castell de Lladurs l'ha impulsat l'Ajuntament de Lladurs (Lleida) en un castell medieval amb més de 1.000 anys d'història. L'observatori permetrà a totes les persones visitants acostar-se a l'astronomia i gaudir amb la observació dels estels des d'un punt amb molt bones condicions de foscor nocturna.

El centre disposa de dos telescopis. El primer és un potent telescopi astronòmic per observar la lluna, planetes, galàxies i nebuloses. El segon és un telescopi específic per l'observació segura del Sol i permet observar les taques solars, les protuberàncies solars i les ejeccions de massa coronal quan es produeixen.

El Centre Astronòmic està gestionat per Astrosolsonès i ja està programant activitats relacionades amb l'astronomia i l'astrofotografia. L'activitat principal és la Nit d'estels al castell de Lladurs i consisteix en una breu introducció a l'astronomia a la sala multimèdia, el reconeixement d'estels, planetes i constelacions amb l'ajut d'un potent làser i una observació d'estels amb telescopi a la torre del castell. Començarem l'activitat a la sala multimèdia i acabarem pujant a la torre per admirar un magnífic cel ple d'estels i observar a través del telescopi.

  • Inici activitat: aproximadament una hora després de la posta del sol. Entre les 18:30 i les 22:15 hores.
  • Durada de l'activitat: 2 hores
  • Preus: A consultar

També s'estan preparant noves activitats com Nit de Superlluna, Nit de Persèides i Nit d'estels Premium. Si us interessa consulteu a mail de contacte.

Contacte i reserves

  • Si està programada l'activitat pots adquirir les entrades a entradessolsones.com
  • Per aclariments o per demanar una data no programada:  607 22 59 44 o per mail a: 
  • Contactar per sessions en exclusiva i en anglès a concertar. Preus especials per a grups o famílies en sessió exclusiva.

Com accedir

El Google Maps i els navegadors no troben el camí correcte i us enviarien per un camí incorrecte i en mal estat. Cal seguir les instruccions següents:

Des de Solsona cal agafar la carretera antiga de Solsona a Sant Llorenç de Morunys (LV-4241). Una vegada passem per les fonts de Lladurs (a la nostra esquerra), inicien una forta pujada amb corbes. Quan acaba la pujada ja ens hem de fixar en el primer trencant asfaltat a mà dreta. El rètol indica Caballol. Si ens ho passem veurem el punt quilomètric 10.

El camí fa un gir molt pronunciat i aviat es converteix en camí de terra. Seguim el camí que fa unes corbes suaus i quan hem recorregut aproximadament 700 metres del camí trobem una corba a l'esquerra i al davant una tanca per bestiar amb dues varetes flexibles.

Si ens ho passem trobarem unes bigues de ferro travessades a terra, llavors hem de tirar enrere. Reduïm la velocitat, sortim del camí principal entrant al camí de terra i travessem la tanca que ens trobem al davant a poc a poc. Seguim un camí de terra més rústic que va vorejant un camp allargat a la nostra esquerra. Quan portem uns 600 metres del camí, aquest s'acaba i trobarem una esplanada on podrem aparcar.

Aquest serà el punt de trobada on us vindré a buscar. Si no ens trobem em podeu trucar al mòbil indicat anteriorment.

Agenda

Festival Espurnes Barroques

11/05/2024 - 12/05/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

La Primavera del Cava retorna al maig amb 16 activitats entre…

Llegir més...

Sorteig: una nit a l'Hostal Sant Bernat d'Olot

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!