Pessebre Vivent de Les Torres de Fals Fonollosa

Compartir
Av. de las Torres de Fals, s/n Fonollosa
Contactar info@pessebre.cat

Reserva online

Actualment, el Pessebre el formen els següents quadres

Escenes de Benvinguda: quadres estàtics que situen al visitant en el temps i en la historia.

Presentació: presentació de l'espectacle, sobre un fons musical i amb efectes de llum sobre les Torres.

Els quadres de: Els Firaires i les Rentadores, són escenes de gran profunditat, moviment i participació que intenten situar el visitant a l'època que s'està representant.

L'Anunciació, la Cova del Naixement i l'Anunci als pastors, són quadres bíblics, plàstics o de poc moviment, amb indrets sempre purament naturals. La Balma del majoral, els Rabadans, Vivint al ras, Pouant aigua, La Cleda, són escenes diferenciades que omplen un llarg recorregut, donant una imatge simpàtica en connexió amb tot el Pessebre.

L'Orgia d'Herodes, els Mags d'Orient, la Fugida d'Egipte i la Matança dels Innocents, són quadres que es veuen a certa distància, d'impacte i perfectament coordinats amb guió, so i llum, la imaginació de cadascú i sobretot dels infants, pot interpretar la versemblança dels fets.

La Presentació al Temple i la Fusteria de Natzaret mostren la continuació del missatge Bíblic.

Finalment, l'espectador finalitza el seu recorregut de la mà dels homes, dones i nens que circulen i remenen per un mercat ple de color amb parades dels productes essencials per a la Vida de Poble.

La visita al Pessebre clou entre pastors, que ofereixen un record de Fals, donant caliu a l'espectacle i ganes de tornar-hi.

L'Associació Cultural i Recreativa de Fals és conscient de la importància d'aquest fet i per això s'esmerça per introduir millores any rere any. L'ACR aposta cada any per anar millorant el pessebre en tots els seus quadres, per oferir més qualitat a les representacions i per fer-lo més atractiu a l'espectador.

Les representacions del pessebre tenen una durada aproximada de 50 minuts.

El Pessebre que es va iniciar humilment al 1977 i ha anat creixent i millorant amb l'esforç dels seus integrants, fins a convertir-se en un referent dels espectacles nadalencs al Bages. Cal destacar que l'any 1992, el Pessebre Vivent del Bages fou guardonat per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb un dels premis nacionals de cultura popular, amb el Premi a la Millor Iniciativa Artística Popular. El pessebre també ha estat mereixedor d'altres guardons prou importants com són: Premi el 7 de L'Escena de Regió 7 (any 1991); Premi Ateneus (1992) i el més recent: Premi Jove Cambra de Manresa (2001).

Gaudiu de l'entorn incomparable de les Torres de Fals, embolcallats en un Nadal que us arribarà al cor! Us hi esperem!

Agenda

Revetlla de Sant Joan a Súria

23/06/2024

Llegir més...

Bus a Cegues d'Indústria Viva, Xarxa de turisme industrial…

28/06/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Karting de 10 minuts per 2 persones al Circuit d'Osona…

Llegir més...

Sorteig: 4 entrades, 2 adults i 2 infants, per una visita guiada…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!