Ca la Leonor Bot

Compartir
Capacitat: 5 | Carrer Ferreries, 12 Bot
Contactar reserves@calaleonor.cat

Reserva online

Pedra i fusta, il·lusió, renovació, caliu i hospitalitat, tradició, senzillesa, comoditat, detalls. Casa vostra, Ca la Leonor, aromes i olors d'abans, de sempre. Sensacions, sentits, desperteu! Aigua plàcida del canaletes, artèria vital, transparents tolls. Via verda, eix vertebrador, paisatge, esplendor.

Els Ports, oxigen, vida, muntanyes, cims rocosos, abraçats pels núvols, pessiguen el cel, braus. Oli i vi, or i sang. Garbí i cerç, aire i vent. Catifa de vinyes,verdor, ocre, magenta, a la tardor. Olivers centenaris, fulles de plata, fruit saborós. Ametllers florits, purs, de blanc desposats. Un desig. Escolteu! És el so del silenci!

Veniu! Esteu convidats a acompanyar-nos! 

Història

El carrer Ferreries agafa el nom del camí que portava a la ferreria del poble. Les ferreries eren situades a extramurs de les poblacions, allí hi llussiaven les aixades, destrals relles etc, i es pagava al comanador d'Orta l'impost denominat “llossol” d'aquí el mot llussiar o llossar, renovar el tall d'un instrument d'acer.
També aquí es tenia cura dels animals ferits i malats, i de fet, les ferreries van ser el bressol de l'ofici de veterinari.

Si bé no hi ha constància escrita, el carrer Ferreries segurament va començar a tenir cases a la segona mitat del segle XVIII, prenent com a referència l'esclat demogràfic del poble i els pocs documents notarials en els quals surt.

Segons el cadastre l'any de construcció de la casa és 1880. La casa es va anar acondicionant a mesura que passaven els anys i l'estil de vida ho requeria. Amb tot, s'ha conservat part de l'entramat de bigues de fusta originals i les parets de pedra.

Al 2012 esva rehabilitar completament respectant el seu caràcter i la seva ànima, li hem donat un aire més actual i pràctic. Esperem que el resultat us faigue l'estada grata i inoblidable.

Nº d'inscripció al Registre de Turisme de Catalunya: HUTTE-002021

Destaquem...

Sorteig: 6 packs d'entrades dobles per a una visita amb espectacle…

Llegir més...

Sorteig: 4 lots de samarretes de Carros de Foc

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!