El teatre musical a Catalunya

Compartir
El teatre musical a Catalunya

Un musical o una obra de teatre musical és una forma de teatre que combina música, cançó, ball i diàlegs. El contingut emotiu de la història així com la mateixa història, és transmesa mitjançant les paraules, la música, els moviments i els aspectes tècnics de l'espectacle com una unitat integrada. Des d'inicis del segle XX, els espectacles de teatre musical han estat simplement anomenats musicals.

Els tres components principals d'un musical són la música, les lletres i el llibret. El llibret d'un musical es refereix a la història, i més concretament, a les seves parts parlades; però també pot referir-se al conjunt dels diàlegs i les lletres,

Se celebren a tot el món. Històricament, s'han presentat en grans sales, com les produccions de gran pressupost de Broadway o West End a la ciutat de Nova York o Londres.

Amb nombrosos espectacles de creació autòctona o espectacles traduïts i adaptats al català, Catalunya té una llarga i prolífica trajectòria en aquest gènere. Amb molts estils i formats diversos i amb companyies dedicades exclusivament al teatre cantat.

Dagoll Dagom, la productora Focus o El Musical més Petit han posat el seu gra de sorra perquè el teatre musical sigui popular a Catalunya, cada un des de la seva òptica particular.

Esdeveniments relacionats

Pedra i Sang a Sant Cugat del Vallès

25/12/2021 - 28/12/2021

Sant Cugat del Vallès

La tragicomèdia musical tradicional de Sant Cugat torna un any més a la Sala Capitular del Monestir. Els murs del Monestir tornaran a ser testimonis…

Llegir més...

Liceu a la Fresca a Montmajor

Montmajor

La plaça del Mercat de Montmajor acollirà aquest dissabte 20 de juny una sessió del Liceu a la Fresca amb l'òpera Carmen de Bizet.

Llegir més...

Destaquem...

Parella a la fuga: una escapada perfecta en parella a Rocallaura

Llegir més...

Sorteig: 1 entrada doble per visitar la Casa Vicens

Llegir més...

Sorteig: guanya dues entrades per veure els Bcn Gospel Messenger

Llegir més...

Sorteig: 8 entrades dobles pel Pessebre Vivent de Sant Fost…

Llegir més...

Rocallaura, el lloc perfecte per desconnectar del món i connectar…

Llegir més...