Alta Ribagorça

Compartir
Avinguda de Victoriano Muñoz, 48, Baixos, El Pont de Suert
Trucar 973 69 03 53
Contacte pturisme@ccar.ddl.net

L'Alta Ribagorça és una comarca pirinenca dividida en tres municipis:El Pont de Suert, La Vall de Boí i Vilaller.

Hi trobem els trets característics d'un territori d'alta muntanya. Cims elevats i valls. Rius de cabal vigorós i llacs. Prats i boscos. Romànic i tradicions. Productes naturals i bona cuina. L'esquí i els esports d'aventura... en definitiva, una comarca que ha sabut preservar el bo i millor que ha anat heretant al llargs dels segles i que l'han convertit en una destinació especial per al nostre visitant.

Tanmateix, tot això es veu complementat amb una variada oferta d'activitats i d'empreses que ofereixen els seus serveis junt a l'excel·lent oferta hostalera, tant pel que fa a restaurants com a establiments on allotjar-se.

En qualsevol època de l'any, l'Alta Ribagorça és el lloc idoni per descobrir l'autèntic Pirineu.

Romànic

A l'Alta Ribagorça es conserva un dels conjunts d'esglésies romàniques més importants d'Europa. Una de les seves característiques principals és la unitat d'estil arquitectònic. Són construccions dutes a terme durant els segles XI, XII i XIII, seguint els models provinents del nord d'Itàlia (romànic llombard) que es caracteritzen per l'acurat treball de la pedra, els esvelts campanars de torre i la decoració exterior d'arquets cecs i bandes llombardes.

Cal destacar els conjunts de pintura mural que albergaven les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll i Sant Joan de Boí, així com totes les talles produïdes pel Taller d'Erill i l'innovadora tècnica del vídeo màpping aplicada a Sant Climent de Taüll.

Senderisme

La comarca disposa d'una extensa xarxa de camins que havien estat nexe tradicional de connexió amb tots els pobles de les diferents valls que conformen la comarca. A continuació, proposem un conjunt de rutes que us permetran apropar-vos al ric patrimoni natural i cultural d'aquesta comarca dels Pirineus. Des del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici fins els Camins romànics, rutes a peu entre les diferents esglésies de la Vall de Boí (Patrimoni Mundial) per a descobrir entre magnífics paisatges, autèntiques joies del romànic català. Caminant per la comarca podreu gaudir de la nostra gastronomia, a través dels diferents establiments d'hostaleria que trobareu, així com dels productes locals dels nostres productors agroalimentaris. Descobriu l' Alta Ribagorça a peu, fent senderisme. Teniu un país per caminar.

Esports i Aventura

L'Alta Ribagorça disposa de tota mena de paratges per a executar activitats esportives:

 • BTT
 • Escalada
 • Via Ferrada Roca de Carrera
 • Pesca
 • Piscines Municipals
 • Nàutic
 • Ràfting
 • Parapent
 • Equitació
 • Descens de barrancs
 • Golf
 • Via Ferrada Tossal de Miravet
 • Pàdel
 • Piscina coberta

Neu

També podràs gaudir de magnífiques activitats a la neu.

 • Guies de muntanya
 • Estació d'esquí Boí Taüll
 • Escoles d'esquí
 • Raquetes de neu

Gastronomia

Ningú no pot dubtar ja de la transformació experimentada per l'Alta Ribagorça en matèria de restauració. L'àmbit gastronòmic, d'uns anys ençà s'ha instal·lat amb força  i ho ha fet, a més, amb el valor afegit de vincular-se molt estretament amb els productes de la terra, que a l'igual que el patrimoni, son testimonis de la rica cultura i història dels ribagorçans.

La nostra, és una cuina de muntanya, basada ens els recursos naturals i elaborada seguint antigues tradicions. El corder té una gran tradició culinària, el porc i els seus derivats, són també molt apreciats. Altres plats com la “vianda” (l'escudella de l'Alta Ribagorça), els civets i la cuina dels bolets són un dels eixos bàsics de la gastronomia que ens permeten gaudir una curiosa barreja de productes i estils que van de la cuina més tradicional a la més creativa i elaborada.

Convidem a tots els amants de la bona cuina a visitar-nos, i a conèixer i assaborir qualsevol dels plats que els nostres restauradors elaboren amb professionalitat i un servei acurat.

Municipis destacats

La Vall de Boí

Alta Ribagorça

La Vall de Boí és un municipi format per vuit petits nuclis de població d'entre 9 i 200 habitants. Els seus paisatges d'alta muntanya…

Vilaller

Alta Ribagorça

Vilaller (pronunciat Virallé en ribagorçà) és una vila i municipi de la comarca de l'Alta Ribagorça. Inclou l'entitat municipal…

Destaquem...

Viu la tardor a Roses!

Llegir més...

Sorteig: Una entrada doble per la Passió d'Esparreguera

Llegir més...

Agenda

Visita la Casa Museu Amatller a Barcelona

28/03/2023 ...

Llegir més...

Descobreix Montserrat amb globus amb cava i esmorzar

28/03/2023 ...

Llegir més...

Propostes

Inauguració exposició "Estiueig de proximitat. 1850-1950"

Llegir més...

Mariona Escoda en concert al Teatre de La Passió d'Esparreguera

Llegir més...

12 €

Troba on dormir