Rutes en bicicleta per la Vall de Boí

Compartir
Rutes en bicicleta per la Vall de Boí

La Vall de Boí és un indret de muntanya per gaudir en família o amb els amics! I ho és sobretot perquè permet fer-hi una àmplia gamma d'experiències i en aquest article hem escollit l'esport, ja que les activitats esportives a la muntanya, enmig de la natura sempre són una bona elecció. Per això us proposem diverses rutes senyalitzades per fer amb bicicletes de muntanya per la Vall de Boí. Hi trobareu des de rutes més planes per les riberes de fons de la vall, per camins i pistes forestals adients per a fer amb tota la família, fins a rutes més exigents, adreçades als ciclistes més preparats. Esteu a punt? Poseu-vos el casc i les ulleres que comencem! 

 

Boí-Taüll

Al principi la ruta segueix la carretera en direcció a l'estació d'esquí de Boí-Taüll i als 3 km pren l'antiga pista que porta a l'entrada de l'estació. Des d'aquest punt s'avança per dins de l'estació per una pista de terra que arriba fins el mirador del Cap de Vaques a 2.310 metres d'altitud. Des d'aquest moment, amb unes vistes privilegiades comença un descens tècnic i pronunciat que es realitza en gran part per fora de camí, entre prats. A la Collada de la Llobarança s'enllaça amb la pista que actua de divisòria entre la muntanya de Durro i Taüll. Quan s'acaba, de nou comença un descens tècnic i pronunciat, fora de camí, que porta fins la carretera de l'estació d'esquí. Seguint-la s'arriba  de nou al Pla de l'Ermita.

Ruta de la Fauna

r193-fauna-sant-quircRecorregut que segueix en gran part la ruta d'interpretació de la Fauna de Durro i que visita l'ermita romànica de Sant Quirc de Durro. És una ruta de poca longitud, tot i que hi ha trams del camí amb pendents força considerables. En el primer tram, l'itinerari discorre per la pista asfaltada que, en menys de 2 km de pujada suau, condueix a l'ermita romànica de Sant Quirc de Durro. Des d'allà un tram pla de pista porta a l'inici d'un camí que puja fins a la pista del Codó. Des d'aquest moment, comença el descens, al principi per pista i després a través d'un camí que porta a un mirador. Després d'aquest últim tram de molt desnivell, es continua avançant per un ampli camí entre el bosc que arriba a la pista de Durro.

Els Planos

r193-elsplanosRecorregut que transcorre pels Planos de Barruera, Erill i el Salencar de Barruera, sense pràcticament desnivells, recomanat per a famílies. La ruta segueix el riu Noguera de Tor: un primer tram transita pel marge dret del riu, tot realitzant un recorregut d'anada i tornada pels Planos; i un segon tram, pel marge esquerre, amb una volta circular pel Salencar.

La Cultia

r193-cutiaLa ruta s'inicia a la Plaça de Dalt d'Erill la Vall tot prenent un tram de camí tradicional que en descens porta a la carretera que va a Boí. Extremant les precaucions, s'ha de pedalar per aquesta via durant 300 metres fins arribar a l'inici de la pista de la Cultia. A continuació, comença la pujada per la pista que manté en tot moment un pendent constant i suportable. Creuat el barranc de Planamolín, la ruta comença a traçar rutes curtes i contínues marrades per dins de la zona perifèrica de protecció del Parc Natural d'Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici. Després de travessar la capçalera del barranc de Ribampiedro, la pista acaba en els prats de les bordes d'Erill o Basco. La baixada es realitza seguint el mateix itinerari.

Joc de la Pilota

Al seu inici la ruta guanya alçada fins a un encreuament de pistes que trobem a 4,3 km de la sortida. En aquest punt, es deixa la pista que s'utilitzarà a la baixada, per prosseguir remuntant la vall ramadera de la muntanya de Durro. Després de travessar el barranc de Ginebrell, s'ascendeix fins a la divisòria de la muntanya de Durro i Taüll. En aquest tram, i amb vistes privilegiades, la ruta dona un respir, realitzant suaus alts i baixos. Sobrepassat el Joc de la Pilota, comença un descens seguint una pista empinada de corbes pronunciades que acaba enllaçant amb l'itinerari utilitzat a la pujada.

En aquest enllaç trobareu tots els mapes i les característiques tècniques de cada ruta.

Font: Patronat de la Vall de Boí

Turisme Alta Ribagorça

(a 11.7 Km)

Llegir més...

Guies de Muntanya Camins

Vielha e Mijaran (a 21.7 Km)

Llegir més...

Carros de Foc

Vielha e Mijaran (a 21.5 Km)

Llegir més...

MónNatura Pirineus

Alt Àneu (a 26.1 Km)

Llegir més...

On menjar

Roch Hotel - Restaurant

Sort (a 25.5 Km)

Llegir més...

Càmping Boneta

La Vall de Boí

Llegir més...

Casa Coll (Barruera)

La Vall de Boí

Llegir més...

Hotel Lo Paller

Alt Àneu (a 28.8 Km)

Llegir més...

Les Brases

Sort (a 28.9 Km)

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Experiència astronòmica per un grup de fins a 6 persones…

Llegir més...

Nova Obertura: Camins del Priorat, estada al cor del Priorat

Llegir més...

Experiències

Estiu màgic a l'Evenia Olympic Resort

Llegir més...

Celebra un esdeveniment personalitzat

Llegir més...

Agenda

Cicle Racons d'Agramunt

24/07/2024 ...

Llegir més...

Festival Jardins de Terramar a Sitges

24/07/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!